Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Αποδελτίωση τουρκικού τύπου με θέματα ενδιαφέροντα την Ελλάδα

Επισήμανση : Ο όρος "τουρκικός" και τα παράγωγα που χρησιμοποιούνται από τις παρακάτω εφημερίδες, όταν αναφέρονται σε κατοίκους της Θράκης μας, ΔΕΝ υιοθετούνται σε καμία περίπτωση από το παρόν blog. Ό ορθός όρος είναι "Έλληνας μουσουλμάνος".
www.tourkikanea.gr

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ

Posted on Οκτωβρίου 16th, 2013

¨Δεν υπάρχει η απαραίτητη βούληση στην κυβέρνηση¨
zeybekayhan2Συζητήσαμε με δύο μειονοτικούς βουλευτές σχετικά με την συζήτηση που άρχισε μετά την ανακοίνωση του πακέτου εκδημοκρατισμού στην Τουρκία, για το άνοιγμα της θεολογικής σχολής της Χάλκης και την απόδοση των δικαιωμάτων της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης.
Ρωτήσαμε τους βουλευτές σχετικά με την κατάσταση και τις προσδοκίες της Τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης που ήρθαν στην επικαιρότητα με τις δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Ε.Ε. και αρχιδιαπραγματευτής της Τουρκίας Εγεμέν Μπαγίς κατά την επίσκεψη του στην Δυτική Θράκη. Σχετικά με το θέμα συνομιλήσαμε με τον βουλευτή Ροδόπης Αϊχάν Καραγιουσούφ και τον βουλευτή Ξάνθης Χουσεϊν Ζεϊμπέκ.
Οι βουλευτές μιλώντας στην Γκιουντέμ, είπαν πως η Ελλάδα ανεξαρτήτως των συζητήσεων που άρχισαν τις τελευταίες μέρες, πρέπει το συντομότερο δυνατό να αποδώσει τα δικαιώματα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης.
 ΑΙΧΑΝ ΚΑΡΑΓΙΟΥΣΟΥΦ : ¨Η Ελλάδα ούτως ή άλλως έπρεπε να τα κάνει αυτά¨
Ο βουλευτής Ροδόπης Αϊχάν Καραγιουσούφ είπε πως ο υπουργός Ε.Ε. και αρχιδιαπραγματευτής Εγεμέν Μπαγίς κατά την επίσκεψη του στην περιοχή μας, με τις δηλώσεις του εξέφρασε ξεκάθαρα τις απόψεις και την στάση της τουρκικής κυβέρνησης. Ο Καραγιουσούφ δήλωσε τα εξής :Ο κύριος Εγεμέν Μπαγίς ενώ βρισκόταν στην Κομοτηνή είπε ξεκάθαρα πως η Τουρκία δεν κινείται με βάση την αρχή της αμοιβαιότητας, αλλά ότι βλέπει αυτά τα θέματα ως εκδημοκρατισμό και υποχρέωση της χώρας. Οι δηλώσεις του ήταν ξεκάθαρες. Είπε πως αυτό ήταν κάτι που έκανε η κυβέρνηση προς τους πολίτες της χώρας του και ότι μεταξύ των πολιτών στην χώρα υπάρχουν μειονότητες. Τώρα φυσικά εμείς λέμε ότι : Το ίδιο είναι υποχρεωμένη να κάνει και η Ελλάδα. Και η Ελλάδα έχει την ίδια υποχρέωση.
……………
Η πατρίδα μας η Ελλάδα έπρεπε μέχρι σήμερα να μας αποδώσει τα δικαιώματα μας. Τα δικαιώματα που προβλέπονται στην συνθήκη της Λοζάννης, όπως και οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έπρεπε μέχρι σήμερα να έχουν εφαρμοστεί. Και η υποχρεωτικότητα αυτή συνεχίζεται¨.
¨ΣΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΟΙΝΗ¨
Ο Καραγιουσούφ δίνοντας ένα δείγμα της σκοπιάς του ελληνικού κράτους προς την τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης είπε : ¨Επιθυμώ να δώσω ένα παράδειγμα σχετικά με τις ρυθμίσεις αναφορικά με τις αυθαίρετες κατασκευές. Ξέρετε ότι για πολλά χρόνια δεν δινόταν οικοδομικές άδειες στους ανθρώπους της μειονότητας. Για αυτό το λόγο και η μειονότητα μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1990 ήταν υποχρεωμένη να χτίζει αυθαίρετα κτίσματα. Εκατοντάδες, μπορεί και χιλιάδες κτίσματα είναι αυθαίρετα στην μειονότητα. Είτε είχες χρήματα είτε δεν είχες, άδεια δεν μπορούσες να πάρεις. Για την νομιμοποίηση αυτών των κτισμάτων το προβλεπόμενο για την μειονότητα πρόστιμο είναι στο 20%. Και όμως δεν θα έπρεπε να ληφθεί καθόλου. Εμείς το προτείναμε αυτό αλλά δυστυχώς δεν έγινε δεκτό. Στην πραγματικότητα η μειονότητα σχετικά με αυτό δεν φταίει καθόλου. Διότι το κράτος είναι που επί χρόνια δεν μας έδινε οικοδομικές άδειες. Η μειονότητα θα έπρεπε να μπορεί να νομιμοποιεί το αυθαίρετο που έκανε λόγω μη χορήγησης αδείας, μόνο με την πληρωμή του χαρτοσήμου¨.
Ο Καραγιουσούφ δήλωσε τα εξής : Πιστεύω πως το θέμα των δικαιωμάτων που πρέπει να αποδώσει η Ελλάδα στην μειονότητα, πρέπει να το δούμε ως ένα εσωτερικό μας θέμα και ανάλογα να απευθυνθούμε στις ελληνικές κυβερνήσεις. Διότι όταν κάνουμε λόγο για αμοιβαιότητα τότε οδηγούμαστε σε τροχοπέδη και συνεχίζεται το αδιέξοδο¨.
¨Η ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΞΑΝ ΤΗΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ, Η ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΠΡΑΞΑΝ ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ¨
Ερωτώμενος ο Καραγιουσούφ για το αν διακρίνει να έχει η ελληνική κυβέρνηση βούληση να αποδώσει τα μειονοτικά δικαιώματα απαντά ως εξής : Δυστυχώς μέχρι τώρα δεν μπορέσαμε να δούμε την δέουσα αυτή καλή βούληση. Από τότε που ήρθε η δημοκρατία στην Ελλάδα το 1974, με εξαίρεση μια μικρή περίοδο, υπήρχαν πάντα μειονοτικοί βουλευτές είτε της συμπολίτευσης είτε της αντιπολίτευσης. Η αυτά τα κόμματα ήταν τόσο προκατειλημμένα κατά της μειονότητας και δεν έκαναν τίποτε. Ή οι εκλεγμένοι βουλευτές δεν μπόρεσαν να κάνουν τις προσπάθειες που έπρεπε και ας πούμε δεν άσκησαν πίεση. Τουλάχιστον δεν έγινε μέχρι σήμερα. Να επαναλάβουμε, εγώ δεν βλέπω καλή βούληση και προαίρεση. Φυσικά και η μειονότητα από τώρα και μετά θα θέτει αυτά τα θέματα και τις επιθυμίες της. Είθε οι μετέπειτα κυβερνήσεις να προσεγγίσουν διαφορετικά την μειονότητα. Εάν η κυβέρνηση του Σαμαρά από αύριο αλλάξει την σκοπιά της προς την μειονότητα μας, εμείς θα το χειροκροτήσουμε αυτό. Διαφορετικά από τώρα και μετά, η μειονότητα μας θα αποθέσει τις ελπίδες της σε μια αριστερή κυβέρνηση που θα αναλάβει. Να μιλήσω καθαρά, εάν και μια τέτοια κυβέρνηση δεν μπορέσει να απαντήσει στις προσδοκίες της μειονότητας, τότε και η μειονότητα θα κάτσει, θα επανεκτιμήσει την κατάσταση και θα αξιολογήσει πως θα κινηθεί¨.
ΧΟΥΣΕΙΝ ΖΕΙΜΠΕΚ : ΧΑΡΟΠΟΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟ ΟΤΙ ΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ¨
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεϊν Ζεϊμπέκ είπε πως είναι θετικό πως τέθηκαν στην επικαιρότητα τα επί χρόνια αναμένοντα λύσεις θέματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης. Ο Ζεϊμπέκ είπε πως ¨Τουλάχιστον ακούστηκαν τα θέματα μας. Τέθηκαν στην επικαιρότητα του εθνικού και του διεθνούς τύπου. Έτσι πρέπει να δούμε το γεγονός. Καθώς τα θέματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης δεν τίθενται πάντα στην επικαιρότητα¨ και πρόσθεσε πως το θέμα των μειονοτικών δικαιωμάτων δεν είναι σωστό να αντιμετωπίζεται μόνο με την σκοπιά της αμοιβαιότητας¨.
¨ΜΑΚΑΡΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ¨
Ο Ζεϊμπέκ ανέφερε πως στην Τουρκία την τελευταία περίοδο έγιναν πολύ σημαντικά βήματα στο θέμα των μειονοτικών δικαιωμάτων, κάτι που όπως είπε είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη : ¨Τα βήματα αυτά για την Τουρκία και για τους Ρωμιούς που ζουν εκεί είναι πολύ σημαντικά. Ελπίζουμε να συνεχιστούνε. Μάλιστα Τούρκοι αρμόδιοι ξεκάθαρα λένε πως στο παρελθόν έγιναν λάθη. Η παραδοχή του λάθους αποτελεί μια μεγάλη αρετή. Ο κύριος Εγεμέν Μπαγίς το είπε όταν ήρθε εδώ. Είπε πως ¨εμείς τα κάνουμε αυτά για να είναι η χώρα μας πιο δημοκρατική¨. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη, άξια θαυμασμού. Τα ίδια ανοίγματα περιμένουμε και εμείς στην χώρα μας. Δυστυχώς όμως μέχρι τώρα δεν έγινε κάποιο βήμα. Στην πραγματικότητα, μακάρι Τουρκία και Ελλάδα να μπορούσαν να κάνουν μαζί αυτά τα βήματα¨.
¨Η ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ¨
Ο βουλευτής Ζεϊμπέκ ανέφερε πως τα προβλήματα της τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης συνεχίζονται επί χρόνια και είπε : ¨Δυστυχώς καθώς η χώρα μας δεν έχει αλλάξει πολιτική σε αυτά τα θέματα, τα προβλήματα συνεχίζονται. Κι όμως η επίλυση αυτών των προβλημάτων θα είναι προς όφελος της Ελλάδας. Αυτά δεν πρέπει να εκλαμβάνονται από την Ελλάδα ως οπισθοχώρηση. Για παράδειγμα το εκπαιδευτικό θέμα, τα βακούφια και το θέμα της μουφτείας δεν είναι δυσεπίλυτα θέματα. Εάν μπορέσουμε να διοικήσουμε όπως θέλουμε τα βακούφια μας, θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους γέρους και τους φτωχούς μας. Αυτή την στιγμή δεν έχουμε τέτοια δυνατότητα. Εάν επιλυθεί το εκπαιδευτικό μας θέμα, η μειονότητα θα ανακουφιστεί. Προσδοκούμε από το κράτος και από την κυβέρνηση να κοιτάξει με άλλη σκοπιά τα θέματα της μειονότητας μας¨.
¨ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΒΟΥΛΗΣΗ¨
Ο Χουσείν Ζεϊμπέκ ανέφερε πως δεν βλέπει στην κυβέρνηση της Ελλάδας να έχει την απαραίτητη βούληση για την επίλυση των μειονοτικών θεμάτων : Για να πούμε την αλήθεια αδυνατούμε να δούμε μια τέτοια βούληση στην κυβέρνηση. Φυσικά αυτό είναι κάτι το λυπηρό για την χώρα μας. Μακάρι να κάνουμε λάθος , αλλά αυτή την στιγμή δεν υπάρχει μια θετική προσέγγιση στα προβλήματα της μειονότητας. Άλλωστε στην βουλή κυριαρχεί μια ακραία εθνικιστική νοοτροπία. Πιστεύω πως κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πολύ δύσκολα θα κάνει βήματα σχετικά με την μειονότητα. Μακάρι να κάνω λάθος¨.
¨ΕΛΠΙΖΩ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ¨
Ο Ζεϊμπέκ απαντώντας στο ερώτημα ¨Τι πρέπει να κάνει η μειονότητα¨ είπε : ¨Η μειονότητα μας φυσικά θα αναζητήσει την επίλυση των θεμάτων μας στην δημοκρατία. Εμείς είμαστε άνθρωποι που πιστεύουμε στην δημοκρατία, και την λύση θα την επιζητήσουμε στην δημοκρατία. Πιστεύω πως θα είναι λάθος μας να στηρίξουμε μια κυβέρνηση που δεν μας φέρεται σαν πολίτες πρώτης τάξεως. Θέλω να πω καθαρά, πως εγώ ελπίζω σε μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Έχω τις προσδοκίες μου. Πιστεύω πως το κόμμα στο οποίο είμαι μέλος σε περίπτωση που γίνει εξουσία, θα υπάρξει πρόοδος στα μειονοτικά θέματα. Αλλά αν δεν υπάρξει θα κάνουμε την δέουσα αξιολόγηση.
Σχετικά με το θέμα θελήσαμε να πάρουμε την άποψη του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν, αλλά καθώς δεν μπορέσαμε να έχουμε πρόσβαση, αδυνατούμε να καταχωρήσουμε τις απόψεις του.
Εφ. Γκιουντέμ 14/10/2013



ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Posted on Οκτωβρίου 16th, 2013
O Μπουτάρης πάλι δεν κράτησε τον λόγο του
butaΟ δήμαρχος Θεσσαλονίκης Μπουτάρης δεν κράτησε τον λόγο του και δεν διέθεσε τζαμί για να κάνουν εκεί την προσευχή τους για το Κουρμπάν Μπαϊράμ οι χιλιάδες μουσουλμάνοι που ζούνε στην Θεσσαλονίκη. Ο Μπουτάρης ο οποίος παρά το ότι υπόσχεται κατά περιόδους στους υπουργούς που έρχονται από την Τουρκία, αδυνατεί να κρατήσει τον λόγο του και αποφεύγει να δώσει λύση στα προβλήματα για τζαμί και για νεκροταφείο, που έχουν οι μουσουλμάνοι που ζούνε στην Θεσσαλονίκη πολλά χρόνια.
Όπως έγινε και στα προηγούμενα Μπαϊράμια, έτσι και τώρα, το ναμάζι για το νυν Κουρμπάν Μπαϊράμ το έκαναν στο Οθωμανικό Μετζίτ που έκαναν μόνοι τους με τις δικές τους δυνατότητες.Το ναμάζι του στο Οθωμανικό Μετζίτ έκανε μαζί με τους ομογενείς και ο πρόξενος της T.C. Τογρούλ Μπιλτεκίν. Λόγω του μεγάλου πλήθους το μετζίτ γέμισε και οι πιστοί υποχρεώθηκαν να κάνουν το ναμάζι τους έξω από το μετζίτ.
Η ηγεσία του συλλόγου που ίδρυσαν Δυτικοθρακιώτες στην Θεσσαλονίκη όπως κάθε φορά πριν από το Μπαϊράμι, έτσι και τώρα υπέβαλε αίτημα ζητώντας από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης να τους διαθέσει το τζαμί Αλατζά Ιμαρέτ.
Αλλά και σε αυτό το Μπαϊράμι δεν μπόρεσαν να αποσπάσουν θετική απάντηση.
¨Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΔΕΝ ΤΗΡΗΣΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ¨
selanik bay 1Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Μουσουλμάνων Αν. Μακεδονίας και Θράκης –Θεσσαλονίκης Οσμάν Ισμαήλογλου και το μέλος του Δ.Σ. Φερίτ Ισμαήλογλου, μιλώντας σχετικά με αυτό το θέμα στην εφημερίδα Μπιρλίκ ανέφεραν τα εξής :
¨Ζητάμε από τον κύριο δήμαρχο να τηρήσει τον λόγο του. Όταν μίλησε μαζί μας του μεταφέραμε πάλι το αίτημα για τζαμί και νεκροταφείο. Ζητήσαμε να τερματιστούν πια αυτά τα θέματα. Και αυτός μας είχε πει πως θα μας χορηγούσε για το Ραμαζάν Μπαϊράμι το τζαμί Αλατζά Ιμαρέτ. Αλλά δυστυχώς κατά το Ραμαζάν Μπαϊράμι δεν κράτησε τον λόγο του. Πριν από το Κουρμπάν Μπαϊράμ πάλι του ζητήσαμε το τζαμί Αλατζά Ιμαρέτ επειδή βρίσκεται κοντά σε εμάς και το ζητάει ο κόσμος μας, αλλά δυστυχώς πάλι δεν μας το έδωσε¨.
Εφ. Μπιρλίκ 15/10/2013
Σχ : Ωραίο όνομα έδωσε ο σύλλογος στο μετζίτ του. ¨Οθωμανικό¨, διατί να το κρύβωμεν άλλωστε…



TA ΕΦΕΡΝΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Posted on Οκτωβρίου 16th, 2013
Θα πήγαινε τα όπλα στην Κρήτη
silahΣε έρευνα που έγινε σε αυτοκίνητο με ελληνικές πινακίδες στην συνοριακή πύλη Ντεβέ Μπαγίρ από Σκόπια προς Βουλγαρία, κατασχέθηκαν πολλά όπλα, χειροβομβίδες και σφαίρες. Ο έμπορος όπλων που επιδίωκε να πάει στην Κρήτη μέσω Σκοπίων και Βουλγαρίας, συνελήφθη και ανακρίνεται από τις αρχές ασφαλείας των Σκοπίων.
Στο έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο του Αλβανού πολίτη βρέθηκαν κρυμμένα όπλα σε διάφορα μέρη. Στην έρευνα που έγινε βρέθηκαν 8 αυτόματα όπλα, 4.696 σφαίρες των 7,62 mm, 1 πιστόλι ΤΤ και σφαίρες και 20 πυροκροτητές. Σχετικά με τον Αλβανό πολίτη το όνομα του οποίου δεν ανακοινώθηκε, αναφέρθηκε πως εργάζεται στην Ελλάδα ως εργάτης. Ανακοινώθηκε πως τα εν λόγω όπλα τα πήρε από στρατιωτική αποθήκη στην περιοχή Κόρτσα το 1998. Τα όπλα, οι σφαίρες και το αυτοκίνητο-αποθήκη κατασχέθηκαν.
 Εφ. Μπιρλίκ 15/10/2013


ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΜΠΑΝ ΜΠΑΪΡΑΜΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Posted on Οκτωβρίου 16th, 2013
1Οι μέρες του Μπαϊραμιού είναι μέρες που ξεχνιούνται τα βάσανα και οι δυσαρέσκειες και μας φέρνουν πιο κοντά τον ένα στον άλλο. Σε τέτοιες ιερές μέρες πρέπει να απλώνουμε χέρι βοηθείας στους φτωχούς και στους έχοντες ανάγκη, και να μοιραζόμαστε την χαρά και την λύπη τους. Εύχομαι αυτό το Κουρμπάν Μπαϊράμι να φέρει γαλήνη, ειρήνη και υγεία σε όλη την Τουρκομουσουλμανική Μειονότητα Δυτικής Θράκης και στον Ισλαμικό κόσμο.
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης
Χουσεΐν Ζεϊμπέκ


 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑ !

Posted on Οκτωβρίου 16th, 2013

O Xασάν Κασίφ συναντήθηκε με τον υπουργό Σταμάτη
Ο πρώην δήμαρχος Φιλλύρας Χασάν Χακκί Κασίφ συναντήθηκε με τον υπουργό Επικρατείας Σταμάτη
hasankasif2Αναφέρεται πως ο Χασάν Κασίφ που είχε πάει στην Αθήνα τις προηγούμενες μέρες, συναντήθηκε στο πρωθυπουργικό μέγαρο με τον υπεύθυνο για τα μειονοτικά θέματα υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη. Ανακοινώθηκε πως στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την μειονότητα.
Αναφέρθηκε πως ο Χασάν Κασίφ περιέγραψε τα προβλήματα των ανθρώπων της περιοχής και ζήτησε λύσεις. Επίσης υπήρξε ανταλλαγή απόψεων και σχετικά με τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης που θα γίνουν τον Μάιο του 2014.
Μάλιστα λέγεται ότι ο Χασάν Κασίφ που κατά την περίοδο της δημαρχιακής του θητείας είχε στήσει καλές σχέσεις με τον Δημήτρη Σταμάτη που τότε ήταν Περιφερειάρχης στην Κομοτηνή, στο διάστημα που βρισκόταν στην Αθήνα είχε και μια σύντομη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Εφ. Γκιουντέμ 13/10/2013

 

 

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤA ¨ΕΞΟΡΙΑ¨ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΓΚΕΖΙ…

Posted on Οκτωβρίου 16th, 2013
Ποινή ¨Γκεζί¨ από το ΜΕΒ : διορισμός σε λύκειο Ιμάμ χατίπ
24201211166Ο Αλή Πασά Σανλί- τοπικός πρόεδρος του συνδικάτου εκπαιδευτικών Eğitim-Sen, που είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα επειδή μετείχε στις διαμαρτυρίες για το πάρκο Γκεζί, διορίστηκε σε λύκειο ιμάμ χατίπ (σημ. μεταφρ. : θρησκευτικό λύκειο).
Ο Αλή Πασά Σανλί ο οποίος στα πλαίσια της έρευνα που διεξήγαγε τη Διεύθυνση Εθνικής Παιδείας είχε τεθεί προσωρινά σε διαθεσιμότητα, με αναφορά που ετοίμασαν οι επιθεωρητές ζητήθηκε ¨εκτός νομού διορισμός¨. Μετά από αυτό ο φάκελος του Σανλί στάλθηκε πρώτα στην νομαρχία του Εσκισεχίρ και ακολούθως στο MEB (υπουργείο εθνικής παιδείας).
Διορισμός σε λύκειο ιμάμ χατίπ
Σύμφωνα με την κατεύθυνση που έδωσε η αναφορά των επιθεωρητών, το υπουργείο τον διόρισε στο λύκειο-ιμάμ χατίπ Δρ, Αλή Ριζά Μπαχαντίρ που βρίσκεται στο Μεράμ του νομού Ικόνιο. Πριν από τον διορισμό του ο Σανλί είχε βγει σε άδεια άνευ αποδοχών.
Haber.sol.org 14/10/2013
 Σχ : Και αυτά συνέβησαν στο πρόεδρο του συνδικάτου ! Φανταστείτε σε τι κράτος φόβου ζούνε όλοι οι άλλοι που δεν είναι και συνδικαλιστές…  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου