Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

«Οι Πομάκοι δεν είναι Τούρκοι»

πηγή : εφημερίδα Ζαγάλισα (http://www.zagalisa.gr)
Ο Ερντογάν αναστατώνει τους γενίτσαρους Πομάκους!
Χαμός έγινε στα Πομακοχώρια της ελληνικής Θράκης που παρακολούθησαν μέσω των δορυφορικών προγραμμάτων της τουρκικής τηλεόρασης στις 23.3.13, τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να αναφέρεται από το Εσκίσεχίρ, στους Πομάκους ως λαό που δεν έχει καμία σχέση με το τουρκικό έθνος.

Απανωτά εγκεφαλικά έπαθαν οι Πομάκοι εκείνοι που έχουν την αγωνία να χαρακτηρίζονται ως Τούρκοι και να μιμούνται τη συμπεριφορά των γενοκτόνων τους.


Διασκεδάζουμε βλέποντας μερικούς Πομάκους να πιθηκίζουν μιμούμενοι τους Τούρκους, φορώντας εκείνα τα χαρακτηριστικά πουκάμισα (συνήθως καρό), αφήνοντας μουστάκι τουρκικού τύπου και μιλώντας τουρκικά, παρόμοια με εκείνα των Ρωμά βαλκανικής γειτονιάς.

Όλοι αυτοί έπαθαν σοκ παρακολουθώντας τον Τούρκο πρωθυπουργό, να δηλώνει ότι οι Πομάκοι δεν είναι Τούρκοι, να λέει δηλαδή την αλήθεια. Οι συζητήσεις άναψαν σε καφενεία και σπίτια και δεν ήταν και λίγοι που…κατηγόρησαν τον Ερντογάν γιατί τους κατέστρεψε τα …όνειρά τους!

Φανταζόμαστε ότι παρόμοιο σοκ θα έπαθαν και οι διάφοροι σύλλογοι «Τούρκων» που από την Τουρκία ή την Ευρώπη προσπαθούν να εξοντώσουν οποιονδήποτε Πομάκο ή Τούρκο που μιλάει ή δρα υπέρ των Πομάκων.

Τώρα που βγήκε ο Ερντογάν και μίλησε για τρίτη φορά υπέρ των Πομάκων, χαλώντας την εθνικιστική τους σούπα τι θα του κάνουν; Μήνυση; Ή είναι τόσο …γενναίοι για να βγάλουν ανακοίνωση διαμαρτυρίας;

Συγχαρητήρια λοιπόν στον Τούρκο πρωθυπουργό που είπε την αλήθεια και … συλλυπητήρια σε όλους εκείνους που είναι αναγκασμένοι να έχουν μέσα στο κεφάλι τους τα σκληρά αλλά αληθινά λόγια του Ερντογάν.

Είναι δύσκολη η προσαρμογή στην πραγματικότητα, αλλά που θα πάει, θα το συνηθίσουν. Για εμάς είναι μία ακόμη δικαίωση, και υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερο πείσμα και πίστη στον αγώνα.


1 σχόλιο: