Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Αποδελτίωση τουρκόφωνου και τουρκικού τύπου (7 Νοε. 2013).



Επισήμανση : Ο όρος "τουρκικός" και τα παράγωγα που χρησιμοποιούνται από τις παρακάτω εφημερίδες, όταν αναφέρονται σε κατοίκους της Θράκης μας, ΔΕΝ υιοθετούνται σε καμία περίπτωση από το παρόν blog. Ό ορθός όρος είναι "Έλληνας μουσουλμάνος".
www.tourkikanea.grGK1

 

ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ ΣΤΟ TRT

Posted on Νοεμβρίου 7th, 2013
Ο Μπουλέντ Αρίντς υπερασπίστηκε την λογοκρισία για το ¨Τοσούν Πασάς¨
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την λογοκρισία που έκανε το TRT (σημ μεταφρ : κρατική τηλεόραση) στην σκηνή του χαμάμ της ταινίας Τοσούν Πασάς, έδωσε μια ειρωνική απάντηση. Ο Αρίντς απάντησε λέγοντας ¨Δεν ήξερα ότι σας άρεζε τόσο εκείνη η ταινία. Και φυσικά είναι πολύ κρίμα που αυτή η ταινία στερήθηκε των βραβείων Όσκαρ¨.

tsnpasa1Αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις που έκανε ο Μπουλέντ Αρίντς, σχετικά με την λογοκρισία που έκανε το TRT στην σκηνή του χαμάμ στην ταινία ¨Toσούν Πασάς¨.
Ο Αρίντς απαντώντας σχετικά με την ταινία στην οποία παίζουν σημαντικοί ηθοποιοί όπως οι Κεμάλ Σουνάλ, Αντιλέ Νασίτ και Αϊσέν Γκρουντά είπε : ¨Όλοι με ρωτάνε για αυτό. Δεν ήξερα ότι σας άρεζε τόσο εκείνη η ταινία. Και φυσικά είναι πολύ κρίμα που αυτή η ταινία στερήθηκε των βραβείων Όσκαρ¨ Μετά από τις αντιδράσεις που προκάλεσαν αυτές του οι δηλώσεις, υπερασπίστηκε με δηλώσεις σκάνδαλο την λογοκρισία λέγοντας : ¨ Μπορεί το TRT να έκρινε ακατάλληλες εκείνες τις σκηνές ή να τις έκοψε χάριν μιας άλλης εκπομπής¨.
Haber.sol.org. 7/11/2013
Κατηγορία: Κόμμα ΑΚΡ | Ετικέτα: HABER.SOL.ORG | Edit Post

ΒΟΛΕΣ ΑΠΟ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΚΡ

Posted on Νοεμβρίου 7th, 2013
Από ιδρυτικό μέλος του ΑΚΡ προς τον Ερντογάν : Πολύ επικίνδυνη κατάσταση
22047961
Η Φατμά Μποστάν Ουνσάλ-καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Αλπαρσλάν του Μους και εκ των ιδρυτών του ΑΚΡ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ερντογάν σχετικά με τα σπίτια με φοιτητές και φοιτήτριες, δήλωσε ¨Είναι μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση¨.
Η Ουνσάλ μετέχοντας χτες σε εκδήλωση με θέμα ¨Γυναικεία δικαιώματα και ομοφυλοφιλικές ελευθερίες στην Τουρκία¨ που οργάνωσαν στην Κωνσταντινούπολη το ολλανδικό προξενείο και το περιοδικό Turkish Policy Quarterly, είπε τα εξής :
ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
- Κατά την εποχή της 28ης Φεβρουαρίου υπήρχαν σπίτι φοιτητών στα οποία έκαμναν ναμάζι και τότε τα συσχέτιζαν με την κοινότητα Γκιουλέν. Όσο άσχημες ήταν οι έφοδοι που γινόταν τότε σε εκείνα τα σπίτια, άλλο τόσο και χειρότερη είναι η πίεση που ασκείται στα φοιτητικά σπίτια. Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση που θα βλάψει το στοιχείο της εμπιστοσύνης στην κοινωνία αυτή.
(Θυμίζοντας την δήλωση του Ερντογάν πως ¨Άντρες-γυναίκες δεν είναι ίσοι¨) Όταν ο πρωθυπουργός δήλωσε πως ¨Άντρες-γυναίκες δεν είναι ίσοι¨, αυτό επηρέασε τόσο πολύ την κοινωνία, που όσο και αν μίλησε μετά για την γυναίκα στο σπίτι ή για τα μειονεκτήματα που αντιμετωπίζουν στην πολιτική, πλέον αυτά δεν είχαν καμία σημασία. Εμείς τότε έπρεπε να είχαμε ρωτήσει τον πρωθυπουργό, «Τι εννοείτε ;» . Έπρεπε να θέσουμε το ερώτημα ¨ Μήπως εννοείτε πως άντρας-γυναίκα δεν είναι όμοιοι¨. Διότι εκείνα τα λόγια ακόμη καθορίζουν νοοτροπίες ανθρώπων. Όταν ο πρωθυπουργός δήλωσε πως ¨Άντρες-γυναίκες δεν είναι ίσοι¨ έπρεπε όλοι να εναντιωθούν σε αυτό¨.
Εφ. Χουριέτ 7/11/2013


 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΠΑΓΙΣ-ΧΑΜΠΙΠΟΓΛΟΥ

Posted on Νοεμβρίου 7th, 2013

H ABTTF συναντήθηκε με τον υπουργό Ε.Ε. της T.C.και αρχιδιαπραγματευτή Εγεμέν Μπαγίς
51dfd0dcf035e7c17fe7ded3077d0fd3_XLO Χαλίτ Χαμπίπογλου-πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF), στις 5 Νοεμβρίου ευρισκόμενος στις Βρυξέλες για μια σειρά από συναντήσεις, συναντήθηκε και με τον υπουργό Ε.Ε. της T.C.και αρχιδιαπραγματευτή Εγεμέν Μπαγίς.
Ο υπουργός Ε.Ε. της T.C.και αρχιδιαπραγματευτή Εγεμέν Μπαγίς ευρισκόμενος στις Βρυξέλλες για το άνοιγμα του κεφαλαίου των ενταξιακών διαπραγματεύσεων που αφορά την Περιφερειακή πολιτικής και τον συντονισμό των διαρθρωτικών μέσων, συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της ABTTF Χαλίτ Χαμπίπογλου.
Στην συνάντηση αυτή ο Χαλίτ Χαμπίπογλου τον ευχαρίστησε που δέχτηκε να συναντήσει την ABTTF, όπως και για την ευαισθησία και το στενό του ενδιαφέρον για την Δυτική Θράκη. Ο Χαμπίπογλου περιέγραψε στον Μπαγίς –που τον Οκτώβριο επισκέφτηκε την Δυτική Θράκη και συναντήθηκε με την μειονότητα- τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή, όπως και τις εργασίες που κάνει η ABTTF σε διεθνές επίπεδο για να συμβάλει στην επίλυση των θεμάτων της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης.
Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 6/11/2013

 

 

 

ΕΜΠΛΟΚΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΟΛΩΝ

Posted on Νοεμβρίου 7th, 2013

PENGUEN / 7 KASIM 2013
Ο Ερντογάν (ανάμεσα στο ζευγαράκι) : Δεν ανακατευόμαστε στην ζωή κανενός.
Περιοδικό Πένγκουεν  7/11/2013

 

 

 

 

TAΞΙΔΙ ΔΥΤΙΚΟΘΡΑΚΙΩΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

Posted on Νοεμβρίου 7th, 2013

Δυτικοθρακιώτες νέοι που σπουδάζουν στην Προύσα, συναντήθηκαν με τον Πρωθυπουργό της Τ.C. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
GK
Μέλη της νεολαίας του παραρτήματος Προύσας του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης μετά από πρόσκληση του βουλευτή Προύσας του ΑΚΡ Χακάν Τσαβούσογλου μετέβησαν στην Άγκυρα όπου και συναντήθηκαν με τον Πρωθυπουργό της Τ.C. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Το Δ.Σ. του του παραρτήματος Προύσας του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης και μέλη της νεολαίας του παραρτήματος, σήμερα ήταν καλεσμένοι του βουλευτή Προύσας του ΑΚΡ Χακάν Τσαβούσογλου στην Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση.
Την επιτροπή των Δυτικοθρακιωτών νέων που είχε επικεφαλής της τον Σουκρού Κιοσέ, την υποδέχτηκε ο βουλευτής Χακάν Τσαβούσογλου και ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για αυτούς.
GK2Ο Τσαβούσογλου διασφάλισε την συνατότητα να παρακολουθήσουν οι Δυτικοθρακιώτες νέοι την σύνοδο τηε κοινοβουλευτιής ομάδας του ΑΚΡ, και τους έφερε σε επαφή με τον συμπολίτη μας υπουργό υγείας της Τ.C. Δρ. Μεχμέτ Μουεζίνογλου. Οι νέοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τον Ερντογάν στην σύνοδο του ΑΚΡ, ενώ μετά την σύνοδο είχαν την ευκαιρία να τον συναντήσουν από κοντά και να βγούνε αναμνηστικές φωτογραφίες μαζί του.
Οι Δυτικοθρακιώτες νέοι πέρασαν μια αξέχαστη μέρα στην βουλή και τις βραδινές ώρες αναχώρησαν από την Άγκυρα.
Εφ. Μιλλέτ 5/11/2013

 

 

26.300 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΓΚΑΛ !

Posted on Νοεμβρίου 7th, 2013
72 χιλιάδες λίρες για σκυλί ράτσας Καγκάλ
page_kangal-kopegine-72-bin-lira_086093872
Σκυλί ράτσας καγκάλ με το όνομα ¨Κιρκμίρ¨, αγοράστηκε σε τιμή ρεκόρ στην Σεβάστεια
Επιχειρηματίας που ζει στην Γερμανία, ξόδεψε 72 χιλιάδες λίρες για να αγοράσει το 3,5 ετών καγκάλ που το λένε ¨Κιρκμίρ¨
Ο επιχειρηματίας Χουσείν Γιλντίζ που έχει κέντρο εκτροφής σκύλων, δήλωσε οως ο Κιρκμίρ έχει δύπ πρωτιές σε Πγκόσμια Φεστιβάλ για τα σκυλιά Καγκάλ.
Ο Γιλντίζ ανέφερε πως ο επιχειρηματίας που δεν θέλει να κοινοποιηθεί το όνομα του, έμεινε επί τρεις εβδομάδες στο κέντρο παραγωγής, και δηλώνει : ¨ Για να βοηθήσει λίγο το κέντρο μας, θέλησε να αγοράσει το σκυλί καγκάλ με την επωνυμία Κιρκμίρ. Ζήτησε όλα αυτά τα χρήματα να πάνε σε επένδυση για τα σκυλιά και πλήρωσε για το σκυλί μας αυτό 72 χιλιάδες λίρες. Υποσχόμαστε πως όλα αυτά΄ατα χρήαμτα θα τα ξοδέψουμε για την υγεία των σκύλων, για τα έξοδα των φαρμάκων τους, για τα εμβόλια τους και για τις ανάγκες τους¨.
…………….
Τ24.com. tr 6/11/2013

ΑΡΓΑ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ

Posted on Νοεμβρίου 7th, 2013
Χωρίς αποτέλεσμα η τριμερής στην Γενεύη
3lucenevrezirvsi_icΗ συνάντηση στην Γενεύη που είχε ως θέμα τις προετοιμασίες για την Σύνοδο Γενεύη-2, είχε ως αποτέλεσμα πως η εν λόγω μπορεί να οργανωθεί μόνο στο τέλος του έτους.
Σύμφωνα με την είδηση του YDH στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για την Συρία Αχντάρ Ιμπραχίμι, η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Γουέντι Ρουθ Σέρμαν, ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Δαμασκό Ρόμπερτ Φορντ, οι Ρώσοι υφυπουργοί Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ και Γκενάντι Γκατίλοφ, και εξετάσθηκε το πότε θα γίνει η σύνοδος και το ποιοι θα μετάσχουν.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των διαφόρων μερών που μετείχαν στην συνάντηση, η σύνοδος για το Συριακό, φαίνεται πως δεν θα πραγματοποιηθεί σε αυτόν τον μήνα. Φαίνεται πιθανό να οργανωθεί μέχρι το τέλος του έτους. Ο Ιμπραχίμι μαζί με τους Αμερικανούς και Ρώσους υπεύθυνους θα συναντηθούν ξανά στις 25 Νοεμβρίου, και θα συζητήσουν την πορεία της συνόδου
Ο Αχντάρ Ιμπραχίμι σε συνέντευξη τύπου που παρέθεσε ανέφερε πως ελπίζει η Γενεύη-2 να πραγματοποιηθεί ως το τέλος του έτους. Ο Ιμπραχίμι δήλωσε πως ¨Αγωνιζόμαστε για την πραγματοποίηση της πριν το τέλος του έτους. Για αυτό το θέμα επιμένει ιδιαίτερα και ο Γ.Γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν. Η κατάσταση στην Συρία είναι πραγματικά πολύ άσχημη. Καθημερινά 6 χιλιάδες άτομα εγκαταλείπουν την Συρία. 9 εκατομμύρια άνθρωποι, ή το ένα τρίτο της Συρίας έχουν επηρεασθεί από την τραγωδία αυτή. Μια είναι η οδός της επίλυσης της και αυτή είναι η πολιτική. Ούτε η κυβέρνηση, ούτε η αντιπολίτευση θα μπορέσει να κερδίσει τον πόλεμο. Δεν μπορέσαμε να φτάσουμε σε συμφωνία σχετικά με το ημερολόγιο διεξαγωγής ης συνόδου. Αλλά ελπίζω να γίνει πριν το τέλος του χρόνου. Αποφασίσαμε να κάνουμε μια ακόμη τριμερή συνάντηση στις 25 Νοεμβρίου¨.
Ο Ιμπραχίμι ανέφερε πως ο λόγος που δεν πραγματοποιήθηκε μέχρι τώρα η σύνοδος είναι πως η αντιπολίτευση δεν μπόρεσε να καθορίσει την επιτροπή τους που θα μετείχε, και πρόσθεσε πως συνεχίζονται οι συζητήσεις σχετικά με το ποιες χώρες θα κληθούν να μετάσχουν σε αυτήν.
Ο Ιμπραχίμι ερωτώμενος σχετικά με τους όρους της παραίτησης της κυβέρνησης του πρόεδρου Άσσαντ και του εξοπλισμού του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, που έθεσαν οι της αντιπολίτευσης για να μετάσχουν, απάντησε λέγοντας πως σύμφωνα με την συμφωνία μεταξύ ΟΗΕ, ΗΠΑ και Ρωσίας οι μετέχοντες στην σύνοδο πρέπει να προσέλθουν δίχως προϋποθέσεις.
………………
Εφ. Ραντικάλ 6/11/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου