Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Αποδελτίωση Τουρκικού τύπου Ελληνικού ενδιαφέροντος (tourkikanea.gr)

Επισήμανση : Ο όρος "τουρκικός" και τα παράγωγα που χρησιμοποιούνται από τις παρακάτω εφημερίδες, όταν αναφέρονται σε κατοίκους της Θράκης μας, ΔΕΝ υιοθετούνται σε καμία περίπτωση από το παρόν blog. Ό ορθός όρος είναι "Έλληνας μουσουλμάνος".
www.tourkikanea.gr

Posted on Οκτωβρίου 23rd, 2013
Πρωθυπουργός Ερντογάν : Για τον δρόμο και τζαμί ακόμη γκρεμίζουμε
cami23456Ο πρωθυπουργός Ερντογάν υποστηρίζοντας το κόψιμο χιλιάδων δέντρων για την κατασκευή της 3ης γέφυρας και για το κόψιμο επίσης χιλιάδων δέντρων στο ODTÜ ανέφερε πως ¨Για τον δρόμο όλα θυσιάζονται, διότι ο δρόμος είναι πολιτισμός. Και τζαμί να υπήρχε και το τζαμί εκείνο θα το γκρεμίζαμε¨.
…………….
Haber.sol.org. 22/10/2013
Σχ : Καλά είναι οι της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα να σημειώσουν αυτή την δήλωση. Διότι θυμόμαστε το ντόρο είχαν σηκώσει οι τουρκόφρονες  όταν πριν λίγα χρόνια χρειάστηκε να γκρεμιστεί ένα μικρό τμήμα εστίας στην Κομοτηνή για να περάσει ο δρόμος. Και τι δεν έγραφαν τότε τα τσιράκια της Τουρκίας….


 

O ΓΝΩΣΤΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ…

Posted on Οκτωβρίου 23rd, 2013
Ερντογάν αναφερόμενος στους φοιτητές του ODTÜ : Σύγχρονοι ληστές
erdoganalgoritma2352454_1Ο πρωθυπουργός Ερντογάν χαρακτήρισε ως ¨σύγχρονους ληστές¨ τους φοιτητές που εναντιώνονται στην σφαγή των δέντρων στο πανεπιστήμιο ODTÜ
Ο πρωθυπουργός Ερντογάν Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχολίασε την επικαιρότητα στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του.
Ο Ερντογάν μιλώντας για την παράνομη σφαγή των δέντρων στο ODTÜ, χρησιμοποίησε τις εξής φράσεις :
Στο ODTÜ κάποιοι επιθυμούν να εμποδίσουν τον δρόμο, ποιοι ; Η πηγή όλης της διαφθοράς , το κόμμα CHP. Εμείς κάνουμε δρόμους και αυτοί διαφθορά.
Παλιά τους δρόμους έκοβαν οι ληστές, και τώρα οι σύγχρονοι ληστές. Όποιος επιχειρήσει να κόψει τον δρόμο μας θα δει την ατσάλινη θέληση μας. Θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα τον αγώνα μας.
Haber.sol.org 22/10/2013


 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕ ΠΡΟΞΕΝΟ ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗ

Posted on Οκτωβρίου 23rd, 2013

O Σαλίχ Μέριτς- πρόεδρος του Συλλόγου Ανταλλάξιμων Σαμψούντας στην Δυτική Θράκη
sali-ft1O Σαλίχ Μέριτς- πρόεδρος του Συλλόγου Ανταλλάξιμων Σαμψούντας και Έρευνας Πολιτισμού Τούρκων Βαλκανίων και φίλοι του, επισκέφτηκαν τον πρόξενο της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ στο γραφείο του.
Την ίδια μέρα ο πρόεδρος Σαλίχ Μέριτς και η επιτροπή μαζί του, επισκέφτηκαν τον εκλεγμένο μουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ και τον πρόεδρο της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής Κοράι Χασάν, και αντάλλαξαν απόψεις μαζί τους.
sali-ft2
Εφ. Μπιρλίκ 22/10/2013

 

 

ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ 300 ΕΝΟΠΛΩΝ KIRPI

Posted on Οκτωβρίου 23rd, 2013

Ζητήθηκαν 300 ένοπλα Kirpi
Σημαντικό βήμα από τις Τ.Ε.Δ.
887346_detayΜετά από την επιτάχυνση στην ίδρυση βάσεων-μοντέλων στην περιοχή του αντιτρομοκρατικού αγώνα Χακκάρι-Γιουξέκοβα, οι Τ.Ε.Δ. έκαναν ένα ακόμη σημαντικό βήμα.
Μετά από την συμφωνία ανάμεσα στο Ταμείο Ασφάλισης Καταθέσεων (TMSF) που κατέσχεσε την BMC, και την Διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας για την επανέναρξη παραγωγής των Kirpi, το Γενικό Επιτελείο υπέβαλε νέο αίτημα. Ζήτησε να εξοπλιστούν τα μέχρι πρότινος ανθεκτικά σε νάρκες οχήματα Kirpi. Σε πρώτο στάδιο ο Στρατός Ξηράς υπέβαλε αίτημα για 300 ένοπλα Kirpi.
Mετά από την παράδοση της BMC στο TMSF, αποφασίστηκε να συνεχιστεί η παραγωγή των θωρακισμένων και ανθεκτικών σε νάρκες οχημάτων Kirpi. To 2009 υπογράφηκε συμφωνία με την BMC για 468 θωρακισμένα οχήματα, αλλά λόγω των οικονομικών δυσκολιών της εταιρίας μετά από την παράδοση των 278 εξ αυτών, η παράδοση σταμάτησε. Αργότερα έγινε ακόμη μια μικρή παράδοση. Η παραγωγή των υπόλοιπων Kirpi δεν έγινε δυνατό να ολοκληρωθεί.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Ζαμάν, τα πρώτα 300 Kirpi θα παραχθούνε όπως παλιά χωρίς όπλα και έτσι θα παραδοθούν. Αλλά τα υπόλοιπα 300 Kirpi θα εξοπλιστούνε. Πάνω στο Kirpi θα τοποθετηθεί αυτόματο όπλο που θα ελέγχεται με τηλεκοντρόλ μέσα από το όχημα. Με αυτό τον τρόπο ο στρατιώτης σε περίπτωση επίθεσης θα έχει την δυνατότητα να ανταποδώσει τα πυρά στους τρομοκράτες χωρίς να εγκαταλείψει το όχημα.
Εφ. Ζαμάν 22/10/2013

 

 

 

H AFAD ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΡΡΙΑΝΩΝ

Posted on Οκτωβρίου 23rd, 2013
H AFAD ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΡΡΙΑΝΩΝ
afad-sem-ft1Ομάδα πέντε ατόμων από την ομάδα Φυσικών Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων της Σαμψούντας ήρθε στην Δυτική Θράκη.
Η ομάδα επισκέφτηκε τον δήμο Αρριανών του νομού Ροδόπης, και το απόγευμα της ίδιας μέρας οργάνωσαν ένα σεμινάριο στην αίθουσα του δημαρχείου στο χωριό Φιλλύρα.
Στο σεμινάριο που έγινε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Αρριανών Ιμπραήμ Σερίφ, δημοτικοί σύμβουλοι και πολύς κόσμος της περιοχής.
Η ομάδα της AFAD ενημέρωσε σχετικά με το πώς γίνονται οι επεμβάσεις σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.
Εφ. Μπιρλίκ 22/10/2013
Σχ : Φαίνεται στην Ελλάδα δεν υπάρχουν διασώστες, οπότε τι να κάνει και ο δήμαρχος, απευθύνθηκε στην ¨γείτονα και σύμμαχο¨ μητέρα πατρίδα του…

ΧΑΛΚΑΣ ΣΤΗΝ ΜΥΤΗ ΜΑΣ

Posted on Οκτωβρίου 23rd, 2013
Χαλκάς στή μύτη μας
ÈÅÏËÏÃÉÊÇ Ó×ÏËÇ ×ÁËÊÇÓΟἱ δηλώσεις πού ἀνταλλάχθηκαν μεταξύ τῶν ὑπουργείων Ἐξωτερικῶν Ἑλλάδας καί Τουρκίας σχετικά μέ τό θέμα τῆς θεολογικῆς Σχολῆς τῆς Χάλκης ἔδειξαν γιά μιάν ἀκόμη φορά τήν τύφλα τῆς ἑλληνικῆς πολιτικῆς. Ἡ ὁποία πολιτική ἔχει ὑποτίθεται στόχο τό ἄνοιγμα μιᾶς ἄχρηστης γιά μᾶς Σχολῆς στήν Τουρκία, ὅταν ἀπό τήν ἀπέναντι μεριά ζητεῖται ἀντάλλαγμα χιλιάδες φορές σημαντικότερο.
Ἔτσι δίνεται ἡ δυνατότητα στήν γείτονα νά παριστάνει τήν πολιτισμένη καί τήν ἀνεκτική χώρα, ζητώντας πρακτικά «ἀμοιβαιότητα». Βλέπουμε λοιπόν στήν ἱστοσελίδα τοῦ τουρκικοῦ ΥΠΕΞ (11/10/2013) δήλωση τοῦ τύπου «…Εἶναι γνωστά σέ ὅλους τούς κύκλους τά ἁπτά βήματα πού ἔχουν γίνει ἀπό τήν πλευρά μας γιά τήν κάλυψη τῶν ἀναγκῶν τῶν Ρωμιῶν – Ὀρθόδοξων πολιτῶν μας. Ἀπό τήν ἄλλη, αὐτή ἡ ἐξέλιξη δημιούργησε αἰσιοδοξία καί προσδοκία πώς πλέον ἡ Ἐπιτροπή θά ἐνδιαφερθεῖ καί γιά τήν κατάσταση τῶν μειονοτήτων πού ζοῦνε στίς χῶρες τῆς Ε.Ε. Συνεπῶς τά θέματα τῶν ὁμογενῶν μας πού ζοῦνε στήν ἐπί 30 χρόνια χώρα μέλος τῆς Ε.Ε. Ἑλλάδα, ὅπως τῆς Τουρκικῆς Μειονότητας Δυτικῆς Θράκης ὅπου παράλληλα μέ ἄλλα θέματα στεροῦνται τῆς ἀναγνώρισης τῆς ἐθνικῆς τους ταυτότητας καί τῆς ἐλευθερίας νά ἐκλέξουν τούς θρησκευτικούς τους ἡγέτες, ἀλλά καί τῶν ὁμογενῶν στά Δωδεκάνησα πού στεροῦνται τοῦ μειονοτικοῦ στάτους, ἀποτελοῦνε θέματα πού θά ἑλκύσουν τό ἐνδιαφέρον τῆς Ε.Ε.»
Νά τό γράψουμε γιά μιάν ἀκόμη φορά: Ὅ,τι πετύχει τό Πατριαρχεῖο στά διεθνῆ δικαστήρια ὑπέρ τῶν συμφερόντων του εἶναι εὐπρόσδεκτο. Κατά τά ἄλλα πρέπει νά ξεκαθαριστεῖ ὅτι ὡς χώρα δέν ἔχουμε κανένα ἐνδιαφέρον καί δέν δεσμεύουμε κανένα ἐθνικό κεφάλαιο γιά ἕνα ἀδειανό πουκάμισο τύπου Χάλκης. Ὁσο ἰσχυρά καί νά εἶναι τά συμφέροντα ἤ ἡ ἀδράνεια τοῦ παρελθόντος, ὀφείλουμε νά ἀλλάξουμε πορεία ρητά κι ὁριστικά.
Εφ. Αντιφωνητής 16/10/2013

MOΥΦΤΗΣ-ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ !

Posted on Οκτωβρίου 23rd, 2013
Και τώρα κρίση Τζαφέρι
simdi-de-caferi-krizi_3857_bΗ αναφορά που έγραψε ο Τζουνέιτ Κουλάζ-μουφτής του Ίγδιρ σχετικά με τους πιστεύοντες στο δόγμα Τζαφέρι, με την υπογραφή του νομάρχη στάλθηκε στην αστυνομία.
Ταραχή προκάλεσε στο Ίγδιρ η αναφορά αυτή στην οποία αναφέρεται πως ¨Οι Σιίτες (Τζαφέρι) δεν πάνε στο τζαμί, διαταράσσουν την ενότητα του έθνους, πρέπει να παρατηρούνται με προσοχή¨. Ο Βελί Μπεντέρ-πρόεδρος του συλλόγου Ehlibeyt Âlimleri, ανέφερε την ανησυχία που αισθάνθηκαν από το ότι η αναφορά του μουφτή Κουλάζ με την υπογραφή του νομάρχη Αχμέτ Πεκ, στάλθηκε στην αστυνομία και δήλωσε πως ¨Αυτός ο μουφτής πρέπει να απομακρυνθεί από την θέση του. Στην αναφορά αυτή οι Αζέροι του δόγματος των Τζαφέρι προβάλλονται ως ¨τρομοκράτες¨.
 Haber.sol.org 22/10/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου