Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Ας μάθει ο καθένας μας να βλέπει την αλήθεια...

Ανεξάρτητος Έλληνας πολίτης

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς οικονομολόγος, για να καταλάβει ορισμένα απλά πράγματα και κυρίως αυτό που μας πιπιλίζουν τροϊκανοί και συγκυβερνώντες καθημερινά. Την φοροδιαφυγή...

Παρακολουθώντας τις απαιτήσεις εφαρμογής εισπρακτικών μέτρων της Τρόϊκας από την ελληνική συγκυβέρνηση, η μόνη ίσως που αποδέχομαι, όπως και η μεγάλη πλειοψηφία  του ελληνικού λαού, είναι η μεγάλη φοροδιαφυγή που συμβαίνει στη χώρα, αλλά από ποιόν.
Φοροδιαφυγή με φοροδιαφυγή όμως, έχει μεγάλη διαφορά και ακόμη μεγαλύτερη είναι η αξία σε εισπρακτικό αποτέλεσμα, όταν αυτό διαγνωστεί αντικειμενικά και καταπολεμηθεί σωστά. Τότε μπορεί να διορθώσει πολλά πράγματα για την ελλειμματική οικονομία της πατρίδας μας.
Και εξηγούμαι αναλυτικότερα:



Υπάρχουν αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες φτωχών συμπολιτών μας, που εξαναγκάστηκαν στην φοροδιαφυγή, λόγω των σκληρών και συνεχώς διογκούμενων μνημονιακών μέτρων και  αδυνατούν να ανταποκριθούν στις φοροδοτικές τους υποχρεώσεις, παρά τις απειλές και τα βασανιστικά και εξοντωτικά μέτρα που παίρνει το ανελέητο κράτος εναντίον τους. 


Επίσης υπάρχουν αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες νεόπτωχων πολιτών, που ανήκαν στη μεσαία τάξη, αλλά για τους ίδιους μνημονιακούς λόγους, καταστράφηκαν οικονομικά, έκλεισαν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τους, ή έχασαν τις δουλειές τους και τα εισοδήματά τους και «προσγειώθηκαν» ανώμαλα κι' αυτοί στη κατηγορία των φτωχών πολιτών της χώρας.


Υπολογίζεται ότι το άθροισμα των δύο αυτών κατηγοριών αποτελεί το 95% του ταλαίπωρου λαού μας.


 Το υπόλοιπο 5% απαρτίζεται από τους ανθρώπους που στηρίζουν το «σύστημα» και άρα δεν τους επιβάλλεται, παρά ελάχιστος φόρος, ή φοροελαφρύνσεις, ενίοτε δε και φοροαπαλλαγές!!


Περιλαμβάνει το εφοπλιστικό κεφάλαιο, τους βιομήχανους, τους μεγάλους επιχειρηματίες, τους τραπεζίτες, τους μεγάλους καναλάρχες και μεγαλοεκδότες των εφημερίδων με τους δημοσιογράφους τους, καθώς και όλα τα λαμόγια που περιτριγυρίζουν όλους τους παραπάνω. 


Βέβαια οι ξένοι δανειστές μας, ισχυρίζονται ότι τα μεγάλα ποσά προέρχονται από τη φοροδιαφυγή των δύο πρώτων κατηγοριών που αποτελούν το 95% των Ελλήνων πολιτών (φρόντισε να τους κατατοπίσει αρκούντως ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, όταν αποκαλούσε τους Έλληνες τεμπέληδες και απατεώνες), ενώ δεν κάνουν κουβέντα για τις οφειλές της τρίτης κατηγορίας, εξ ού και οι προτροπές τους για στυγνή και χωρίς οίκτο, φορολόγηση, αφορούν τη φτωχή σημερινή πλειονότητα των φορολογουμένων, οι οποίοι έδωσαν μέχρι σήμερα ότι μπορούσαν και πλέον δεν έχουν να πληρώσουν, παρά μόνον αν εκποιήσουν την ακίνητη περιουσία τους, δηλαδή την κατοικία τους, την οποία στοχεύουν οι ξένοι, εκτός από τον κύριο στόχο τους, που είναι η εξαφάνιση του ελληνικού Έθνους και της Ιστορίας του, ο ορυκτός πλούτος της χώρας, ο διαμελισμός της και η μοιρασιά της στους άμεσους γείτονές μας. 


Το συνολικό φοροδιαφεύγον ποσό εκτιμάται από την Ε.Ε. σε 53 δις ευρώ, ή σε 5% του ΑΕΠ.


Πρόσφατα αναφέρθηκα σε 17 και μόνον Έλληνες κροίσους, που χρεωστούν βεβαιωμένα στο κράτος 11 δις ευρώ, περίπου. Πριν από έναν περίπου χρόνο, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έδωσε το Ο.Κ. για την δημοσιοποίηση λίστας ονομάτων της «ντροπής». Σε αυτήν περιλαμβάνονται 4.151 τρανταχτά ονόματα μεγάλων επιχειρηματιών,  μερικοί εκ των οποίων χρωστούν από μερικά εκατομμύρια έως και 1 δις ευρώ και δεν τους αγγίζουν...


Το σύνολο των οφειλομένων τους, αγγίζει το αστρονομικό ποσό των 15 δις ευρώ περίπου!!


Άρα το άθροισμα αυτών των δύο ομάδων και μόνον, ξεπερνάει εύκολα τα 26 δις ευρώ.


Αν πάμε και στην περίφημη «λίστα Λαγκάρντ», ο έλεγχος του  ΣΔΟΕ αναφέρει ξεκάθαρα: «Δεν έχει βρεθεί ούτε ένας φορολογούμενος της λίστας, ο οποίος δεν έχει κρύψει λεφτά από την Εφορία»!!!


Επομένως φθάνουμε αισίως στα 30 δις και κυρίως στο συμπέρασμα, ποίοι τα χρεωστούν.


Ακόμη αν αναλογιστείτε, ότι μόνον ο ξενοδοχειακός όμιλος Δασκαλαντωνάκη, που έχουν γαμπρό τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Σηφουνάκη, οφείλει στο Δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία μισό δις ευρώ (500.000.000 ?) και δεν τους τα ζητάει κανένας (γιατί άραγε;), ενώ οι χρεώστες ακόμη και λίγων εκατοντάδων ευρώ, πηγαίνουν στο αυτόφωρο, θα καταλάβει απόλυτα, τι σημαίνει κρατική στήριξη, ανέχεια, προστασία και μπόλικη λαμογιά.

Τί έγιναν αλήθεια κάποιοι μεγαλογιατροί, ιδιαίτερα της Θεσσαλονίκης, όταν σε έλεγχο του ΣΔΟΕ, δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν τα εκατομμύρια που είχαν σε τραπεζικά τους βιβλιάρια;    


Επίσης, τί να πει κανείς, όταν οικονομικοί μεγιστάνες όπως π.χ. οι Ανδρέας Βγενόπουλος, Ιωάννης Αλαφούζος, Σωκράτης Κόκκαλης και Νικόλαος Μάνεσης, δηλώνουν εισόδημα ετήσιο, έστω για το 2012, τα ευτελή ποσά των 18.217, 26160, 26.770 και 30.714 αντίστοιχα; Να κάνουμε μήπως κάποιον έρανο γι' αυτούς τους καημένους;


Παρόμοιες περιπτώσεις υπάρχουν ουκ ολίγες, που είναι λίγο ως πολύ γνωστές, αλλά όπως ανέφερα παραπάνω, αυτοί είναι που όχι μόνο στηρίζουν το «σύστημα», αλλά είναι και μέρος του σάπιου αυτού «συστήματος», που πέφτει από το δένδρο της εξουσίας οσονούπω... 


Επομένως, φαίνεται ολοκάθαρα ποίοι είναι οι πραγματικοί χρεώστες, αλλά ποιός τολμάει να τους ενοχλήσει;


Ένας και μόνον, ο ελληνικός λαός. όταν έρθει η ώρα να μιλήσει και η ώρα είναι πολύ κοντά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου