Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΑΠΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΜΕ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ



ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Το όργιο του λαθρεμπορίου από τη Βουλγαρία, όπως του καταγγέλλονται από ανθρώπους της αγοράς, διερευνά με Ερώτησή του στους Υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα και με επιστολή του πολίτη κ. Κώστα Νατσίκα, που παραδόθηκε στον Τέρενς Κουίκ μέσω της κοινωνικής δικτύωσης, «οι έλεγχοι κοντά στις πύλες εισόδου της Βουλγαρίας, είναι όχι απλά ελλιπείς, αλλά… ανύπαρκτοι!»


«Τα φορτηγά που έχουν εικονικά τιμολόγια δρόμου και κυκλοφορούν στη Βόρεια Ελλάδα, είναι πάνω από 1.000», υπογραμμίζει ο κ. Νατσίκας και αποκαλύπτει πώς «είναι κοινό μυστικό ότι μπορείς να αγοράζεις όσα εμπορεύματα θέλεις καθόσον, η λέξη τιμολόγιο είναι άγνωστη στην Βουλγαρία– πρωταθλήτρια ΕΕ27 σε shadow economy».

Όπως καταγγέλλεται, «η νομοθεσία είναι τόσο άθλια, που με ένα απλό CMR, στο οποίο ΔΕΝ είναι υποχρεωτική η αναγραφή φορολογικών στοιχείων, μπορείς να οργώσεις την Ελλάδα νόμιμα, χωρίς να απαιτηθεί ΟΥΔΕΜΙΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ στοιχείων».

Από την πλευρά του, ο Τέρενς Κουίκ υπενθυμίζει ότι «μετά από πρόσφατη επίσκεψή του στη Θράκη, είχε καταγγείλει και το όργιο της εισαγωγής ξυλείας από Βουλγαρία, που σύμφωνα με όσα του είπε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης «ξεπερνά τα 160.000 € την ημέρα, επί οκτώ μήνες τον χρόνο».

«Τι απαντάτε σε αυτές τις σαφείς καταγγελίες του Έλληνα πολίτη, τις οποίες και σας γνωστοποιώ χωρίς περικοπές;», ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΑΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και ζητά ενημέρωση για τις άμεσες ενέργειές τους ώστε να συμμαζευτεί η κατάσταση στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου