Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΤΑΣ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί συμπολίτες
Η κυβέρνηση, η Τρόικα ,η ΕΕ και τα κόμματα της πλουτοκρατίας έχουν εξαπολύσει λυσσώδη επίθεση στην κοινωνία με σκοπό να κάμψουν το φρόνιμα της ,να την υποτάξουν ,στοχοποιωντας τα κοινωνικά αγαθά και δικαιώματα. Από αυτή τη πολιτική δεν εξαιρείται και ο ευαίσθητος τομέας της Υγείας-Πρόνοιας-ΕKAB.
Οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στη υγεία μαζί με τους άλλους εργαζόμενους του Δημοσίου, βρισκόμαστε για άλλη μια φορά σε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ κινητοποιήσεις ,για να περιφρουρήσουμε και να διευρύνουμε τα ευαίσθητα αυτά ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ,με αναβάθμιση της ποιότητας των Υπηρεσιών στον πολίτη ,τη βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας ,αλλά και τη βελτίωση συνθηκών εργασίας.
Η συνεχώς μειωμένη χρηματοδότηση ,οι συγχωνευσεις και καταργήσεις νοσηλευτικών μονάδων, το πάγωμα των προσλήψεων στο ΕΣΥ ,η διαθεσιμότητα και οι απολύσεις υγειονομικών ,το 5ευρω και το 25ευρω της εισαγωγης ,τα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία, η κατάρρευση του ΕΟΠΠΥ, είναι ενταγμένα στη λογική της ΔΙΑΛΥΣΗΣ και ΙΔΙΟΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ του ΕΣΥ.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ
·        ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ,ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ η πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας-Προνοιας

  • · ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ-ΑΝΕΡΓΟΣ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

  • ·   ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΧΩΡΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ

  • ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

  • ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΕΠΑΡΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΩΝ.

  • ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΡΕΒΑΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΧΩΡΗΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ

  • ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ Η ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΥΓΕΙΑ

  • ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΥΝ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ

  • ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΕΙ Ο ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΕΥΣΕΙ

  • ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Δυστυχώς οι προτάσεις του Υπουργού Υγείας και της κυβέρνησης δεν απαντούν σε όλα αυτά τα υπαρκτά προβλήματα αλλά κινούνται σε αντίθετη λογική και κατεύθυνση. Με τα μέτρα που παίρνουν δυσκολεύουν τη πρόσβαση του πολίτη στις υπηρεσίες υγείας. Δημιουργούν δυο ταχύτητες ασθενών που θα αντιμετωπίζονται ανάλογα τα βαλάντια που διαθέτουν, ενώ όλοι θα βάζουμε το χέρι στη τσέπη θα έχουμε λιγότερες και ακριβότερες υπηρεσίες υγείας.
Γι αυτό και μείς οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας Άρτας κινητοποιούμαστε για μια ακόμη φορά και σας καλούμε να συμπαραταχτείτε στον αγώνα μας για τη δημιουργία ενός ΜΕΤΩΠΟΥ ΥΓΕΙΑΣ , ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ. ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ.
ΤΕΤΑΡΤΗ 11-12-13 ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου