Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Ο δήμαρχος Σουφλίου πλήρωσε με 6μηνη φυλάκιση συκοφαντίες και ψεύδη στην εκπομπή του Κων. Χαρδαβέλλα

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΧΡΟΝΟΣ  ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Posted on Νοεμβρίου 28th, 2013

ΔΙΚΗ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
3423523452352432 (15)Ο δήμαρχος Σουφλίου πλήρωσε με 6μηνη φυλάκιση συκοφαντίες και ψεύδη στην εκπομπή του Κων. Χαρδαβέλλα
27.11.2013
 «Πρώτη φορά κ. πρόεδρε βρίσκομαι σε δικαστήρια δεν έχω σχέση με αυτά δεν γνώριζα ουδέποτε πάτησα το πόδι μου σε δικαστήρια» είπε στην απολογία του για να τον κατακεραυνώσει ο πρόεδρος της έδρας κ. Ταμακίδης: «Μα τι λέτε κύριε εγώ ο ίδιος σας έχω δικάσει τρεις φορές!»…
Ρεπορτάζ Σταύρος Φανφάνης
Για συκοφαντική δυσφήμιση καταδικάστηκε σε φυλάκιση 6 μηνών χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Σουφλίου Έβρου Ευάγγελος Πουλιλιός για συκοφαντική δυσφήμιση της εκπαιδευτικού Χαράς Νικοπούλου που υπηρετούσε το Μεγάλο Δέρειο και είναι γνωστές οι επιθέσεις που δεχόταν από οργανωμένους κύκλους κατευθυνόμενων μειονοτικών με την ανοχή του δημάρχου που περιέργως είχε στρατευθεί εναντίον της μέσα από ένα ακήρυχτο πόλεμο.
Συνέντευξη λοιπόν πορτρέτο της κ. Νικοπούλου που της έκανε στην εκπομπή του «Αθέατος Κόσμος» στο ΑΛΤΕΡ το 2010 ο γνωστός δημοσιογράφος Κώστας Χαρδαβέλλας παρενέβη τηλεφωνικά ο δήμαρχος Ορφέα τότε και νυν Σουφλίου κ. Πουλιλιός για να πει ότι η κ. Νικοπούλου ζει σε βίλα που της παραχώρησε ο Δήμος και επίσης ότι έχει στραφεί με αγωγές διεκδίκησης αρκετών χιλιάδων ευρώ από τους μαθητές της!

Και οι δύο απόψεις αποδείχθηκαν παντελώς ψευδείς. Η κ. Νικοπούλου παρουσίασε φωτογραφικό υλικό ντοκουμέντο το μικρό σπιτάκι του δασκάλου που είχε κατασκευάσει χρόνια πριν το δασαρχείο όπου διέμενε όπως ήταν όταν της το παρέδωσε στην άθλια κι ελεεινή εικόνα που είχε και πως μεταμορφώθηκε χάρις στο προσωπικό της ενδιαφέρον, ενώ κονιορτοποιήθηκαν και τα περί αγωγών προς τους μαθητές της, αφού ήταν μια δασκάλα που τιμούσε το λειτούργημά της και δεν θα στρεφόταν ποτέ κατά των παιδιών που δίδασκε. Προκειμένου να δημιουργηθούν εντυπώσεις στο τηλεοπτικό κοινό ο κ. Πουλιλιός διόγκωσε τα πράγματα με αποτέλεσμα να παραποιήσει την αλήθεια κάτι που τελικά αποδείχθηκε με άνεση στο δικαστήριο της Ορεστιάδας χθες που τον καταδίκασε σε φυλάκιση 6 μηνών. Μάλιστα στην απολογία του έκανε το ατόπημα να πει: ««Πρώτη φορά κ. πρόεδρε βρίσκομαι σε δικαστήρια δεν έχω σχέση με αυτά δεν γνώριζα ουδέποτε πάτησα το πόδι μου σε δικαστήρια», για να τον κατακεραυνώσει ο πρόεδρος της έδρας κ. Ταμακίδης: «Μα τι λέτε κύριε εγώ ο ίδιος σας έχω δικάσει τρεις φορές!»…
Η ΥΠΟΘΕΣΗ
3423523452352432 (17)Στην εκπομπή του ΑΛΤΕΡ είχε μιλήσει νωρίτερα ο τότε σύζυγος της Χαράς Νικοπούλου, που δήλωσε ότι αν και ξεκίνησαν με πολλά όνειρα να μείνουν για πάντα στο Μεγάλο Δέρειο, αναγκάστηκαν με τα όσα έγιναν εκεί να συμφωνήσουν να φύγουν. Μίλησε για το ένα καθεστώς πρωτόγνωρης τρομοκρατίας που βίωναν μαζί με τους μετρημένους στα δάκτυλα χριστιανούς που ζούσαν στο πομακοχώρι, αλλά και για την συμπαράσταση κι αγάπη που δεχόταν από πολλές μουσουλμανικές οικογένειες. Μίλησε επίσης για τα γνωστά “μαύρα κονδύλια” που φθάνουν και μοιράζονται στην περιοχή φωτογραφίζοντας την κατάσταση που επικρατεί, χωρίς κανείς να κάνει το παραμικρό για να αλλάξει αλλά και για την σκληρή διείσδυση του τουρκικού προξενείου που ε4πιδιώκει να εκτουρκίσει τους ορεσίβιους Πομάκους.
Το κατηγορητήριο πάντως αποδείχθηκε από το ίδιο το βίντεο της εκπομπής όπου ο πρώην δήμαρχος Ορφέα και νυν δήμαρχος Σουφλίου κ. Πουλιλιός έκανε έξωση στη Χαρά Νικοπούλου από τη μικρή ξύλινη μονοκατοικία, που της παραχωρήθηκε ως «σπίτι του δασκάλου», καθώς επίσης και βίντεο στο οποίο ο πρώην σύζυγος Ηλίας κ. Ελευθεριάδης έδειχνε ιδιόχειρο σημείωμα του δημάρχου με το οποίο ζητούσε να μεσολαβήσει για μια “χάρη” από τη Χαρά Νικοπούλου, ο πατέρας της οποίας ήταν πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου.
Έτσι, σύμφωνα με την μαρτυρία του, η μη προώθηση της “χάρης” έφερε (πιθανόν) το μένος του κ. Πουλιλιού που εκδηλωνόταν με διάφορους τρόπους. Ένας ήταν και η τηλεφωνική παρέμβαση στην τηλεοπτική εκπομπή όπου δήλωσε ότι η κ. Νικοπούλου έκανε μήνυση στους μαθητές και στους γονείς τους και ζητούσε 30.000 ευρώ από τον κάθε μαθητή!
Η εκπαιδευτικός λειτούργησε με ψυχραιμία, παρενέβη στην εκπομπή για να διαψεύσει κατηγορηματικά τον δήμαρχο λέγοντας διευκρινίζοντας ότι οι μόνες αγωγές που έκανε ήταν εις βάρος του μουσουλμάνου που της έσπασε το χέρι και εναντίον τουρκόφωνων μειονοτικών εφημερίδων της Ξάνθης και Κομοτηνής που την συκοφαντούσαν σύσσωμες επιχειρώντας να διαμορφώσουν ένα κλίμα εναντίον της.
Συνήγορος υπεράσπισης του δημάρχου Σουφλίου ήταν η δικηγόρος Μαρία Γκουγκουσκίδου, ενώ πολιτικής αγωγή ο δικηγόρος Θεσσαλονίκης Ευτύχιος Νικόπουλος, ο οποίος εξουσιοδοτήθηκε μετά την καταδίκη του δημάρχου να καταθέσει και αγωγή της Χαράς Νικοπούλου για ηθική βλάβη με αξίωση την καταβολή 300. 000 ευρώ. Πάντως ο κ. Πουλιλιός φαινόταν ότι δεν είχε συνειδητοποιήσει την καταδίκη και ό,τι συνεπάγεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου