Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Aποδελτίωση του Τουρκικού Τύπου (20 ης Οκτ. 2013), με θέματα που αφορούν , τις διεθνείς ειδήσεις περί Τουρκίας αλλά και άλλων Μουσουλμανικών Χωρών, αλλά κυρίως τις δραστηριότητες της Μουσουλμανικής Μειονότητας και των επίσημων εκπροσώπων της Τουρκίας (**) στη Χώρα μας,που έχουν διαρκή επιδίωξη τη χαλιναγώγηση της Μειονότητας προς όφελος της Τουρκίας.

Επισήμανση : Ο όρος "τουρκικός" και τα παράγωγα που χρησιμοποιούνται από τις παρακάτω εφημερίδες, όταν αναφέρονται σε κατοίκους της Θράκης μας, ΔΕΝ υιοθετούνται σε καμία περίπτωση από το παρόν blog. Ό ορθός όρος είναι "Έλληνας μουσουλμάνος".
www.tourkikanea.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΗΓΕΤΗ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

Posted on Οκτωβρίου 20th, 2013
Εάν δεν στήριζε η Τουρκία, αυτές οι πίκρες δεν θα υπήρχαν
turkiye-desteklemese-bu-acilar-olmazdi_9005_b¨Φυσικά και ο στόχος της Τουρκίας δεν ήταν να σκοτώσει τον γιό μου αλλά εάν δεν είχε δώσει άδεια στις συμμορίες και δεν είχε ανοίξει τα εδάφη της σε αυτές , αυτές οι πίκρες δεν θα υπήρχαν.
Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Ενότητας(PDY) Σαλίχ Μουσλίμ, που έχασε τον γιό του σε συγκρούσεις ανάμεσα στις Δυνάμεις Λαϊκής Άμυνας (YPG) και σε ισλαμιστικές ομάδες που μάχονται στην Συρία, μίλησε στην εφημερίδα Ταράφ. Ο πατέρας αυτός που έθαψε τον γιό του στην πατρίδα του στο Κομπάνι (σημ. μεταφρ : Βόρεια Συρία) θα περίμενε κανείς να είναι οργισμένος.Το αντίθετο, εμείς τον βρήκαμε σε μια ψυχική κατάσταση ηρεμίας και σύνεσης.

Ερ : Ζωή σε λόγου σας. Περνάτε δύσκολες μέρες. Πως συνέβη το θλιβερό περιστατικό. Μπορείτε να μας το περιγράψετε ;
 Απ : Ξέρετε τα παιδιά μου είναι μέσα σε αυτή την ιστορία. Ο Σερβάν ήταν ο πιο μικρός. Μεταξύ των γιών μου δηλαδή ήταν ο πιο μικρός, 21 ετών. Και έχω μια κόρη την Περβίν, που εκείνη είναι η πιο μικρή από όλους. Εκείνη είναι 19 χρονών. Ο Σερβάν μετείχε σε κανονικές μάχες. Σε επιθέσεις που γίνονται εναντίον μας ενάμιση χρόνο τώρα. Αλλά όταν πριν από δύο μήνες ο πιο στενός του φίλος και συγγενής μας ο Ντιλοβάν έγινε μάρτυρας, ο γιός μου άρχισε να πολεμά στην πρώτη γραμμή για να πάρει εκδίκηση.
Ερ. : Και ο Ντιλοβάν πολεμούσε μέσα στις γραμμές του YPG ;
Ναι. Ο Σερβάν είχε ορκιστεί να πάρει εκδίκηση. Μιλούσαμε στο τηλέφωνο και του έλεγα να προσέχει. Μιλήσαμε δύο μέρες πριν το θάνατο του και πάλι τον προειδοποίησα. Έσκαβαν ορύγματα στην περιοχή του Τελ Αμπιγιάντ. Δεν υπήρχαν συγκρούσεις. Μαζί με συντρόφους του περνούσαν από το ένα όρυγμα στο άλλο. Στην απέναντι πλευρά υπήρχαν ελεύθεροι σκοπευτές. Τα παιδιά μας ξέροντας την παρουσία τους, πάντοτε κινούνταν ανάλογα. Αλλά φυσικά με κίνδυνο. Σε μια λοιπόν τέτοια κίνηση ένας ελεύθερος σκοπευτής πυροβόλησε τον γιό μου. Εκείνον τον ελεύθερο σκοπευτή τον πυροβόλησαν μετά οι δικοί μας. Έμαθα για το γεγονός μετά από δύο μέρες. Στις 11 του μηνός ήμουν στο Ερμπίλ. Αμέσως γύρισα στην Ροζάβα.
Ερ : Μάθατε ποιος ήταν ο ελεύθερος σκοπευτής ;
Απ : Όχι
Ερ : Πως νοιώσατε ; Λίγο ανόητη ερώτηση. Συγγνώμη.
Απ : Όχι δεν είναι ανόητη. Ο θάνατος του γιού μου ήταν κάτι πολύ πικρό για μένα αλλά δεν ήταν έκπληξη. Ξέραμε πως κάτι τέτοιο μπορεί να μας συμβεί ανά πάσα στιγμή. Όλοι όσοι πολεμάνε εκεί είναι παιδιά μας. Δεν υπήρχε περίπτωση να κάνουμε διακρίσεις.
Ερ : Για καιρό τώρα δηλώνετε πως η Τουρκία στηρίζει τις ακραίες ισλαμιστικές ομάδες που πολεμάνε εναντίον σας. Ο θάνατος του γιού σας άλλαξε την οπτική σας γωνία για την Τουρκία ; Φούσκωσε μήπως η οργή σας ;
Απ : Όχι, αλλά σκέφτηκα το εξής. Τίποτε από αυτά δεν θα είχε συμβεί αν η Τουρκία δεν στήριζε αυτές τις συμμορίες, δεν επέτρεπε το πέρασμα τους και δεν άνοιγε τα εδάφη της για αυτούς. Εάν δεν υπήρχε η τουρκική στήριξη, οι ομάδες αυτές δεν θα μπορούσαν νa αντισταθούν τόσο απέναντι στον λαό μας. Αυτοί που τους στηρίζουν παρακαλώ να το σκεφτούν αυτό. Φυσικά σκοπός της Τουρκίας δεν ήταν να σκοτώσουν τον γιό μου. Ποιος είναι ο σκοπός της δεν ξέρω. Προφανώς κινείται με βάση τα πολιτικά της οφέλη. Αλλά δυσκολεύομαι να το κατανοήσω. Αυτοί οι άνθρωποι βλάπτουν τον λαό μας. Πρώτα από όλα βλάπτουν την Συρία. Το ντέρτι τους δεν είναι η επανάσταση ή η δημοκρατία. Γυναίκες, παιδιά, δολοφονούν τους πάντες αδιακρίτως.
………..
……….
Εφ. Τάραφ 20/10/2013

ΚΡΑΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΜΗΛΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ !

Posted on Οκτωβρίου 20th, 2013
Έρχεται ο Νταβούτογλου, μαζέψτε τα μήλα
elm234567Στις έρευνες που έγιναν κατά τον εορτασμό του Μπαϊραμιού στο Ικόνιο όπου μετείχε ο Νταβούτογλου, κατασχέθηκαν και μήλα.
Ο υπουργός Εξωτερικών Νταβούτογλου μετείχε σε γιορτή που οργάνωσε το κόμμα του στην πόλη Μποζκίρ του νομού Ικονίου.
Σύμφωνα με την είδηση του DHA όσοι μετείχαν στον εορτασμό ψάχτηκαν ένας-ένας από την αστυνομία. Από τις έρευνες που έγιναν βρέθηκαν και κρατήθηκαν μέχρι το τέλος της τελετής τρία όπλα που είχαν άδεια, ένας σουγιάς και ένα μήλο.
Εντύπωση προκάλεσε τόσο ότι μέλη του κόμματος προσήλθαν στην γιορτή με τα όπλα τους , όσο και ότι κατασχέθηκε το μήλο.
Haber.sol.org 18/10/2013

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

Posted on Οκτωβρίου 19th, 2013
1249082796-300x228Ο υφυπουργός Αμυντικής Βιομηχανίας Οζλού δήλωσε πως οι συναντήσεις με την κινέζικη εταιρία για το πυραυλικό αμυντικό σύστημα άρχισαν και πρόσθεσε πως ¨Εάν υπάρξει συμφωνία στο τέλος του χρόνου θα πέσουν και οι υπογραφές¨.
 Ο υφυπουργός Αμυντικής Βιομηχανίας Φαρούκ Οζλού, προέβη σε δήλωση στο πρακτορείο Αναντολού.
Ο Οζλού υπενθύμισε πως άρχισαν οι συνομιλίες για την συμφωνία με την εταιρία CPMIEC της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, και είπε πως ¨Οι συναντήσεις πιθανότατα θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος της χρονιάς και αν υπάρξει συμφωνία στο τέλος του έτους θα πέσουν και οι υπογραφές¨.
Ο Οζλού αναφερόμενος στις αντιδράσεις κάποιων χωρών στις επαφές αυτές, ολοκλήρωσε την δήλωση του ως εξής :
¨Ανάμεσα στην πρώτη πρόταση και στην δεύτερη η διαφορά ήταν 1 δις $. Η κινέζικη προσφορά ήταν η πιο φτηνή. Πρόκειται για μια πολύ καλή πρόταση καθώς περιλαμβάνει και πολύ καλή τεχνικά βαθμολογία, πολύ φτηνή τιμή, μεγάλη εγχώρια συμμετοχή, και σύντομη παράδοση. Καταρχήν θα έρθουμε σε συναντήσεις μαζί τους, αν συμφωνήσουμε θα υπογράψουμε μαζί τους, αν όχι θα πάμε στην δεύτερη στην σειρά ιταλο-γαλλική συνεργασία.
Παράδοση σε τρία χρόνια
Ο Οζλού υπενθύμισε πως το δεύτερο παραχθέν με εθνικές δυνατότητες πλοίο TCG Büyükada, που παρήχθη στα πλαίσια του σχεδίου Εθνικό Πλοίο (MILGEM), παραδόθηκε στην Διοίκηση του Ναυτικού στις 27 Σεπτεμβρίου, και δήλωσε πως ¨ Όπως παρήχθησαν τα Heybeliada και Büyükada έτσι υπό αυτές τις συνθήκες θα παραχθούν και τα MİLGEM-3 και 4.
Ο Οζλού ανέφερε πως η κατασκευή του MİLGEM-3 άρχισε στις 27 Σεπτεμβρίου, και είπε πως ¨Γενικά η κατασκευή κρατά 36 μήνες. Μετά από την κατασκευή και την ολοκλήρωση των δοκιμών, θα παραδοθεί σε 3 χρόνια¨.
Πρακτορείο Αναντολού 19/10/2013

 



ΑΦΕΘΗΣΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΑΠΑΧΘΕΝΤΕΣ ΠΙΛΟΤΟΙ ΤΩΝ Τ.Η.Υ.

Posted on Οκτωβρίου 19th, 2013
Παραδόθηκαν στην λιβανέζικη αστυνομία οι απαχθέντες πιλότοι των ΤΗΥ
21857900Μετά από 71 μέρες οι απαχθέντες στην Βηρυτό πιλότοι των ΤΗΥ Μουράτ Ακπμάρ και Μουράτ Αγτζά αφέθηκαν ελεύθεροι. Το πρακτορείο Αναντολού μετέδωσε πως οι πιλότοι παραδόθηκαν στην αστυνομία του Λιβάνου, και ότι ήδη το ελικόπτερο που τους μεταφέρει κινείται από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Ριγιάκ προς το αεροδρόμιο Ρεφίκ Χαρίρι της Βηρυτού.
Οι πιλότοι των Τουρκικών Αερογραμμών που απήχθησαν στην Βηρυτό την πρωτεύουσα του Λιβάνου αφέθησαν ελεύθεροι. Ο Τούρκος πρεσβευτής Βηρυτού Ονάν Οζγιλντίζ μιλώντας στην Χουριέτ είπε πως οι πιλότοι θα κινηθούν για Τουρκία στις 21.30 και θα πάνε Κωνσταντινούπολη.
Εφ. Χουριέτ 19/10/2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΦΡΟΝΕΣ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Posted on Οκτωβρίου 19th, 2013
Μέλη της τουρκικής βουλής υπό την προεδρία του αντιπροέδρου του ΑΚΡ Μουσταφά Σεντόπ επισκέπτονται την Κομοτηνή
1Με αφορμή το Κουρμπάν Μπαϊράμι και στα πλαίσια ιδιωτικής επίσκεψης, ο αντιπρόεδρος του κόμματος ΑΚΡ καθηγητής Μουσταφά Σεντόπ, , οι βουλευτές του ΑΚΡ Προύσας-Χακάν Τσαβούσογλου, Μπάρτιν-Γιλμάζ Τουντς, Σεβάστειας Χιλμή Μπιλγκίν και άλλοι μαζί τους, επισκέφτηκαν την πόλη Κομοτηνή του νομού Ροδόπης της Δυτικής Θράκης.
Η επιτροπή επισκέφτηκε πρώτα τον πρόξενο της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ στο γραφείο του και για κάποιο διάστημα αντάλλαξαν απόψεις μαζί του.
Έπειτα ο αντιπρόεδρος του κόμματος ΑΚΡ καθηγητής Μουσταφά Σεντόπ και τα μέλη της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, επισκέφτηκαν τον εκλεγμένο μουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ στο γραφείο του. Τα μέλη της βουλής εξέφρασαν την ικανοποίηση που ένοιωσαν για αυτήν τους την επίσκεψη.
Μετά από την επίσκεψη στην μουφτεία τα μέλη της επιτροπής υπό την προεδρία του αντιπρόεδρου του κόμματος ΑΚΡ καθηγητή Μουσταφά Σεντόπ, πέρασαν στην Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής (GTGB) όπου τους υποδέχτηκαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Κοράι Χασάν και μέλη του συλλόγου. Στην σύντομη ομιλία που έκανε προς την επιτροπή ο Κοράι Χασάν, τους ενημέρωσε για τις εργασίες του συλλόγου και τους ευχαρίστησε για την επίσκεψη.
Ο αντιπρόεδρος του κόμματος ΑΚΡ καθηγητής Μουσταφά Σεντόπ στην ομιλία που έκανε απευθυνόμενος στον κόσμο που ήταν στην αυλή είπε πως ¨Τα κράτη στις συνθήκες του 21ου αιώνα, είναι υποχρεωμένα να δίνουν στους ανθρώπους τους τα δικαιώματα τους¨ και τόνισε τα δικαιώματα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης που δεν έχουν αποδοθεί.
Μετά από την επίσκεψη στην GTGB, η επιτροπή επισκέφτηκε τον Σύλλογο Αποφοίτων Ιμάμ Χατίπ Δυτικής Θράκης. Εκεί έγιναν δεκτοί από τον πρόεδρο του συλλόγου Εμίν Αχμέτ και άλλα μέλη του συλλόγου, και συζήτησαν μαζί τους.
Η επιτροπή ευχήθηκε σε εμπόρους στην αγορά, ήπιαν τον καφέ τους στο καφενείο του Τσουκούρ και μετά έκαναν την μεσημεριανή τους προσευχή στο Εσκί Τζαμί.
Την επιτροπή αυτή στις επισκέψεις της την συνόδεψε ο πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ.
23456
Εφ. Μπιρλίκ 19/10/2013



 

ΣΩΣΤΗ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ

Posted on Οκτωβρίου 19th, 2013

Αντιδράσεις μετά από την προβολή βίντεο με γυμνή γυναίκα στο τζαμί Αλατζά Ιμαρέτ στην Θεσσαλονίκη
alaca basΤαραχή προκάλεσε η προβολή βίντεο με γυμνή γυναίκα στο τζαμί Αλατζά Ιμαρέτ στην Θεσσαλονίκη. Το τζαμί μπορεί να μην αποδόθηκε για το Μπαϊράμι, αλλά χορηγήθηκε από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Μπουτάρη για μια ενοχλητική για ιερούς χώρους προσευχής εκδήλωση.
Η πρώτη αντίδραση για την προβολή του βίντεο δίπλα ακριβώς στο μιχράπ του τζαμιού Αλατζά Ιμαρέτ στα πλαίσια έκθεσης των εκδηλώσεων ¨Μπιενάλε Σύγχρονη Τέχνη¨ του δήμου Θεσσαλονίκης, ήρθε από την ηγεσία του Συλλόγου Μουσουλμάνων Αν. Μακεδονίας-Θράκης. Οι διοικούντες του συλλόγου αναζητώντας τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Μπουτάρη και τους υπεύθυνους της έκθεσης τους είπαν πως αυτό που συμβαίνει μέσα στο τζαμί Αλατζά Ιμαρέτ είναι μια μεγάλη προσβολή και ότι πρέπει αμέσως να σταματήσει η προβολή του βίντεο.
Ο δήμαρχος Μπουτάρης εναντιώθηκε σε αυτό το αίτημα των διοικούντων του συλλόγου και στην σχετική με το θέμα απάντηση αναφέρει πως ¨ Πήρα την κ. Κοσκινά και συμφωνήσαμε ότι δεν είναι δυνατόν να κατέβει το βίντεο, γιατί δεν υπακούμε σε κάθε είδους εντολές και γιατί η τέχνη απολαμβάνει μια ασυλία¨.
Στο μεταξύ μετά από ενέργειες σχετικά με το θέμα, του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών και του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, η προβολή του βίντεο στο τζαμί Αλατζά Ιμαρέτ σταμάτησε και άρχισε να προβάλλεται στην Μονή Λαζαριστών.
Εφ. Μπιρλίκ 18/10/2013
Σχ : Το βίντεο δεν δείχνει κάτι άσεμνο βέβαια, αλλά καλά ήταν που την έπαθε έτσι ο Μπουτάρης.  Αλήθεια που είναι εκείνος ο συρφετός των αριστεροκουλτουριάρηδων που κάθε φορά σε περιπτώσεις προσβολής των θείων προσώπων του Χριστού και της Παναγίας μας και του Σταυρού, βγαίνει να υπερασπιστεί τον εκάστοτε ¨καλλιτέχνη¨;  Γιατί δεν βγαίνουν τώρα να καταγγείλουν το ¨φαινόμενο σκοταδισμού¨ ; Μισέλληνες, αντίχριστοι… Οι Τούρκοι ΦΥΣΙΚΑ και έχουν περισσότερο σεβασμό προς τα θεία μας από εσάς. Αλλά από άθεα σκυλιά τι να περιμένεις ;… 

 

 

EΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥΡΚΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ

Posted on Οκτωβρίου 19th, 2013
O αντιπρόεδρος του ΑΚΡ Σεντόπ στην Δυτική Θράκη
sa-ft1Με αφορμή το Κουρμπάν Μπαϊράμι και στα πλαίσια ιδιωτικής επίσκεψης, ο αντιπρόεδρος του κόμματος ΑΚΡ καθηγητής Μουσταφά Σεντόπ, , οι βουλευτές του ΑΚΡ Προύσας-Χακάν Τσαβούσογλου, Μπάρτιν-Γιλμάζ Τουντς, Σεβάστειας Χιλμή Μπιλγκίν και ανώτατοι πανεπιστημιακοί από διάφορα πανεπιστήμια της Τουρκίας, επισκέφτηκαν τον νομό Ξάνθης της Δυτικής Θράκης.
Η επιτροπή των καλεσμένων αρχικά επισκέφτηκε τον εκλεγμένο μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε στο γραφείο του. Αργότερα οι μουσαφίρηδες πήγαν στο χωριό Εχίνος του δήμου Μύκης του νομού Ξάνθης, όπου έκαναν την προσευχή της Παρασκευής και γιόρτασαν μαζί με τους ομογενείς του χωριού. Ο κόσμος του χωριού έδειξε μεγάλη αγάπη για την ομάδα των καλεσμένων και εξέφρασε την ευχαρίστηση του για αυτή την επίσκεψη.
Μετά από τον Εχίνο, τα μέλη της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης και οι συν αυτώ, επισκέφτηκαν την Τουρκική Ένωση Ξάνθης. Συναντήθηκαν με την διοίκηση και με μέλη του συλλόγου και αντάλλαξαν αμοιβαία απόψεις.
Την επιτροπή αυτή κατά την διάρκεια των επισκέψεων της, την συνόδεψαν ο πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, ο υποπρόξενος Μουράτ Ερτάς, οβουλευτής Ξάνθης Χουσείν Ζεϊμπέκ, ο βουλευτής Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ, ο εκλεγμένος μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, και εκπρόσωποι άλλων φορέων.
Η επιτροπή μετά την επίσκεψη της στην Ξάνθη, αύριο αναμένεται να επισκεφτεί την Κομοτηνή.
sa-ft2met-ft1it-ft


Εφ. Μπιρλίκ 18/10/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου