Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Αποδελτίωση Τουρκικού τύπου με θέματα που αφορούν και εμάς (πηγή : tourkikanea.gr)


ΤΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ¨ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ¨
Posted on Σεπτεμβρίου 8th, 2013
Γιορτάστηκε στο Γιλντίζ της Κωνσταντινούπολης η εκατονταετηρίδα από την ίδρυση στην περιοχή της Δυτικής Θράκης της πρώτης Τουρκικής Δημοκρατίας που ιδρύθηκε κατά τις σκοτεινές μέρες που Τούρκοι και μουσουλμάνοι μετανάστευαν από τα Βαλκάνια, και έζησε μόνο 56 μέρες
606x341_237350_100-yillik-ilk-turk-cumhuriyetΤα 100 χρόνια από την πρώτη τουρκική δημοκρατία δεν ξεχάστηκαν
Στην συγκέντρωση πέρα από τους συγγενείς αυτών που μόχθησαν για την ίδρυση αυτής της δημοκρατίας, μετείχαν γνωστοί ειδικοί, ο Ταχσίν Σαλίχογλου-πρώην πρόεδρος του BTTDD και πρώην δήμαρχος του Αβτζιλάρ, ο πρόεδρος του συλλόγου YUNTÜRK Φερρούχ Οζκάν και μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου, και άλλοι πολιτικοί
…………

bt100yilfoto-2Στην τελετή μνήμης παίχθηκε για πρώτη μετά από 100 χρόνια ο ύμνος της Τουρκικής Δημοκρατίας Δυτικής Θράκης
Στο βίντεο που περιέγραφε την σύντομη ιστορία της Δημοκρατίας αυτής, παρουσιαζόταν η σημαία της πρώτης τουρκικής δημοκρατίας που αποτελείται από ημισέληνο και 3 αστέρια πάνω σε χρώματα μαύρο, πράσινο και λευκό.
Στην τελετή μνήμης μιλώντας ο πρώην βουλευτής και μέλος της διαχειριστικής επιτροπής του ιδρύματος Avrasya Bir Vakfı Γιαλτσίν Κοτσάκ, ανέφερε πως η ιστορία της Δυτικής Θράκης δεν είναι κρυφή αλλά αποκρυπτόμενη και είπε : ¨ Η Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης έζησε μόνο 59 μέρες. Η ημερομηνία κλεισίματος της είναι η 29/10/1913. Για αυτό τον λόγο η ιστορία αυτή είναι πολύ σημαντική. Η ομάδα που την έστησε ήταν φοβερή. Σχετικά με εκείνη την δημοκρατία διαθέτουμε πολλά επιχειρήματα, σημαία, εθνικός ύμνος, όλα υπάρχουν. Είχαμε μια αλληλογραφία με το υπουργείο Εθνικής Παιδείας και ως αποτέλεσμα αυτής, αποσπάσαμε την υπόσχεση πως η ιστορία της Δυτικής Θράκης θα μπει στα βιβλία . ¨
…………..
Ιστοσελίδα του συλλόγου YUNTÜRK    2/9/2013


ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ

Posted on Σεπτεμβρίου 8th, 2013
Στο έδαφος προφυλάσσουν οι θερμικές κάμερες, στον αέρα οι Πάτριοτ
Συστοιχίες Πάτριοτ σε Καχραμανμαράς και Ιντζιρλίκ είναι σε 24ωρη ετοιμότητα ενώπιον μιας πιθανής πυραυλικής επίθεσης από την συριακή πλευρά.
Sinir_boyle_korunacak_nΗ κινητικότητα στα σύνορα με την Συρία, ελέγχεται με θερμικές κάμερες. Τα αμυντικά συστήματα Πάτριοτ στην 10η Διοίκηση Τάνκερ στο Ιντζιρλίκ, είναι σε 24ρη ετοιμότητα. Τα αμυντικά συστήματα Πάτριοτ που μετά από αίτημα της Τουρκίας προς το ΝΑΤΟ, ήρθαν από την Ολλανδία και εγκαταστάθηκαν στην 10η Διοίκηση Τάνκερ, παρουσιάστηκαν στους δημοσιογράφους., ο διοικητής των συστημάτων Πάτριοτ στα Άδανα Ολλανδός συνταγματάρχης Πέτερ Κόνιγκ, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους για την λειτουργία των συστημάτων, ανέφερε πως έχουν ως καθήκον την προστασία του ενός εκατομμυρίου κατοίκων των Αδάνων.
……………….
Ο Κόνιγκ ανέφερε πως οι Πάτριοτ βρίσκονται στο Ιντζιρλίκ και στην Διοίκηση Στρατοχορωφυλακής Σεϊχάν, ενώ γερμανικές και αμερικανικές μονάδες προφυλάσσουν όπως είπε άλλες πόλεις.
…………………
Ο υπουργός εσωτερικών Μουαμέρ Γκιουλέρ ανέφερε πως στα πλαίσια του πρώτου σταδίου ολοκληρωμένης Διοίκησης Συνόρων, στάλθηκαν σε αστυνομικές μονάδες που βρίσκονται στις συνοριακές πύλες με την Συρία, 3 τεμάχια ηλεκτρονικού εξοπλισμού έρευνας εγγράφων, 2 θερμικές κάμερες, 5 τεμάχια κιάλια νυκτός, 5 πύλες-ανιχνευτές μετάλλου, και 6 συστήματα μικροσκοπίου. Ο Γκιουλέρ ανακοίνωσε πως συνεχίζεται τους συνοριακούς νομούς, μονάδων συνοριακής ασφάλειας.
………….
Νετγκαζέτε 7/9/2013

 

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK ΑΠΟ ΤΗΝ Τ.Ε.Ξ.

Posted on Σεπτεμβρίου 8th, 2013

zafer


Γιορτή της Νίκης 30 Αυγούστου
Με τα πλέον ειλικρινή μας αισθήματα συγχαίρουμε για την Γιορτή της Νίκης 30 Αυγούστου το μεγαλειώδες Τουρκικό Έθνος, και μνημονεύουμε με έλεος και ευγνωμοσύνη τον επικεφαλής Τρανό Ηγέτη Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, τους συμπολεμιστές του και άγιους μάρτυρες μας.
FACEBOOK  30/8/2013

 

 

ΕΜΜΕΣΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ¨ΠΙΣΤΟΥ¨ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ…

Posted on Σεπτεμβρίου 8th, 2013

¨Στο Τελ Χαλάφ μας εκπαίδευαν απόστρατοι Τούρκοι αξιωματικοί¨
99d9c058b12fa56b3c12e3f86269c311_DSC_4265Άτομο το οποίο το οποίο είχε μεταφερθεί και είχε πολεμήσει κατά των Κούρδων στην Ροζάβα μέσα από την συμμορία του Μετώπου Ελ Νούσρα, αφού αποχώρησε και μετά, δηλώνει πως στην περιοχή Τελ Χαλάφ- απέναντι από την Τζεϊλανπινάρ τους εκπαίδευσαν ξένοι και Τούρκοι απόστρατοι αξιωματικοί. Το άτομο αυτό που ενεπλάκη σε εγκλήματα στο Δυτικό Κουρδιστάν, αναφέρει πως εντάχθηκε στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (ÖSO) μέσα από μια ανθρωπιστική οργάνωση που μετέφερε βοήθεια στον (ÖSO) στο Χαλέπι και στο Τελ Αμπιγιάτ, και ότι του έδωσαν το όνομα ¨Μπιλάλ¨. Ο ¨Μπιλάλ¨ δήλωσε πως όταν βρισκόταν στο Τιλ Ξελέφ, όπλα, πυρομαχικά και τρόφιμα ερχόταν στις συμμορίες από το Ακτσάκαλε και το Τζεϊλανπινάρ (σημ. μεταφρ : τουρκικές πόλεις).
Οι συμμορίες που στέλνονται στην Ροζάβα για να πολεμήσουν ενάντια στους Κούρδους από χώρες όπως Αφγανιστάν, Αίγυπτος, Τσετσενία, Κατάρ και Τουρκία, από τον Ιούλιο και εντεύθεν έχουν κηρύξει ¨τζιχάντ¨ κατά των Κούρδων. Στο πρακτορείο Φιράτ μίλησε άτομο ονόματι ¨Μπιλάλ¨ ο οποίος έμεινε 3 μήνες σε αυτές τις συμμορίες, αρχικά στον ÖSO και μετά στο Μέτωπο Ελ Νούσρα, και περιέγραψε αυτά που έζησε σε Χαλέπι, Τιλ Εμπιγιάτ και Τιλ Ξελέφ.
…………………..
Ο Μπιλάλ αναφέρει πως σε Τιλ Ξελέφ και Εσφέρ Νετζάρ τους εκπαίδευαν στα όπλα και στις βόμβες και ότι ¨μεταξύ μας μιλούσαμε κουρδικά, τουρκικά και αραβικά¨. Υπήρχαν άτομα που τα λέγανε ¨διαταγές¨. Αυτοί ήταν ξένοι. Υπήρχαν και 3 Τούρκοι απόστρατοι αξιωματικοί. Ο ένας εξ αυτών λεγόταν Εμίρ. Ο άλλος μας είπε πως ήταν συνταγματάρχης και ότι είχε πολεμήσει ενάντια στο ΠΚΚ στο Χακκάρι. Εκεί οι στρατιωτικοί αυτοί μας εκπαίδευαν περισσότερα σε βόμβες και όλμους. Δόθηκε εκπαίδευση δύο τριήμερων στις ομάδες. Ενώ βρισκόμασταν εκεί ερχόταν ομάδες που σχηματιζόταν στην Τζεϊλανπινάρ. Οι ομάδες αυτές ερχόταν και εγκαθίστανταν σε χωριά ανάμεσα στην Τιλ Ξελέφ και στην Τιλ Εμπιγιάντ.
………………….
Τα άτομα που τα αποκαλούσαμε ¨διαταγές¨ και οι τρεις αυτού Τούρκοι δεν ήταν συνεχώς δίπλα μας. Συχνά πήγαιναν και ερχόταν στην Τουρκία και στην Τιλ Εμπιγιάντ. Αυτοί ήταν εκείνοι που ρύθμιζαν τα θέματα πυρομαχικών και τροφίμων¨.
………………
Μας έλεγαν πως αυτοί που συλλαμβάνονταν ¨ήταν όλοι Αρμένιοι και άπιστοι¨ αλλά εμείς βλέπαμε πως ήταν άνθρωποι σαν και εμάς
…………….
Κουρδικό πρακτορείο Φιράτ 6/9/2013

 

 

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΔΙΑΙΤΟΥΣ

Posted on Σεπτεμβρίου 8th, 2013

Πρώτα θα τοποθετηθούν στα σχολεία !!!
e78b6e4955151aa3823cbab8d711db2b_XLΟι διορισμένοι ιμάμηδες θα αναλάβουν καθήκοντα στα κρατικά σχολεία !
Πρόεδρος της ABTTF Χαλίτ Χαμπίπογλου : Ζητάμε την ακύρωση του νόμου των 240 ιμάμηδων που αποτελεί παραβίαση της ελευθερίας πίστης και θρησκείας¨.
Ο υπ΄αρ.4115/2013 νόμος, νόμος που έχει ονομαστεί από την Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης ως ¨νόμος των 240 ιμάμηδων¨ και προβλέπει τον διορισμό από το κράτος θρησκευτικών λειτουργών σε τζαμιά και κρατικά σχολεία, περνά στην εφαρμογή του. Μετά από την εργασία του υπουργείου Παιδείας, θα αναλάβουν καθήκοντα 63 θρησκευτικοί λειτουργοί που προς το παρόν θα αναλάβουν καθήκοντα μόνο στα κρατικά σχολεία.
Σύμφωνα με την είδηση της εφημερίδας Γκιουντέμ μετά από τις συνεντεύξεις που έγιναν στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας και Θράκης, 63 άτομα θα αναλάβουν καθήκοντα ως συμβασιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι. 31 θρησκευτικοί λειτουργοί στην Κομοτηνή, 19 στην Ξάνθη και 13 στον Έβρο θα διδάξουν το Κοράνι στα μέσης εκπαίδευσης κρατικά σχολεία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση τα άτομα αυτά προς το παρόν δεν τοποθετούνται στα τζαμιά της περιοχής.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης Χαλίτ Χαμπίπογλου δήλωσε : ¨ Η ελληνική κυβέρνηση παρά την αντίδραση της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και το αίτημα της να ακυρωθεί στο σύνολο του ο νόμος, αυτή επιμένει στην εφαρμογή του νόμου. Σε πρώτο στάδιο η κυβέρνηση λόγω της αντίδρασης της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης ετοιμάζεται να τοποθετήσει τους θρησκευτικούς λειτουργούς –συμβασιούχους υπαλλήλους όχι στα τζαμιά μας αλλά στα κρατικά σχολεία. Και μετά τι θα γίνει ; Ο νόμος αυτός αποτελεί παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας, της ελευθερίας πίστης και των διμερών και διεθνών συμφωνιών που έχει υπογράψει η Ελλάδα. Για αυτό τον λόγο ζητάμε να σταματήσει η Ελλάδα να επεμβαίνει στις θρησκευτικές υποθέσεις της μειονότητας μας, και να ακυρωθεί αυτός ο νόμος¨.
Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 5/9/2013

 

 

ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΣΕ ΣΥΡΙΑΚΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΧΩΡΙΟ

Posted on Σεπτεμβρίου 8th, 2013

H Aλ Κάιντα επιτέθηκε σε χριστιανικό χωριό στην Συρία
606x341_220684_suriye-de-nusra-cephesi-el-kaide-yΜαχητές του Μετώπου Ελ Νούσρα επιτέθηκαν στο χριστιανικό χωριό Μαλούλα. Στο χωριό αυτό υπάρχουν πολύ παλιά ευρήματα χριστιανών ορθόδοξων και αποτελεί χώρο προσκυνήματος.
Μαχητές του συνδεόμενου με την Αλ Κάιντα Μετώπου Ελ Νούσρα, επιτέθηκαν στο χριστιανικό χωριό Μαλούλα που βρίσκεται 60 χλμ ΒΑ της Δαμασκού.
Η επίθεση που έγινε τα χαράματα άρχισε με έκρηξη κοντά σε σημείο ελέγχου του στρατού στην είσοδο του χωριού. Μετά από την επίθεση αυτοκτονίας, άλλοι αντάρτες άρχισαν να πυροβολούν το σημείο ελέγχου και το κατέλαβαν. Μεταξύ των σημείων που κατέλαβαν είναι και ένα ορεινό ξενοδοχείο που βλέπει προς το χωριό.
Στην επίθεση οι αντάρτες του Ελ Νούσρα ισχυρίστηκαν πως κατέστρεψαν δύο άρματα και ότι έχασαν την ζωή τους 8 στρατιώτες του συριακού στρατού. Οι αντάρτες από το ξενοδοχείο που κατέλαβαν άρχισαν να πυροβολούνε προς το χωριό. Μετά από αυτό λέγεται πως τουλάχιστον 80 χωρικοί διέφυγαν.
Το χωριό Μαλούλα που θεωρείται ιερό για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς, αποτελεί χώρο προσκυνήματος για αυτούς. Επίσης το χωριό Μαλούλα είναι ένα από τα σπάνια μέρη στα οποία μιλιούνται ακόμη τα αραμαϊκά, γλώσσα που την μιλούν πλέον πολύ λίγοι άνθρωποι και που πιστεύεται πως ήταν και η γλώσσα που μιλούσε ο Χριστός.
Haber.sol.org 5/9/2013

 

 

ΚΡΥΦΑ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΑ…

Posted on Σεπτεμβρίου 8th, 2013
H αρμενική τραγωδία εμφανίστηκε με τον σεισμό
VANΣε κτίρια που γκρεμίστηκαν κατά τον σεισμό στο Βαν, αποκαλύφθηκαν κρυφές εκκλησίες που ανήκαν σε εξισλαμισμένους Αρμένιους.
Σύμφωνα με την αρμενική ιστοσελίδα News.am που έχει έδρα το Ερεβάν της Αρμενίας, σε ερείπια που εμφανίστηκαν στα γκρεμισμένα κτίρια στην πόλη Βαν μετά από τον σεισμό που έγινε στις 23/10/2011, εμφανίστηκαν σύμβολα, εικόνες και θρησκευτικά αντικείμενα σύμφωνα με την παράδοση της Αρμενικής Εκκλησίας.
Οι αρμόδιοι σιωπηλοί, έρευνα δεν έγινε
Σύμφωνα με όσα περιγράφει κάτοικος του Βαν που δεν θέλει να δηλώσει την ταυτότητα του, αυτά ανήκουν σε οικογένεια ¨κρυφών Αρμενίων¨ των οποίων οι πρόγονοι κατά την γενοκτονία του 1915 εξαναγκάστηκαν να εξισλαμιστούν, και προσθέτει πως οι αρμόδιοι δεν διεξήγαγαν κάποια έρευνα σχετικά με τα αποκαλυφθέντα αντικείμενα και την κρυφή εκκλησία, αλλά προτίμησαν να παραμείνουν σιωπηλοί. Δεν υπήρξε καμία έρευνα σχετικά με το αν τα ανευρεθέντα αντικείμενα έχουν ή όχι κάποια ιστορική αξία. Στην είδηση αναφέρεται πως Αρμένιοι που κατά την εποχή της γενοκτονίας εξαναγκάστηκαν να γίνουν μουσουλμάνοι για να μείνουν στην ζωή, έχτισαν κάτω από τα σπίτια τους παρεκκλήσια στα οποία συνέχισαν να προσεύχονται.
Ακαδημαϊκοί που μίλησαν στην Ταράφ ανέφεραν πως οι εξισλαμισθέντες Αρμένιοι είναι μια ιστορική πραγματικότητα, και δήλωσαν πως είναι ανάγκη οι μουσουλμάνοι Αρμένιοι να προβληθούν.
………………
Εφ. Ταράφ 29/8/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου