Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Αποδελτίωση τουρκικού τύπου Ελληνικού ενδιαφέροντος (www.tourkikanea.gr)


Επισήμανση : Ο όρος "τουρκικός" και τα παράγωγα που χρησιμοποιούνται από τις παρακάτω εφημερίδες, όταν αναφέρονται σε κατοίκους της Θράκης μας, ΔΕΝ υιοθετούνται σε καμία περίπτωση από το παρόν blog. Ό ορθός όρος είναι "Έλληνας μουσουλμάνος".
www.tourkikanea.gr

ΜΩΣΑΪΚΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΜΑΣΙΑ

Posted on Οκτωβρίου 30th, 2013
Βρέθηκε μωσαϊκό ρωμαϊκής εποχής με φιγούρα θεάς
A301310040Στις αρχαιολογικές ανασκαφές που γίνονται στην Αμάσια , αποκαλύφθηκε μωσαϊκό ρωμαϊκής εποχής με φιγούρα θεάς
Στην ανακοίνωση που έκανε προς τους δημοσιογράφους ο διαυθυντής του μουσείου Αμάσειας Τζελάλ Οζντεμίρ, ανέφερε πως στις ανασκαφές που γίνονται στην συνοικία Γκιοκμεντρεσέ, αποκαλύφθηκαν μωσαϊκά 1700 ετών ρωμαϊκής εποχής.
Ο Οζντεμίρ ανέφερε πως κατά τις ανασκαφές που έγιναν βρέθηκαν σημαντικά για την ιστορία της Αμάσιας μωσαϊκά και δήλωσε : ¨Τα ένα από τα μωσαϊκά που αποκαλύψαμε είναι περίπου 80 τ.μ. Στο μωσαϊκό αυτό υπάρχουν πάνω φιγούρες που ποτέ τους δεν είχαμε δει στην Αμάσια. Μια εξ αυτών είναι η KTICIC και η άλλη η ¨ IIAPE- BOAH’.
Εφ, Χουριέτ 30/10/2013



ΔΕΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Posted on Οκτωβρίου 30th, 2013
Δεξίωση 29ης Οκτωβρίου στην Αθήνα
29 1Στην δεξίωση που οργανώθηκε στην Αθήνα για την Γιορτή Δημοκρατίας της 29ης Οκτωβρίου, παραβρέθηκαν ντόπιοι και ξένοι διπλωμάτες, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες, Ρωμιοί με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη και πολλοί άλλοι καλεσμένοι.
29 2
Η 90η επέτειος από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας γιορτά στηκε στην Αθήνα με δεξίωση που παρατέθηκε στο ιστορικό ξενδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Στην βραδιά υπήρχε μεγάλη συμμετοχή, ενώ από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης παραβρέθηκε ο υπουργός Αμύνης Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υπουργός Ναυτιλίας, η πρώην υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη, άλλοι πολιτικοί, διπλωμάτες, επιχειρηματίες και γνωστά ονόματα του καλλιτεχνικού κόσμου. Στον εορτασμό μετείχαν και οι βουλευτές της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης Χουσεϊν Ζεϊμπέκ και Αχμέτ Χατζηοσμάν.
29 3
Οικοδεσπότης ήταν ο πρέσβης Κερίμ Ουράς, ενώ οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τουρκικά φαγητά και γλυκά. Ο πρέσβης Ουράς ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για τους καλεσμένους του, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους υπουργούς και άλλους καλεσμένους.
Στην ρεσεψιόν παρατίθεται  έκθεση εκκλησιών που επισκευάστηκαν ή επισκευάζονται τώρα στην Τουρκία.
29 4 








Εφ. Μπιρλίκ 30/10/2013
Σχ : Ας βάλουμε λοιπόν και εμείς δύο φωτογραφίες από εκκλησίες που πρόσφατα τις μετέτρεψαν σε τζαμιά… Η πρώτη είναι η Αγία Σοφία Νίκαιας ( έγινε τζαμί Ορχάν) και η δεύτερη είναι η Αγία Σοφία Τραπεζούντας. 


3B758D58C231E1B747627C0C0E09C875ayasofya-eswteriki-photo




 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Posted on Οκτωβρίου 30th, 2013

r3
Ο Τζεγκίζ Ομέρ της εφημερίδας Μιλλέτ και του ραδιοσταθμού Τσινάρ. Αξιοσημείωτη η χρωματική επιλογή της κυρίας Ομέρ…
r16
Ο δήμαρχος Σαππών κ. Ιωαννάκης και ο δήμαρχος Αβδήρων κ.Τσολακίδης την ώρα που εύχονται στον Τούρκο πρόξενο Σενέρ.
r17
Χειραψία με δυό χέρια από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ροδόπης. Κ. Ναλμπάντη.
r18
Δήμαρχος Αρριανών Ιμπραήμ Σερίφ την ώρα που εύχεται στον πρόξενο.
r20
Ο ψευτομουφτής Κομοτηνής συγχαίρει τον Τούρκο πρόξενο.
r21
Οι κ. Κουτάβας του ΣΥΡΙΖΑ-Ροδόπης και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Αϊχάν Καρά Γιουσούφ.
r22
Ο πρόεδρος της ¨Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής¨ και δημοτικός σύμβουλος Κοράι Χασάν και η κ. Σιμπέλ Μουσταφάογλου-δημοτική σύμβουλος.
r24
Δεν λείπει ποτέ βέβαια σε τέτοιες περιστάσεις ο δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ.
r25
Παρών ο δήμαρχος Ιάσμου Ισμέτ Καντί.
4
Και ΦΥΣΙΚΑ θερμότατη χειραψία μεταξύ του πρόξενου Σενέρ και του ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε.

 

 

 

ΔΕΞΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Posted on Οκτωβρίου 30th, 2013

Με ενθουσιασμό γιορτάστηκαν στην Τουρκία και στον Τουρκικό Κόσμο τα 90 χρόνια από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας
Rodoplu
Η Γιορτή Δημοκρατίας της 29ης Οκτωβρίου γιορτάστηκε στην Κομοτηνή με δεξίωση που παρέθεσε ο πρόξενος της Τ.C. Οσμάν Ιλχάν Σενέρ. Στην δεξίωση μετείχαν ο μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο βουλευτής Αϊχάν Καραγιουσούφ, οι πρώην βουλευτές Αχμέτ Φαϊκογλου και Ισμαήλ Ροδοπλού, ο δήμαρχος Ηλίας Ιωαννάκης, ο Τουνάλπ Μεχμέτ-διευθυντής του λυκείου Τζελάλ Μπαγιάρ, κάποιοι παίκτες από την ομάδα του Πανθρακικού που αγωνίζεται στην Σούπερ Λίγκα, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Παυλίδης, ο πρόεδρος της νομαρχιακής της Ν.Δ. Κώστας Ναλμπάντης, ο δήμαρχος Αρριανών Ιμπραήμ Σερίφ, ο δήμαρχος Ιάσμου Ισμέτ Καντί, ο δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ, ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού Κοινωνικό Κίνημα Σααντετίν Σακίρ Χουσείν, ο Τζεμίλ Καμπζά-του συνδυασμού Κοινωνικό Κίνημα στον δήμο Μύκης, πρόεδροι μειονοτικών συλλόγων και χιλιάδες άτομα.
Η δεξίωση άρχισε στις 20:00, και ο πρόξενος Οσμάν Ιλχάν Σενέρ και οι εργαζόμενοι του προξενείου, υποδέχτηκαν στην είσοδο της αίθουσας τους μουσαφίρηδες. Ο πρόξενος δέχτηκε τα συγχαρίκια και έγιναν ειλικρινείς διάλογοι. Η δεξίωση περατώθηκε στις 22:00.
Περ. Ρόντοπ Ρουζγκαρί 29/10/2013

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ

Posted on Οκτωβρίου 30th, 2013

995863_10152015228424238_1321244558_n (1)

2
Μετείχαμε ως κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς στην δεξίωση που οργάνωσε το προξενείο της Τ.C. στην Κομοτηνή…
Ιλχάν Αχμέτ  29/10/2013
Σχ : Στις φωτογραφίες πλην του Ιλχάν διακρίνονται και τα γνωστά στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ. Ροδόπης Συμεών Σολταρίδης και Δάμων Δαμιανός. Όπου Τούρκος και χαρά και αυτοί εκεί…

 

 

 

ΓΙΟΡΤΗ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Posted on Οκτωβρίου 30th, 2013
Γιορτάζεται με ενθουσιασμό στο εσωτερικό και στο εξωτερικό  η γιορτή της Δημοκρατίας της 29ης Οκτωβρίου
cumhuriyet
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η γιορτή της Δημοκρατίας της 29ης Οκτωβρίου γιορτάστηκε με ενθουσιασμό στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.
Αυξημένο αναμένεται να είναι το ενδιαφέρον για τις δεξιώσεις της 29ης Οκτωβρίου που θα παρατεθούν αρχικά από την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα και έπειτα από τα προξενεία της Τουρκίας σε Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή, Ρόδο και Πειραιά.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος χιλιάδες ομογενείς αναμένεται να μετάσχουν στην δεξίωση για την ¨Γιορτή της Δημοκρατίας της 29ης Οκτωβρίου¨ που θα παραθέσει το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής στο ξενοδοχείο CRIS and EVE στην Κομοτηνή.
Στην σημερινή δεξίωση για την ¨Γιορτή της Δημοκρατίας της 29ης Οκτωβρίου¨, που θα γίνει στην Θεσσαλονίκη στο ξενοδοχείο The MET, θα μετάσχουν και ο γνωστός ηθοποιός Μπουράκ Χακκί και ο σκηνοθέτης Ερντάλ Μουράτ Ακτάς.
Ως εφημερίδα Μπιρλίκ
 ¨Συγχαίρουμε εγκάρδια για την γιορτή της Δημοκρατίας μας, τιμάμε εν μέσω αισθημάτων ευχαριστίας και ευγνωμοσύνης τον νικηφόρο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ που διασφάλισε την ίδρυση και την ανάπτυξη της Τουρκικής Δημοκρατίας, όπως επίσης και όλη την ηγεσία του κράτους μας, και ευχόμαστε για έλεος από τον Αλλάχ προς όλους τους μάρτυρες μας που θυσίασαν τις ζωές τους χάριν του έθνους μας και της μητέρας πατρίδας μας¨.
Εφ. Μπιρλίκ 29/10/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου