Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

ΚΟΜΜΕΝΟ: ΤΑ "ΑΚΟΥΣΕ" Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ

πηγη: tilevoasartas.gr

Αντώνης Βασιλείου προς Γερμανό πρέσβη: "Με τα 30 αργύρια που εξαγοράζετε τους άρχοντες μας, δεν δικαιούστε και δεν σας αναγνωρίζουμε τον τιμητικό τίτλο του χορηγού μνήμης των εκτελεσθέντων"

70η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΣΤΗ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΡΤΑΣ
 
   Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Άρτας, παραβρέθηκαν σήμερα 16 Αυγ. 2013 στο μνημόσυνο σφαγιασθέντων στον Ι.Ν. Αγ. Αποστόλων Πέτρου & Παύλου στη μαρτυρική κοινότητα Κομμένου Άρτας.

   Παρακολούθησαν την επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πεσόντων, παρευρισκόμενοι στον χώρο των συγγενών των θυμάτων.

   Κατά την διάρκεια της κατάθεσης στεφάνου από τον Γερμανό πρέσβη, ο πολιτευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Άρτας, Αντώνιος Βασιλείου, επεσήμανε παρουσία όλου του κοινού στον κ. πρέσβη τα εξής:

   «Κύριε Εκπρόσωπε της Γερμανικής Κυβέρνησης.
  • Σήμερα περπατήσατε στο χώμα που πότισαν με το αίμα τους 317 αθώες άοπλες ψυχές, που εκτελέστηκαν αναίτια και με αγριότητα από τα τακτικά στρατεύματα της χώρα σας.
  • 72 παιδιά έως 10 ετών δεν πρόλαβαν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα και να δουν το φως της ζωής.
  • Με τα 30 αργύρια που εξαγοράζετε τους άρχοντες μας, δεν δικαιούστε και δεν σας αναγνωρίζουμε τον τιμητικό τίτλο του χορηγού μνήμης των εκτελεσθέντων.
  • Δεν έχουμε ανάγκη ελεημοσύνης από την δήθεν χορηγία σας για να τιμήσουμε την μνήμη των νεκρών προγόνων και αδελφών μας.
  • Η χώρα σας έχει ακόμη ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις έναντι αυτών των θυμάτων και όχι μόνο.
  • Επί 70 χρόνια οι ψυχές των εκτελεσθέντων είναι εδώ, μαζί μας και δεν θα ησυχάσουν αν δεν δικαιωθούν.»
 
 
σχόλιο: Οι 2 κύριοι που εμφανίζονται στην φωτογραφία εκατέρωθεν του κ. Βασιλείου είναι αστυνομικοί, που φοβήθηκαν μήπως ο πολιτευτής των ΑΝ.ΕΛ. δεν περιοριζόταν στην προφορική διαμαρτυρία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου