Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ



ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΕΝΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ
ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΛΙΑΣ ΕΓΓΛΕΖΟΥ

«ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΕΝΟΡΙΕΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ 1000 ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ»

Περισσότερους από 1.000 συνανθρώπους μας διασφαλιζει η Εκκλησία στα Ιωάννινα, μεσω του εργου της, για την καθημερινη τους επιβιωση, με την δυναμική συνεισφορα δυο ενοριων της.

Απο κοντα παρακολουθησε η αναπληρωτρια γραμματεας Αλληλεγγυης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Λία Εγγλέζου το πραγματικα εντυπωσιακο εργο, των ενοριων Αγίου Νικολάου Κοπάνων και Περιβλέπτου, υστερα απο ενημερωση της Υπευθυνης Ηπειρου της γραμματειας Αλληλεγγυης Ελπινίκης Μπάρκα.


Συγκεκριμενα, στις συναντησεις της με τους ιερείς των ενοριων και τους εκπροσωπους των πνευματικων κεντρων, η Λία Εγγλέζου ενημερωθηκε για το συνολο των δρασεων τους, οπου με μονη συνδρομη την απολυτη πιστη στον ανθρωπο και την ομοψυχια των ενοριτων, η Εκκλησία οχι μονο ενισχυει τους αδυναμους ενοριτες αλλα κυριολεκτικα αποτελει τη μονη ελπιδα επιβιωσης τους.

Όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η Λία Εγγλέζου:

«Εχοντας δεκαπλασιαστει οι συνανθρωποι μας που καταφευγουν στις ενοριες για τα στοιειωδη ειδη διαβιωσης, με τη ραγδαια αυξηση να σημειωνεται μολις τα τελευταια δυο χρονια, ειναι εξισου σοκαριστικο το γεγονος οτι το προφιλ των πολιτων αυτων αφορα σε ηλικιωμενους, πολύτεκνες οικογενειες, χρονια ασθενεις, ανεργους,ΝεαΖευγαρια , με λίγα λόγια, ανθρωπους καθε κοινωνικης ομαδας αδιακριτως».

Σημειωνεται εδω, η συνεισφορα του κοινωνικου φροντιστηριου, εθελοντων ιατρων αλλα και η αποτελεσματικη παρεμβαση σε περιπτωσεις όπως αποτροπη πλειστηριασμου πρωτης κατοικιας ενοριτη, με την καταλητικη βοηθεια της ενοριας και μονο!

Σε σχετικη ερωτηση της γραμματεως που αφορουσε στη χρηση των δικαιουχων των κονδυλιων επισιτισμου της Ε.Ε., διαπιστωθηκε η απαραδεκτη Γραφειοκρατια που απαιτειται, ώστε να μπορεσει καποιος να χαρακτιριστει δικαιουχος και να "απολαυσει" μια ποσοτητα τροφιμων οπως μακαρονια, τυρι, λαδι και ρυζι. 

Για παραδειγμα, μια ηλικιωμενη γυναικα θα πρεπει να προσκομισει Ε1, Ε9, πιστοποιητικο οικογενειακης καταστασης,Διαφορες Υπευθυνες δηλωσεις,Λογαριασμους ΔΕΚΟ κ.α. Ενω αν προκειται για πολυτεκνηΟικογενεια,     απαιτειται και πιστοποιητικο απο ΑΣΠΕ, το οποιο εκδιδεται μονο απο Αθηνα.



Οι επισκεψεις της αναπληρώτριας Γραμματέας Αλληλεγγύης του Κινήματος, ολοκληρωιηκαν με τη συναντηση στο Πολιτιστικο συλλογο «ΛΑΚΜΟΣ» Μεγάλου Περιστερίου, η συμβολη του οποιου αποτελει Οχι μονο πολιτιστικη αναθαρρυση αλλα και ανθρωπιστικο εργο για περισσοτερους απο 200 κατοικους των ιωαννινων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου