Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Αποδελτίωση Τουρκόφωνου και Τουρκικού τύπου

Πηγή : www.tourkikanea.gr 

unnamed

ΣΚΙΤΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΘΡΗΣΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΚΡ….

Posted on Ιανουαρίου 25th, 2014
Αααα βλέπω πλέον δεν χρησιμοποιείς κομπολόι πιά  !
Σχ : Ο τύπος που είναι στα γόνατα φαίνεται να είναι η τυπική μορφή του ιδιαίτερα θρήσκου. Μούσι, χαλάκι για την προσευχή και σκέπασμα κεφαλιού. Αλλά τα δολάρια δολάρια….  





ΣΤΙΓΜΕΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΑ ΖΟΥΡΑΦΑ



Ψαράδες που είχαν βγει από το λιμάνι της Αίνου (Enez) για να ψαρέψουν σε διεθνή ύδατα κοντά στην βραχονησίδα Ζουράφα, παρενοχλήθηκαν από σκάφος του ελληνικού λιμενικού. Το ελληνικό λιμενικό συνέχισε με επιμονή την παρενόχληση υποστηρίζοντας πως η βραχονησίδα βρίσκεται στα δικά τους χωρικά ύδατα. Μετά από κάποιο διάστημα εμφανίστηκε και ένα ελληνικό ελικόπτερο. Μετά από αυτό οι ψαράδες μας βλέποντας από τα ραντάρ τους πως στα δικά μας ύδατα κάλεσαν για βοήθεια την γραμμή 158 του λιμενικού μας. Τότε στάλθηκε το υπ. αρ. 308 σκάφος του λιμενικού της Διοίκησης Λιμενικού Τσανάκκαλε που υπηρετεί στο λιμάνι της Αίνου. Το τουρκικό σκάφος επενέβη με ταχύτητα στην παρενόχληση που ασκούσε το ελληνικό λιμενικό από θάλασσα και από αέρα. Οι μονάδες του ελληνικού λιμενικού με τον ερχομό του τουρκικού σκάφους εξαναγκάστηκε να αποχωρήσει από τα χωρικά μας ύδατα. Η παρενόχληση όπως και η στιγμή της παρέμβαση του τουρκικού σκάφους καταγράφηκε από κάμερα των ψαράδων.
Εφ. Χουριέτ 24/1/2014
Σχ : Στο βίντεο ακούγεται ο ενθουσιασμένος από την παρέμβαση του τουρκικού λιμενικού ψαράς που επευφημεί λέγοντας ¨Να αυτοί είναι η περηφάνια της Τουρκίας¨.

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΑ ΑΖΕΡΟ-ΑΡΜΕΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ

Posted on Ιανουαρίου 25th, 2014
Μαχητικά του Αζερμπαϊτζάν στα σύνορα με την Αρμενία
9932Μετά από την άνοδο της έντασης την Πέμπτη όταν στρατιώτες των δύο χωρών αντήλλαξαν πυρά στα σύνορα, στάλθηκαν στην περιοχή μαχητικά αεροσκάφη του Αζερμπαϊτζάν.
Την ώρα που οι υπουργοί Εξωτερικών Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν συναντώνται στο Παρίσι με σκοπό την επίλυση του θέματος του Ναγκόρνο Καραμπάχ, ένταση υπάρχει στα σύνορα των δύο χωρών.
Υπουργείο ανακοίνωσε πως Αρμένιοι στρατιώτες ευρισκόμενοι στην συνοριακή περιοχή Τερτέρ άνοιξαν πυρ κατά αζέρικου σχολείου.
Την Πέμπτη υπήρξε σύγκρουση ανάμεσα σε στρατιώτες των δύο χωρών και ένας Αζέρος λοχαγός σκοτώθηκε. Η κυβέρνηση του Μπακού κατηγόρησε τον αρμενικό στρατό πως παραβίασε την εκεχειρία.
Στην τελευταία ανακοίνωση τονίζεται πως υπάρχει ένταση στα σύνορα, πως οι αρμενικές δυνάμεις που παραβίασαν τα σύνορα αποσύρθηκαν μετά από προειδοποιητικά πυρά και ότι κατά την απόσυρση τους ένα στρατιωτικό όχημα εξετράπη της πορείας του και βγήκε από τον δρόμο. Επίσης αναφέρεται πως έγινε προειδοποίηση με μεγάφωνα να εγκαταλείψουν την περιοχή.
24/1/2014

ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΜΑΛΑΜΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ !

Posted on Ιανουαρίου 25th, 2014
5492ad9866365d06_480x270To παρασκήνιο πίσω από τα TIR με τα όπλα
Αναφέρεται πως η ΜΙΤ μεταφέρει όπλα στην Συρία μετά από σχετική απόφαση του MGK
Βγήκε είδηση πως οι μεταφορές όπλων από την Τουρκία προς την Συρία που συνεχώς τελευταία είναι στην επικαιρότητα, γίνονται από την ΜΙΤ μετά από απόφαση που πήρε το MGK (Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας). Σύμφωνα με την είδηση που ακούγεται, το τίμημα των όπλων αυτών πληρώνεται από τα μυστικά κονδύλια, ενώ από το Ικόνιο προέρχονται κάποιες από τις βόμβες που πέφτουν στην Τουρκία προερχόμενες από την Συρία.
Σύμφωνα με την είδηση που έπεσε σαν βόμβα στην επικαιρότητα το σχετικό παρασκήνιο έχει ως εξής
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΛΗΦΘΗΚΕ ΣΤΟ MGK
Η μεταφορά όπλων αυτές γίνονται με τον συντονισμό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών αλλά όχι με απόφαση της ΜΙΤ ή του πρωθυπουργού Ερντογάν. Το σχετικά θέμα εξετάσθηκε από όλες τις πλευρές του σε συνεδρίαση του MGK. Το σύνολο δηλαδή αυτής της μεταφοράς όπλων, μεταφοράς που μεταξύ των μονάδων ασφαλείας ονομάζεται ¨γνωστή μεταφορά¨, πραγματοποιείται στην κατεύθυνση απόφασης που λήφθηκε στο ανώτατο επίπεδο.
ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ
Απόφαση για παροχή όπλων στους αντιπολιτευόμενους της Συρίας δεν λήφθηκε μόνο στην Τουρκία. Χώρες όπως Η Σαουδική Αραβία, Ιράν, Ιράκ, Ισραήλ και Ιορδανία βοηθάνε τους αντιπολιτευόμενους της Συρίας. Για παράδειγμα γειτονική χώρα της Συρίας έχτισε ειδικό στρατόπεδο για τους τραυματίες της αντιπολίτευσης και κατασκευάστηκαν και δρόμοι για την σύντομη πρόσβαση σε αυτά. Και η Τουρκία παρέχει νοσηλεία στους τραυματισμένους της αντιπολίτευσης.
ΠΗΓΗ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ
Θέμα συζήτησης μέχρι σήμερα ήταν ο τρόπος προμήθειας των όπλων που μεταφέρονται στη Συρία. Μεγάλο μέρος των όπλων παράγονται στο Ικόνιο και σε εργαστήρια στην γύρω περιοχή. Η αγορά των όπλων αυτών καλύπτεται από τα μαύρα κονδύλια. Στο σημείο αυτό συμβάλει και η ΜΙΤ με τον προϋπολογισμό της. Αλλά για να μην βρεθεί σε δύσκολη θέση διεθνώς η Τουρκία, οι αγορές αυτές καλύπτονται πολύ περισσότερο από τα μυστικά κονδύλια. Στα πλαίσια αυτά σημαντική ήταν η συμβολή της αγοράς όπλων στην επίτευξη του ποσού-ρεκόρ των πληρωμών που έγιναν τα τελευταία έτη από μυστικά κονδύλια. Μέχρι τον Νοέμβριο οι πληρωμές που έγιναν από μυστικά κονδύλια έφτασαν τα 1,2 δις λίρες. Το νούμερο αυτό την περασμένη χρονιά ήταν 1 δις λίρες. Ενώ υπολογίζεται πως μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου το ποσό αυτό θα έφτασε στις 1,5 δις λίρες.
………………….
Εφ. Ταράφ 23/1/2014

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ¨ΑΔΕΡΦΩΝ¨ ΤΟΥ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Posted on Ιανουαρίου 25th, 2014
1010463_10151804202030927_1298013594_nΔεν ξέρω τι μπορεί να γράψει κανείς για αυτή την εικόνα, δεν μπορώ να σχηματίσω φράση, φανερά τα αισθήματα εκδίκησης τους. Πάντως ο Ασσαντ ούτε στέλνει όπλα με TIR, ούτε παρέδωσε την χώρα του στους φανατκούς και στον ιμπεριαλισμό !


……………….
Φωνή των αλεβιτών
 Facebook 24/1/2014

EΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΣTΗ ΛΕΥΚΟΠΕΤΡΑ-ΞΑΝΘΗΣ

Posted on Ιανουαρίου 25th, 2014
sakarkaya 2sakarkaya 1Ο πρόξενος Σενέρ έκανε το ναμάζι της Παρασκευής στο χωριό ΛευκόπετραΟ πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ έκανε το ναμάζι της Παρασκευής στο χωριό Λευκόπετρα του νομού ΞάνθηςΟ πρόξενος Σενέρ έγινε δεκτός με μεγάλο ενδιαφέρον από τον κόσμο της Λευκόπετρας, ενώ δεν παρέλειψε να βγει και φωτογραφία με τα παιδιά που του είπαν το ¨καλωσήλθες¨. Τον πρόξενο Σενέρ συνόδεψαν υποπρόξενοι, ο εκλεγμένος μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε και ο βουλευτής Χουσείν Ζεϊμπέκ 









Εφ. Μπιρλίκ 24/1/2014  

ΟΙ ΔΥΟ ΚΟΥΡΔΟΙ ΘΑΦΤΗΚΑΝ 19 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ…

Posted on Ιανουαρίου 25th, 2014
Βρέθηκαν στο κέντρο θανάτου της JITEM
cts-kayip1Οστά που βρέθηκαν σε εκσκαφή που έκανε το 2008 η εισαγγελία του Κιζίλτεπέ του νομού Μάρντιν, εντοπίστηκε πως ανήκαν στους Σεμσετίν Γιαλτσίνκαγιά και Νετζάτ Γιαλτσίνκαγιά, που τους πήραν από το σπίτι τους το 1995 και έκτοτε αγνοούνταν. Αύριο τα οστά των δύο αδερφών θα θαφτούν στο νεκροταφείο Σουτλούτζε.
Το 1995 ο Σεμσετίν Γιαλτσίνκαγιά και ο αδερφός του ο Νετζάτ Γιαλτσίνκαγιά που εργαζόταν ως δημοτικοί αστυνομικοί στον δήμο του Κιζίλτεπε, παραλήφθηκαν από άτομα που φορούσαν πολιτικά και τους ανέβασαν αμάξι τύπου Toros που τότε χρησιμοποιούνταν ευρέως στις συλλήψεις. Από τα δύο αδέρφια έκτοτε δεν υπήρξε κανένα νέο και όλες οι προσπάθειες των οικογενειών παρέμειναν χωρίς αποτέλεσμα.
Εξέλιξη σχετικά με τους δύο αγνοούμενους υπήρξε χρόνια μετά. Στα πλαίσια της έρευνας της εισαγγελίας του Κιζίλτεπέ σχετικά με τις δολοφονίες αγνώστων δραστών, έγινε εκσκαφή στο χωριό Καταρλί γνωστό και ως ¨κέντρο θανάτου της JITEM¨ όπου και βρέθηκαν ανθρώπινα οστά.
cenazeΜε τεστ DNA που έγινε στην ιατροδικαστική οριστικοποιήθηκε πως τα οστά ανήκαν στους Σεμσετίν και Νετζάτ Γιαλτσίνκαγια.
Έτσι 19 χρόνια αργότερα τα οστά των αδερφών Γιαλτσίνκαγια πήγαν στο νεκροταφείο. Μετά από μια μαζική τελετή τιμής στο πάρκο της συνοικίας Χατζηαχμέτ του Μπέιογλου, οι σωροί τους θάφτηκαν στο νεκροταφείο Σουτλούτζε της Κωνσταντινούπολης. Στην τελετή και στην κηδεία μετείχαν οι οργανώσεις Yakay-Der, İHD, το κόμμα BDP και οι Μητέρες του Σαββάτου.
23/1/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου