Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Αποδελτίωση Τουρκικού Τύπου (πηγή : tourkikanea.gr)

Επισήμανση : Ο όρος "τουρκικός" και τα παράγωγα που χρησιμοποιούνται από τις παρακάτω εφημερίδες, όταν αναφέρονται σε κατοίκους της Θράκης μας, ΔΕΝ υιοθετούνται σε καμία περίπτωση από το παρόν blog. Ό ορθός όρος είναι "Έλληνας μουσουλμάνος".
www.tourkikanea.gr

ΔΕΝ ΤΗΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΝΥΦΙΚΟ…


Σφαίρες για την αρραβωνιαστικιά που δεν της άρεσε τα νυφικό της
Πριν ακόμη παντρευτούν τους πήρε το μαύρο χώμα. Στο Μπάτμαν ο 34χρονος Κερίμ Μπασμπούγ σκότωσε με πιστόλι στην μέση του δρόμου την αρραβωνιαστικιά του και μετά αυτοκτόνησε με το ίδιο όπλο.
-gelinlikcinneti_900098977Αναφέρεται πως ο Μπασμπούγ σκότωσε την αρραβωνιαστικιά του και μετά αυτοκτόνησε, από καβγά που προέκυψε επειδή δεν της είχε αρέσει το νυφικό. Το περιστατικό συνέβη σήμερα στις 16:30 στην συνοικία Σαλίκ του Μπάτμαν επί της οδού 1905. Ο Κερίμ Μπασμπούγ που έκανε γαμήλιες ετοιμασίες πήγε με την αρραβωνιαστικιά του την Γκιουλμπεγιάζ Οζτζάν και την πεθερά του να αγοράσουν νυφικό. Ο καβγάς προέκυψε όταν ένα νυφικό που θέλησε να πάρει η Γκιουλμπεγιάζ Οζτζάν δεν του άρεσε. Το ζευγάρι βγήκε από το μαγαζί και συνέχισε τον καβγά στον δρόμο, και τότε η Γκιουλμπεγιάζ έβγαλε το δαχτυλίδι από το δάχτυλο της και το πέταξε. Εκνευρισμένος τότε ο Κερίμ Μπασμπούγ έβγαλε το δίχως άδεια όπλο που έφερε και μπροστά στα μάτια όλων την πυροβόλησε στο κεφάλι. Η κοπέλα κατέρρευσε και πέθανε επιτόπου. Έπειτα ο Μπασμπούγ ακούμπησε το όπλο του στο κεφάλι του και αυτοκτόνησε πυροβολώντας.
Οι περίοικοι έφευγαν πανικόβλητοι, ενώ η μητέρα της Γκιουλμπεγιάζ Οζτζάν έπαθε νευρική κρίση. Η μητέρα που δεν έγινε γνωστό το όνομα της μεταφέρθηκε για θεραπεία στο νοσοκομείο.
Τα πτώματα των Κερίμ Μπασμπούγ και Γκιουλμπεγιάζ Οζτζάν μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο του κρατικού νοσοκομείου.
Νέτγκαζέτε 12/10/2013



ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΥΠΕΞ


11 Οκτωβρίου 2013, Απάντηση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών, σε δήλωση αρμοδίου της Ε.Ε. σχετικά με το θέμα της θεολογικής σχολής της Χάλκης
dış-işleri-bakanlığıΤο ενδιαφέρον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης έχει καταγραφεί από την πλευρά μας. Είναι γνωστά σε όλους τους κύκλους τα απτά βήματα που έχουν γίνει από την πλευρά μας για την κάλυψη των αναγκών των Ρωμιών-Ορθόδοξων πολιτών μας.
Από την άλλη, αυτή η εξέλιξη δημιούργησε αισιοδοξία και προσδοκία πως πλέον η Επιτροπή θα ενδιαφερθεί και για την κατάσταση των μειονοτήτων που ζούνε στις χώρες της Ε.Ε. Συνεπώς τα θέματα των ομογενών μας που ζούνε στην επί 30 χρόνια χώρα μέλος της Ε.Ε. Ελλάδα, όπως της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης όπου παράλληλα με άλλα θέματα στερούνται της αναγνώρισης της εθνικής τους ταυτότητας και της ελευθερίας να εκλέξουν τους θρησκευτικούς τους ηγέτες, αλλά και των ομογενών στα Δωδεκάνησα που στερούνται του μειονοτικού στάτους, αποτελούνε θέματα που θα ελκύσουν το ενδιαφέρον της Ε.Ε.
Ιστοσελίδα του τουρκικού ΥΠΕΞ 11/10/2013

 

 

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΥ ΑΛΕΒΙΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ¨ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ¨ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ…


 


Posted on Οκτωβρίου 13th, 2013
Işte recep tayyip erdoğanın desteklediği KATİLLAR…PAYLAŞIN BU REZALETİ HERKES GÖRSÜN…
1

Κείμενο του ιστολόγιου  13/10/2013
Το εντυπωσιακό είναι και οι συνεχείς κραυγές για το μεγαλείο του Αλλάχ, που ακούγονται την ώρα που κόβουν τα κεφάλια και πυροβολούν εξ επαφής τους άοπλους πολίτες. Τα τουρκικά κάτω από το βίντεο είναι κάποια ¨γαλλικά¨ για τους δολοφόνους  που όπως λέει (και ξέρουμε όλοι) στηρίζονται από τον Ερντογάν….


ΦΑΚΕΛΩΜΑΤΑ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ


ΜΙΤ : Φακελώσαμε τα κόμματα CHP και ΜΗΡ
Με έγγραφο που έστειλε η ΜΙΤ στην εισαγγελία της Άγκυρας αποδέχτηκε πως έχει φακελώσει βουλευτές και επιχειρηματίες των κομμάτων CHP και ΜΗΡ.
fft64_mf1498935Η ΜΙΤ που φακέλωνε βουλευτές αλλά και επιχειρηματίες για να μη μπουν οι τελευταίοι στους διαγωνισμούς, σε έγγραφο που έστειλε στην εισαγγελία της Άγκυρας αναφέρει πως το έκανε αυτό ¨προς όφελος της κρατικής ασφάλειας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό¨.
ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΑΡΝΗΘΕΙ
 Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών με έγγραφο που έστειλε στην εισαγγελία της Άγκυρας αποδέχεται πως παρακολουθούσε βουλευτές και επιχειρηματίες των κομμάτων CHP και ΜΗΡ, μεταξύ των οποίων τον πρώην πρόεδρο του CHP Ντενίζ Μπαϊκάλ, τον γαμπρό του και την κόρη του. Η ΜΙΤ παλιότερα είχε αρνηθεί πως παρακολουθούσε βουλευτές και επιχειρηματίες
Όπως είναι γνωστό η εφημερίδα Ταράφ στις 13 και 14/6/2013 είχε γράψει πως ¨μέλη των κομμάτων CHP και ΜΗΡ πριν από τους κρατικούς διαγωνισμούς φακελώνονται¨. Άτομα μεταξύ των οποίων ο Ντενίζ Μπαϊκάλ, ο γαμπρός του και η κόρη του, οι βουλευτές Τουφάν Κιοσέ και Νιζαμετίν Τσομπάν του CHP και πολλά άλλα ονόματα και εταιρίες που έχουνς χέσεη με αυτό το κόμμα φακελώθηκαν σχετικά με την ιδιωτική τους ζωή, τις πολιτικές και τις θρησκευτικές τους απόψεις. Στα έγγραφα απέναντι από τα ονόματα καταγράφονται επίθετα όπως ¨μέλος του CHΡ, αριστερός, χριστιανός¨.
…………
…………
 Eφ. Ραντικάλ 9/10/2013
Σχ : Να θυμίσουμε επίσης πως ο Μπαϊκάλ παραιτήθηκε όταν διέρρευσε βίντεο από προσωπικές του στιγμές…Και να πούμε για όσους δεν ξέρουν πως η ΜΙΤ στην Τουρκία υπάγεται απευθείας στην πρωθυπουργία. Άλλωστε και η φωτογραφία αυτό δηλώνει. 





ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΕΡΓΑΝΗ


Ο πρόξενος Σενέρ επισκέφτηκε το χωριό Εργάνη
yardim-ftΤο χωριό Εργάνης της πεδιάδας του νομού Ροδόπης στις 11/10/2013 φιλοξένησε τον πρόξενο της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ.
Ο πρόξενος Ιλχάν Σενέρ κάθε εβδομάδα επισκέπτεται τις Παρασκευές διαφορετικά χωριά της Δυτικής Θράκης βρίσκοντας έτσι την ευκαιρία να γνωριστεί από κοντά με τους ομογενείς. Χτες λοιπόν ο πρόξενος Ιλχάν Σενέρ επισκέφτηκε το χωριό Εργάνη, έκανε το ναμάζι της Παρασκευής μαζί με τον κόσμο του χωριού, και έδωσε μηνύματα ενότητας και ομοψυχίας.
Το πρόξενο που ευχαρίστησε τον κόσμο του χωριού για την φιλοξενία τους, σε αυτήν του την επίσκεψη τον συνόδευαν οι υποπρόξενοι Αντνάν Οζτούρκ, Αλπέρ Ατάκ, Μουράτ Ερτάς και ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ.
 Εφ. Μπιρλίκ  11/10/2013


 

TΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ


Αυτοί που την βίωσαν την φρίκη στα αλεβίτικα χωριά, την περιέγραψαν
fft64_mf1699078Με λεπτομέρειες περιγράφεται στην αναφορά της Οργάνωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η σφαγή που διέπραξε στα αλεβίτικα χωριά της Λαζικίγιε στο διάστημα 4 με 18 Αυγούστου η συριακή αντιπολίτευση. Οι αυτόπτες μάρτυρες μίλησαν για κομμένα κεφάλια, και για τυχαία σκοτωμένους πολίτες που τους έδεσαν και τους εκτέλεσαν.
Η αναφορά που ετοιμάστηκε από την Οργάνωση Παρατήρησης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικά με την σφαγή κατά την οποία η συριακή αντιπολίτευση σκότωσε 190 πολίτες και απήγαγε πάνω από 200 άτομα, περιέχει ανατριχιαστικές λεπτομέρειες.
Η 105 σελίδων αναφορά με τίτλο ¨Μπορείς ακόμη να δεις τα αίματα : Εκτελέσεις, τυχαίοι πυροβολισμοί και αρπαγή ομήρων στην αγροτική περιοχή της Λαζικίγιε από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης¨ έχει ως θέμα αυτά που έγιναν στην περιοχή Λαζικίγιε στο διάστημα από 4 έως 18 Αυγούστου 2013. Στην αναφορά αυτή, οι οργανώσεις Ahrar El Şam,Ισλαμικό κράτος Ιράκ και Δαμασκού, Μέτωπο Ελ Νούσρα, Muhacir και Ensar Ordusu και Sukur El İz κατηγορούνται πως διέπραξαν εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ενώ οι περιγραφές των μαρτύρων δείχνουν το μέγεθος της φρίκης.
Αυτοί οι οποίοι βιώσαν αυτά που έγιναν στα αλεβίτικα χωριά περιγράφουν την κατάσταση ως εξής : ¨Οι μαχητές της αντιπολίτευσης στην πρώτη μέρα του Μπαϊραμιού έκαναν την πρώτη τους επίθεση στις 4:30 με 5:00 . Οι μαχητές αυτοί μπήκαν πρώτα στην περιοχή Μπαρούντα Σεϊχ Ναχμπάν όπου ήταν εγκατεστημένοι κυβερνητικοί στρατιώτες. Αφού κατέλαβαν αυτή την περιοχή και τα γύρω στρατιωτικά σημεία, επιτέθηκαν στα χωριά Νεμπέτε, Χαμπούσι, Εστέρμπε, Οπεγίν και Καρατά. Ακολούθως προχώρησαν και κατέλαβαν τα χωριά Καλέ, Τάλλα και Καφραγιά¨.
¨ΑΦΗΣΑΝ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ¨
14 άτομα που ζούσαν σε 8 από αυτά τα χωριά, είπαν πως ξύπνησαν από τους ήχους των όπλων και των πυροβόλων που έριχναν οι μαχητές της αντιπολίτευσης την ώρα που έμπαιναν στα χωριά. Προσθέτουν πως οι μαχητές της αντιπολίτευσης περικύκλωσαν το χωριό και πυροβολούσαν τυχαία, στοχεύοντας σε χωρικούς. Εκτέλεσαν μια ολόκληρη οικογένεια. Μέλη της οικογένειας που μπόρεσαν να επιζήσουν αναγκάστηκαν να αφήσουν πίσω τους αγαπημένους τους νεκρούς. Άλλοι μάρτυρες ανέφεραν πως οι της αντιπολίτευσης από τις οικογένειες στις οποίες επιτέθηκαν εκτέλεσαν τους ενήλικους άντρες και πήραν ως ομήρους τις γυναίκες και τα παιδιά.
 ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΓΕΡΟ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΙΑ
Άτομο που ζούσε σε οικισμό μεταξύ των χωριών Μπλούτα και Χαμπούσι περιέγραψε πως όταν μπήκαν οι μαχητές στον οικισμό τους, έφυγε μαζί με την μαμά του, αφήνοντας όμως αναγκαστικά πίσω τον γέρο πατέρα του και την τυφλή και ανάπηρη θεία του. Όταν η κυβέρνηση ανέκτησε τον έλεγχο στο χωριό και επέστρεψε, είδε πως είχαν σκοτώσει τον πατέρα του και την θεία του. Το άτομο αυτό περιέγραψε ως εξής : ¨ Στο σπίτι η μάνα βρισκόταν δίπλα μου. Πρώτη βγήκε αυτή και εγώ ακολούθησα. Είδαμε τότε τρεις μαχητές μπροστά μας, και έτσι φύγαμε από την πίσω μεριά του σπιτιού και διαφύγαμε προς την πεδιάδα. Οι τρεις μαχητές που είδα ήταν από πάνω ως κάτω γεμάτοι όπλα. Μας πυροβολούσαν από δύο μεριές. Είχαν πολυβόλα και ελεύθερους σκοπευτές. Ο μεγάλος μου αδερφός ήρθε και κρύφτηκε μαζί μας. Εμείς κρυφτήκαμε αλλά ο πατέρας μας έμεινε στο σπίτι. Τον σκότωσαν ενώ ήταν στο κρεβάτι. Σκότωσαν ακόμη και την 80χρονη τυφλή θεία μου. Το όνομα της ήταν Νεσιμπέ¨.
ΕΙΔΕ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟ YOUTUBE
Κάτοικος της Μπαρούντα είπε πως είδε κάποιους από τους 23 αγνοούμενους συγγενείς του σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Youtube : ¨Ο ένας που εκτελέστηκε ήταν ο μεγάλος γιός του αδερφού μου που τώρα μόλις θα άρχιζε το σχολείο…Έχει δύο γιούς , ό ενας 6 και ο άλλος 4,5 χρονών¨.
 ΠΤΩΜΑΤΑ ΔΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΕΝΑ
Ένας –ένας οι 14 χωρικοί και τα άτομα των πρώτων βοηθειών ανέφεραν για τις εκτελέσεις που είδαν και για τα πτώματα που φέρουν τα ίχνη αυτών των εκτελέσεων. Κάποια από τα πτώματα ήταν δεμένα και κάποια αποκεφαλισμένα. Γιατρός που εργάζεται στο Εθνικό Νοσοκομείο της Λαζικίγιε όπου μεταφερόταν οι τραυματίες και οι νεκροί, ανέφερε πως στο διάστημα από 4 έως 18 Αυγούστου μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο 205 δολοφονημένοι πολίτες.
Σε ιατρική αναφορά με ημερομηνία 26/8 που ετοιμάστηκε από το νοσοκομείο περιέχονται οι εξής φράσεις : Στην πλειοψηφία των πτωμάτων υπήρχαν τομές από αιχμηρά εργαλεία και επιπρόσθετα όλα τα σώματα έφεραν ίχνη από πολλές σφαίρες….Παρατηρήθηκε πως σε κάποια πτώματα το κεφάλι ήταν κομμένο. Επίσης κάποια πτώματα ήταν πλήρως απανθρακωμένα και άλλα ήταν δεμένα…¨
Στην αναφορά καταγράφεται πως με βάση την διαδικασία σήψης των πτωμάτων, υπολογίζεται πως σκοτώθηκαν γυρω στις 4 Αυγούστου.
Εφ. Ραντικάλ 12/10/2013
Σχ : Τους δράστες αυτών των εγκλημάτων στηρίζουν η Τουρκία, οι ¨πιστές¨ ισλαμικές χώρες του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας και κάποιοι άλλοι από την διεθνή κυνότητα.

 

 

ΤΑ ΒΑΣΑΝΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ-ΒΙΝΤΕΟ


Το ατελείωτο βάσανο των χωρικών στην Αττάλεια
1Καθώς στο χωριό Κιουτσουκλού επαρχίας Γκαζίπασά της Αττάλειας δεν υπάρχει δίκτυο ύδρευσης, τα παιδιά κουβαλάνε πόσιμο νερό στο σχολείο. Οι χωρικοί κάνουν μπάνιο μια φορά την εβδομάδα και παραπονούνται πως δεν βρίσκουν νερό ούτε καν για να πλύνουν τους νεκρούς τους. Οι χωρικοί του Κιουτσουκλού που επί πολλά χρόνια χειμώνα-καλοκαίρι κουβαλάνε νερό στα σπίτια τους με τα γαϊδούρια, ζητάνε να τελειώσει το βάσανο τους. Οι χωρικοί παραπονούνται πως δεν βρίσκουν νερό ούτε καν για να πλύνουν τους νεκρούς τους και λένε πως τα παιδιά τους καθημερινά πάνε νερό στο σχολείο τους. Ο κάτοικος του χωριού Μουσταφά Γιαλτσίν δήλωσε πως καθώς την περασμένη Δευτέρα είχε κηδεία, δυσκολεύτηκε πολύ να βρει νερό για το πλύσιμο. Ο Γιαλτσίν δηλώνει πως ¨Δεν έχουμε νερό για να πλύνουμε το πρόσωπο μας το πρωί. Μέσα από το χωριό περνά νερό ύδρευσης που πάει στην πόλη, αλλά για κάποιο λόγο δεν μας παρασχέθηκε¨.
Εφ. Χουριέτ 11/10/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου