Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Ύποπτες κινήσεις του υπουργείου υγείας για το Νοσοκομείο Άρτας


Σήμερα έφτασε στο Νοσοκομείο Άρτας, έγγραφο για ονομαστική καταγραφή των υπαλλήλων που υπηρετούν σε θέσεις ΔΕ Οδηγών Ασθενοφόρων, ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων και ΔΕ Τεχνικών ( με ειδικότητα Οδηγού).
Ζητείται η ονομαστική καταγραφή των υπαλλήλων που υπηρετούν σε αυτές τις θέσεις καθώς και ένα σύνολο στοιχείων που αφορούν στην υπηρεσιακή τους κατάσταση. Ζητείται επιπλέον να προσδιοριστεί αν κάποιοι από αυτούς εξαιρούνται με βάση τις διατάξεις του άρθρου 125 του Ν.4199/13,  δηλαδή του νόμου της διαθεσιμότητας με κατάργηση όλου του κλάδου (κενών θέσεων και καλυμμένων, αφορά μόνο στους κλάδους ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ και ΔΕ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ).
Αυτό δείχνει ότι άμεσα θα ακολουθήσει και η αντίστοιχη Υπουργική Απόφαση που θα καταργεί τους συγκεκριμένους κλάδους και θα οδηγεί στην διαθεσιμότητα και απόλυση.
Ο κλάδος των οδηγών και των πληρωμάτων ασθενοφόρων θα είναι η αρχή. Θα ακολουθήσουν και άλλοι κλάδοι, υπηρεσίες και τμήματα των Νοσοκομείων.  Κλάδος - κλάδος, κομμάτι - κομμάτι, οι υγειονομικοί και οι υπηρεσίες των δημόσιων νοσοκομείων μπαίνουν στο σφαγείο συγκυβέρνησης - ΕΕ-ΔΝΤ.
Το θέμα είναι σοβαρό και αφορά όχι μόνο την περιοχή της Άρτας αλλά και τους γειτονικούς νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Τρικάλων και Πρεβέζης.
Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.
Σε αυτές τις πολιτικές θα πρέπει να μας βρουν όλους απέναντι τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου