Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Αποδελτίωση τουρκόφωνου και τουρκικού τύπου, Ελληνικού ενδιαφέροντος



Το δελτίο το ΕΚΔΙΔΟΥΝ   τα ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΕΑ . www.tourkikanea.gr .


Παρακαλούμε εστιάστε  προσοχή στις  καταχωρήσεις,που έχει τονιστεί με ''κόκκινο χρώμα'' η σκοπιμότητα και ο συμβολισμός των οποίων δεν χρειάζεται να σχολιστεί. Απλά παρατηρείστε στις ΦΩΤΟ, τα εντόπια ''εκλεγμένα και μη'' μίσθαρνα όργανα του γνωστού Φορέα που εδρεύει στη Χώρα μας.
Επισήμανση : Ο όρος "τουρκικός" και τα παράγωγα που χρησιμοποιούνται από τις παρακάτω εφημερίδες, όταν αναφέρονται σε κατοίκους της Θράκης μας, ΔΕΝ υιοθετούνται σε καμία περίπτωση από το παρόν blog. Ό ορθός όρος είναι "Έλληνας μουσουλμάνος".  

birol

ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΕΣ….

Posted on Νοεμβρίου 8th, 2013

Μπιρόλ Ιντζεμεχμέτ : Επισκέφτηκα τον πρόξενο της T.C. στην Κομοτηνή κύριο Οσμάν Ιλχάν Σενέρ στο γραφείο του.
Σχόλια
Δρ. Μπουρχάν Μπαράν :  Έξυπνο βήμα έκανες πριν από το δικαστήριο
Μπιρόλ Ιντζεμεχμέτ : Γιατρέ ευχαριστώ που με σκέφτηκες…Από τώρα και μετά όταν έχω δικαστήρια αμέσως θα σε ενημερώνω…Να τό ήξερα θα σε ενημέρωνα και για το σημερινό μου δικαστήριο…Αλλά δυστυχώς το δικαστήριο που θα γίνει στις 19 του μηνός, παραγράφεται…
Facebook  8/11/2013
Σχ : Ο κύριος Ιντζεμεχμέτ -φίλος του Χατζηευαγγέλου- χρόνια τώρα έχει ¨πολύ καλές σχέσεις¨  με το προξενείο. Ενώ αντίθετα ο Μπαράν έχει υποστεί παλιότερα την μήνι της ¨υψηλής πύλης¨…

 

 

Ο ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ΣΤΑ ΕΔΑΦΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

Posted on Νοεμβρίου 8th, 2013

¨Αντρική¨ καρέκλα !
51224e369b47eΠριν από την ¨αραβική άνοιξη¨, παρά τις αρνητικές πτυχές και τις ελλείψεις της κυβέρνησης Άσαντ, ο συριακός λαός σε συντριπτικό ποσοστό ήταν ευχαριστημένος. Ο Άσαντ που είχε κλιμακώσει σε κάθε επίπεδο τις σχέσεις του με την Τουρκία του ΑΚΡ, είχε κάνει μεγάλα ανοίγματα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.
………….
Ο σύγχρονος πολιτικός, κοινωνικός, εθνικός, θρησκευτικός, δογματικός και πολιτιστικός πλούτος της Συρίας πάντα φόβιζε τους Σαουδάραβες. Διότι όπως και στην Τουρκία, στην Συρία ζούνε Άραβες, Κούρδοι, Τουρκμένοι, Ασύριοι, Χριστιανοί, Αρμένιοι, Τσερκέζοι, Αλεβίτες, Σιίτες, Σουνίτες, Δρούζοι, Ισμαηλίτες και λίγοι Εβραίοι (καθώς συνεχώς μεταναστεύουν στα εδάφη των Παλαιστινίων). Και ζούνε με μια εγκάρδια αγάπη, φιλία και σεβασμό… Διότι η Συρία είναι ένα απόλυτα λαϊκό κράτος. Στην Συρία δεν υπάρχει ο όρος ¨δημόσιος τομέας¨, και γυναίκες που φοράνε την μουσουλμανική μαντίλα καταλαμβάνουν θέσεις στο υπουργικό συμβούλιο, στην βουλή και σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες. Μάλιστα πολλά νέα κορίτσια με καταγωγή από την Τουρκία, βλέποντας αυτό το περιβάλλον, πήγαιναν και σπούδαζαν εκεί, χωρίς να κάνουν λόγο για τον ¨αλεβίτη¨ Άσαντ. Ακόμη και στην περίπτωση της ακραίας σουνιτικής διοίκησης της Χαμάς που πολλές αραβικές κυβερνήσεις δεν την καλημερίζουν καν, μπόρεσε και στάθηκε στα πόδια της χάρη στην μοναδική στήριξη που παρείχε ο ¨Αλεβίτης¨ Άσαντ. Ο Άσαντ που με πίστη στήριζε τον παλαιστινιακό αγώνα, και για αυτό ακριβώς τον λόγο δεχόταν πολλές διεθνείς πιέσεις, δεν θα μπορούσε να ξέρει πως οι της Χαμάς θα αποδεικνύονταν τόσο αναξιόπιστοι, ύπουλοι και σκληροί !
Μα γιατί τα εξηγώ αυτά ; Τα εξηγώ διότι κάποιοι επιθυμούν να καταστρέψουν αυτήν την κοινωνική και πολιτιστική δομή της Συρίας που συνόψισα παραπάνω. Όπως την εξαφάνισαν και στο Ιράκ. Διότι όπως λέει και ο Ναζίμ Χικμέτ, αυτοί οι κάποιοι είναι ¨οι εχθροί της ελπίδας ¨…
Αυτό αρκεί για να εξηγήσει για όλα όσα συμβαίνουν στην Συρία.
Οι ισλαμιστικές ομάδες της αντιπολίτευσης με την στήριξη της μεσαιωνικής Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ, χωρών του Κόλπου και της Τουρκίας θέλουν να καταστρέψουν την Συρία. Αλλά την κύρια καταστροφή την κάνουν οι ισλαμιστικές ομάδες τύπου Νούσρα και Αλ Κάιντα. Δεν τους αρκούν οι απάνθρωπες σφαγές που διαπράττουν, τώρα θέλουν και να κυβερνήσουν στην Συρία με σκέψεις σκοτεινών εποχών και με ανωμαλίες.
Να η απόδειξη :
Το Ισλαμικό Κράτος Ιράκ-Δαμασκού που κρατά υπό τον έλεγχο την πόλη Ράκκα και κάποιες άλλες περιοχές, με ανακοίνωση που έκανε τώρα τελευταία, κοινοποίησε και τις απαγορεύσεις.
Οι απαγορεύσεις επίσης που επιβάλλουν η Νούσρα και οι άλλες οργανώσεις, δεν είναι διαφορετικές.
1- Οι γυναίκες απαγορεύεται να περπατάν στον δρόμο χωρίς να έχουν δίπλα τους κάποιον στενό τους συγγενή, δεν μπορούν να βάζουν μακιγιάζ και δεν μπορούν να περπατάνε κινούμενες προκλητικά.
2- Στα μαγαζιά, ανεξαρτήτως τους εμπορεύματος που πωλείται, απαγορεύεται η χρήση φωτογραφιών με γυναίκες στις συσκευασίες των προϊόντων. Αν υπάρχουν θα ξηλώνονται.
3-Γυναίκες που περπατάνε στον δρόμο με τον σύζυγο τους, δεν θα περπατάνε δίπλα του, αλλά από πίσω του.
4- Νέα κορίτσια και γυναίκες απαγορεύεται να γυρνάνε με στενά τζίν και ζακέτες, αντί αυτών θα φοράνε ισλαμικά ρούχα που καλύπτουν κάθε πλευρά τους.
5- Ποτά, τσιγάρα και ναργιλές απαγορεύονται. Όσοι δεν υπακούν θα μαστιγώνονται. Σε περίπτωση επανάληψης θα κόβεται το μεγάλο και το μεσαίο δάχτυλο.
6 – Τα κουρεία για άντρες θα κλείσουν και οι άντρες δεν θα κονταίνουν τα μαλλιά τους.
7- Στις βιτρίνες δεν θα εκτίθενται γυναικεία εσώρουχα και στα μέρη όπου αγοράζουν και γυναίκες, δεν θα εργάζονται άντρες. Κατά παρόμοιο τρόπο άντρες δεν θα πηγαίνουν σε γυναίκες ράφτρες.
8- Στις βιτρίνες των κομμωτηρίων για γυναίκες, δεν θα υπάρχει καμία επιγραφή-διαφήμιση και δεν θα εκτίθενται φωτογραφίες γυναικών.
9- Οι γυναίκες απαγορεύεται να πάνε σε άντρα γυναικολόγο.
10- Οι νέοι άντρες δεν θα δίνουν δυτικότροπο σχήμα στα μαλλιά τους και δεν θα φοράνε παντελόνια με χαμηλό καβάλο.
11- Θα κόβεται το χέρι των κλεφτών.
Και τώρα προσέξτε :
12 – Οι γυναίκες δεν θα κάθονται σε καρέκλες σε ανοιχτά δημόσια μέρη.
Για ποιο λόγο ; Και εγώ όπως και εσείς δεν κατάλαβα αυτό. Ρώτησα λοιπόν κάποιον που αντιλαμβάνεται καλύτερα από εμένα αυτήν την ψυχασθένεια και να λοιπόν η απάντηση. Στα αραβικά η λέξη καρέκλα δεν είναι θηλυκό αλλά αρσενικό. Δηλαδή στα αγγλικά δεν είναι ¨she¨ αλλά ¨he¨. Αυτές είναι λοιπόν οι ανώμαλες λεπτομέρειες της ιδεολογίας που θέλει να εγκαταστήσει εκεί η Σαουδική Αραβία… Για να μετατρέψουν την σύγχρονη συριακή δημοκρατία σε μια κατάμαυρη Σαουδική Αραβία…
Μα τότε το ΑΚΡ τι επιδιώκει ; …
Εφ. Γιούρτ 7/11/2013
Σχ : Για όσους δεν το κατάλαβαν : Απαγορεύεται δηλαδή οι γυναίκες να κάθονται δημόσια σε καρέκλες διότι η καρέκλα σαν ουσιαστικό στα αραβικά είναι αρσενικό !

 

 

 

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΦΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΨΑΡΙ….

Posted on Νοεμβρίου 8th, 2013

Kάποιες ελληνικές ιστοσελίδες με ειδήσεις τους προσπαθούν να διαιρέσουν την μειονότητα
olimpiyat-1Η επιτυχία των Κομοτηναίων κοριτσιών Ζεϊνέπ Πανταλί και Ελίφ Αχμέτ που κέρδισαν μετάλλιο στην κατηγορία ¨ποίηση και έκθεση στην μητρική γλώσσα¨ εκπροσωπώντας την Ελλάδα στην 9η Διεθνή Ολυμπιάδα Τουρκικών που έγινε στην Τουρκία το 2011, έγινε αντιληπτή από κάποιες ελληνικές ιστοσελίδες μόνο δύο χρόνια αργότερα. Μάλιστα δεν αρκέστηκαν σε αυτό αλλά αναφέροντας τις δύο Τουρκάλες που με περηφάνια εκπροσώπησαν την Ελλάδα ως ¨Πομάκισσες¨, προσπάθησαν να τις δείξουν ως ένα ξεχωριστό κομμάτι από την τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης.
Οι ιστοσελίδες www.national-pride.org, www.faros24.gr και veteranos.gr μετέδωσαν προς τους αναγνώστες τους κείμενα με τίτλους ¨Πομάκισες εκπροσώπησαν την Ελλάδα στην Τουρκία, Πομάκισσες της Θράκης εκπροσώπησαν την Ελλάδα¨.
Παρά το ότι οι Ολυμπιακοί έγιναν πριν από δύο χρόνια, οι ελληνικές ιστοσελίδες ανακοίνωσαν την είδηση στους αναγνώστες τους στις 5 και 6 Νοεμβρίου, ενώ από τους τίτλους και από το περιεχόμενο των άρθρων φαίνεται η ανησυχία τους από το ότι η τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης αποτελεί μια ολότητα, όπως και η προσπάθεια τους να διαιρέσουν την μειονότητα.
Κάποια στοιχεία στα κείμενα τραβάν την προσοχή. Πρώτο εξ αυτών η προσπάθεια που γίνεται να προβληθούν οι πεντακάθαρες Πομάκισσες Τουρκάλες ως Ελληνο-Πομάκισσες, κάτι ξεχωριστό δηλαδή από τους Τούρκους. Αλλά αυτές οι ειδήσεις επιχειρώντας αυτόν τον διαχωρισμό, διέφυγε της προσοχής τους πως τα κορίτσια που χαρακτηρίζουν ως ¨Πομάκες¨ κέρδισαν χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία ¨ποίησης και έκθεσης στην μητρική γλώσσα¨. Δηλαδή οι αδερφές μας που επιχείρησαν να τις παρουσιάσουν ως ¨Πομάκισσες¨ κέρδισαν χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία ατόμων με μητρική γλώσσα τα τουρκικά. Στην πραγματικότητα αυτό το χρυσό μετάλλιο είναι η καλύτερη απάντηση σε αυτές τις διασπαστικές ειδήσεις.
Ένα άλλο διασπαστικό και προκλητικό σημείο είναι εκεί όπου αναφέρουν πως “Οι Πομάκοι Τιμούν και σέβονται την Πατρίδα τους την Ελλάδα και την Σημαία !” . Με αυτή την φράση γίνεται προσπάθεια να δοθεί το μήνυμα πως όσοι δεν είναι ¨Πομάκοι¨ δεν αισθάνονται σεβασμό για την πατρίδα μας την Ελλάδα και την σημαία. Και όμως η τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης ως σύνολο σέβεται και τιμά την πατρίδα της και την σημαία της. Η Τουρκική μειονότητα ποτέ δεν εισήλθες σε διασπαστικές κατά της πατρίδας της δραστηριότητες. Στην Τουρκική Ένωση Ξάνθης είναι κρεμασμένη η λίστα των αγίων Τούρκων μαρτύρων-Ελλήνων πολιτών που έγιναν μάρτυρες πολεμώντας για την Ελλάδα.
……………..
Εφ. Μιλλέτ 7/11/2013
 Σχ : Είναι σαφές πιστεύουμε. Οι κοπέλες πήραν μέρος στην κατηγορία ¨ποίηση και έκθεση στην μητρική γλώσσα¨ στην ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ. Τώρα αν εμείς θέλουμε να βαφτίζουμε το κρέας ψάρι…

 

 

ΜΟΝΟ Ο ΤΑΓΙΠ ΞΕΡΕΙ !

Posted on Νοεμβρίου 8th, 2013

Ο ισχυρισμός πως στηρίζονται οργανώσεις όπως το Μέτωπο Ελ Νούσρα και η Αλ Κάιντα είναι ψέματα και συκοφαντίες¨
page_el-nusra-ve-el-kaide-gibi-orgutlerin-desteklendigi-iddiasi-yalan-ve-iftira_317414524Ο Ερντογάν απαντώντας στους ισχυρισμούς σχετικά με το ότι η Τουρκία στηρίζει τις οργανώσεις Μέτωπο Ελ Νούσρα και Αλ Κάιντα και τους παρέχει κατάλυμα, είπε πως ¨Όλα αυτά είναι ψέματα και συκοφαντίες¨.
…………….
Ο Ερντογάν αντιδρώντας στον δημοσιογράφο που ρώτησε, είπε ¨ Υπάρχει τέτοια ομάδα ; Ποια είναι τα έγγραφα που έχεις στα χέρια σου για αυτό το θέμα ; Οργανώσεις όπως η Νούσρα ή η Αλ Κάιντα δεν μπορεί να καταφύγουν στην χώρα μας, διότι μαχόμαστε εναντίον τους με τον ίδιο τρόπο που μαχόμαστε κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων. Η Τουρκία δεν έχει σχέσεις με καμιά τους. Είναι σαφές αυτά που αναγνωρίζουμε στους αντιπολιτευόμενους της Συρίας. Εμείς αναγνωρίζουμε τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό και την Συριακή Εθνική Επιτροπή. Έχουμε κάνει επενδύσεις που ξεπερνούν τα 2 δις $ σχετικά με τους πρόσφυγες. Η βοήθεια που μας έρχεται από τον κόσμο είναι 135 εκ. $. Από την πλευρά μας δεν είναι δυνατόν ποτέ να στηρίξουμε ακραία στοιχεία, όλα αυτά είναι συκοφαντίες και ψέματα¨.
…………..
T24com.tr 7/11/2013
Σχ : Τι μας λέει τώρα ο Ταγίπ ;  Πως όλοι οι δημοσιογράφι που πάνε στα ΝΑ και καταγράφουν τις ¨διευκολύνσεις¨ που παρέχει η Τουρκία είναι όλοι ψεύτες και ο μόνος που λέει αλήθεια είναι ο Ερντογάν. Ε καλά δικαίωμα του…

 

 

 

ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΣΜΟΥ

Posted on Νοεμβρίου 8th, 2013
Αγωνιστές του τουρκισμού
dava_adamlari_vali_durueri_ziyaret_etti_h79763Λοιπόν, στο εξής δεν θα ανεχτεί αυτό το έντυπο περαιτέρω σπίλωση κάποιων ανθρώπων. Ναι, λέω για κείνους που κάποιοι συνεργάτες μας αναφέρουν άλλοτε ως «πράκτορες τουρκικών συμφερόντων», «τσιράκια τής Άγκυρας», «επαγγελματίες Τούρκους», «χαφιέδες του Προξενείου» κτλ κτλ. Προ ημερών διάβασα στο Εdirnehaberci.com ότι στις 7/10 πήγαν στην Αδριανούπολη οι άνθρωποι του αγώνα των Τούρκων της Δ. Θράκης. Και σε ποιούς αναφερόταν; Στους τουρκομουφτήδες Σερήφ- Μετέ, στον δήμαρχο Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ, στον πρόεδρο της Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής Κοράι Χασάν… Επισκέφτηκαν λέει τον νομάρχη Ντουρουέρ, όντας καλεσμένοι «σε μια ειδική συνεδρίαση από την Διεύθυνση Αποδήμων Τούρκων και Συγγενών Κοινοτήτων».
Μιλάμε δηλαδή για ανθρώπους του ευγενούς αγώνα για υπαγωγή της Θράκης στην (νεο)οθωμανική αιγίδα, που αντιμετωπίζουν τον κακό εθνικισμό των Ελλήνων. Πού την είδατε ρε σεις τη ρουφιανιά και το πρακτοριλίκι; Δεν έχετε ξανακούσει για το «ευ αγωνίζεσθαι»;
Εφ. Αντιφωνητής 1/11/2013



 

ΓΕΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ

Posted on Νοεμβρίου 8th, 2013

Γεύμα προς τον πρόξενο από τον Σουνάι Χουσείνογλου
sunayyemek2Ο επιχειρηματίας, δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης και αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Τοπείρου Σουνάι Χουσείνογλου, παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του Τούρκου πρόξενου Οσμάν Ιλχάν Σενέρ.
Στο γεύμα που παρατέθηκε στις 1 Νοεμβρίου δίπλα στον πρόξενο Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, βρέθηκαν οι υποπρόξενοι Μουράτ Ερτάς, Ουφούκ Γκιοζαϊντίν, ο μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσείν Ζεϊμπέκ, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο πρόεδρος της ΤΕΞ Αχμέτ Κουρτ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης Μεχμέτ Εμίν, κάποιοι επιχειρηματίες από την πεδιάδα της Ξάνθης, μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως και κάποιοι συγγενείς και φίλοι του Σουνάι Χουσεϊνογλου.
Ο Χουσείνογλου στην σύντομη ομιλία του ευχαρίστησε όλους όσους μετείχαν στο γεύμα.
Εφ. Γκιουντέμ 7/11/2013
 Σχ : Είναι φανερό πως πλησιάζουν οι εκλογές της αυτοδιοίκησης…. Απορώ πως δεν παρέθεσε και η παράταξη Σπάρτακος στην Κομοτηνή ένα τέτοιο γεύμα ! 

 

 

 

ΦΟΡΤΗΓΟ ΓΕΜΑΤΟ ΛΑΘΡΑΙΑ ΟΠΛΑ ΣΤΑ ΑΔΑΝΑ

Posted on Νοεμβρίου 8th, 2013
page_adanada-bir-tir-dolusu-bomba-ele-gecirildi_384384424ΤΙR με πινακίδες Ικονίου που τέθηκε υπό παρακολούθηση στα Άδανα, όταν το ερεύνησαν βρέθηκε να μεταφέρει ρουκέτες, πυραύλους, χειροβομβίδες, καθώς και όπλα διαφόρων διαμετρημάτων και εταιριών
Κατασχέθηκε στα Άδανα TIR γεμάτο με εκτοξευτές ρουκετών, πυραύλους, βόμβες και όπλα. Ο οδηγός του συνελήφθη.
Αστυνομικοί της Ασφάλειας Αδάνων, κατά τις πρωινές ώρες έκαναν έφοδο σε επιχείρηση στην περιοχή βιομηχανιών μετάλλου, μετά από καταγγελία πως θα ερχόταν μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών. Σύμφωνα με την είδηση του Φατίχ Καρατσαλί από το DHA, όταν το TIR έφτασε στην βιομηχανική περιοχή το σταμάτησαν για έλεγχο με εκπαιδευμένα σκυλιά. Άλλα όταν το άνοιξαν βρέθηκαν μέσα ρουκέτες, πύραυλοι, χειροβομβίδες καθώς και όπλα διαφόρων διαμετρημάτων και εταιριών.
Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας και υπό τον έλεγχο της αντιτρομοκρατικής και ειδικών στις βόμβες , το TIR μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα Σακίρπασά. Εκεί η αστυνομία έλαβε μέτρα και δεν επέτρεψε σε κανέναν να πλησιάσει . Εκεί το TIR θα αδειάσει και θα γίνει καταγραφή των όπλων. Ο οδηγός το όνομα του οποίου δεν ανακοινώθηκε, συνελήφθη ενώ η έρευνα συνεχίζεται προς κάθε κατεύθυνση.
T24.com.tr 7/11/2013
 Σχ : Τα Άδανα είναι το πιο βασικό λιμάνι μέσω του οποίου καταφθάνει ΠΑΡΑΝΟΜΑ  εξοπλισμός για τους αντάρτες-κατσαπλιάδες της Συρίας. Ε προφανώς από τα 10 TIR γεμάτα όπλα που περνάνε , πιάνουν και το ένα… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου