Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Εκποίηση Μικρής ΔΕΗ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΨΗΦΙΣΜΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΗ ΜΙΚΡΗ ΔΕΗ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ
Με το παρόν θέλουμε να εκδηλώσουμε και να διαδηλώσουμε την έντονη διαμαρτυρία, ανησυχία και αντίθεση μας στις μεθοδεύσεις εκποίησης ζωτικών μονάδων παραγωγής της χώρας μας χωρίς καμία εθνική σκοπιμότητα και ιδιαίτερα για την εκποίηση της μικρής ΔΕΗ και για εμάς της καλής ΔΕΗ.
Είναι καιρός να σταματήσει η συγκεκριμένη παρωδία, καθώς η σκουριασμένη παγίδα του διλήμματος «Τρόικα ή χρεοκοπία», που ο Γιώργος Παπανδρέου εισήγαγε και ο Αντώνης Σαμαράς πλειοδοτεί και συντηρεί, δεν είναι πλέον ικανή να παρασύρει τους Έλληνες.
Τα όποια οικονομοτεχνικά κριτήρια δεν είναι δυνατόν να υπερισχύουν της ανεξαρτησίας της χώρας μας, της επιβίωσης, της ασφάλεια και της ευημερίας των κατοίκων της περιοχής μας. Ο ηλεκτρισμός και η ενέργεια είναι θέματα εθνικής σημασίας.
Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και δώρο της φύσης. Μας αφορά και το δικαιούμαστε δωρεάν όλοι μας. Το νερό ποτίζει τις καλλιέργειες, τροφοδοτεί τις πόλεις και παράγει ενέργεια.
Παραδίδεται ο φυσικός πλούτος και οι δομές της χώρας μας για ένα κομμάτι ψωμί χωρίς τη σύμφωνη γνώμη μας. Ακόμη παραδίδονται εκτάσεις που απαλλοτριώθηκαν για λόγους δημοσίου συμφέροντος σε ιδιωτικά συμφέροντα.
Εκποιείτε και χαρίζετε χωρίς κανένα δισταγμό η περιουσία των Ελλήνων σαν να είναι ιδιωτική περιουσία της συγκυβέρνησης, η οποία συγκυβέρνηση δεν είναι μόνο ανίκανη να διαχειριστεί τη δραματική κατάσταση στην οποία η ίδια έφερε τη χώρα, αλλά φοβούμαι ότι πολύ σύντομα θα αποδειχθεί καταφανέστατα ότι σκοπίμως οδηγεί τη χώρα στο γκρεμό για να εξυπηρετήσει αλλότρια και εσωτερικά συμφέροντα.
Άραγε δεν γνωρίζουν οι κύριοι της συγκυβέρνησης, παρόντες και μη, ότι με την επιχειρούμενη παραχώρηση των φραγμάτων ΠΟΥΡΝΑΡΙ Ι & ΙΙ σε ιδιώτες, παραχωρείται και ο έλεγχος ολόκληρου του Άραχθου ποταμού με όλους τους παραποτάμους του και το σύνολο της λεκάνης απορροής. Παραχωρείται ένα δώρο θεού, το νερό, για οικονομική εκμετάλλευση ιδιωτικών συμφερόντων.
Η συνεισφορά των δύο φραγμάτων Πουρνάρι Ι & ΙΙ στην αντιπλημμυρική θωράκιση και στην άρδευσή της πεδινής περιοχής της Άρτας, είναι ζωτικής σημασίας και η αξία τους είναι τριπλάσια της αξίας του συνόλου των μετοχών της ΔΕΗ.
Δεν εμπιστευόμαστε και δεν παραχωρούμε σε ιδιώτες την ασφάλεια των κατοίκων όχι μόνο της πόλης της Άρτας αλλά και όλων των λοιπών κατάντι κατοικημένων περιοχών
Δυστυχώς οι τοπικοί βουλευτές της συγκυβέρνησης δεν συμμετέχουν στο τρέχον θερινό τμήμα της βουλής στο οποίο θα κατατεθεί προς συζήτηση και ψήφιση το σχετικό σχέδιο νόμου. Αναρωτιόμαστε αν αυτό είναι τυχαίο, και τους καταγγέλλουμε ως πολιτικά διχασμένες προσωπικότητες οι οποίες ενώ κόπτονται ότι δήθεν ενδιαφέρονται για τα συμφέροντα της περιοχής, παράλληλα είναι απόντες από το πεδίο της μάχης.
Είναι συμμέτοχοι και συνένοχοι σε εθνικό έγκλημα και τους επισημαίνουμε την παρ. 3 του άρθρου 120 του Συντάγματος.
Πρέπει να δώσουμε ηχηρή απάντηση σε αυτούς που υποθηκεύουν την ύπαρξη και ανεξαρτησία της πατρίδος μας.
Έχουμε τη δύναμη να το κάνουμε και η ώρα είναι τώρα !!!
Απαιτούμε και αξιώνουμε το δικαίωμα μας στη λήψη απόφασης μέσω δημοψηφίσματος.
Καλούμε τους συμπολίτες μας να απομονώσουμε τους υποκριτές και τους διπρόσωπους που κυκλοφορούν ανάμεσά μας.
Ενωμένοι και με οδηγό την ΑΛΗΘΕΙΑ και τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, καλούμε κάθε έντιμο πολίτη να εναντιωθεί έμπρακτα και με κάθε μέσο στο ξεπούλημα της Πατρίδα μας.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, χωρίς να παρεκκλίνουμε κατ' ελάχιστο από τις αρχές και τις αξίες που διατυπώσαμε στη διακήρυξη μας, θα βρισκόμαστε πραγματικά κοντά στους αγωνιζόμενους συμπατριώτες μας, στους φορείς που ενδιαφέρονται έμπρακτα για το συγκεκριμένο θέμα, και τους εκπροσώπους που τιμούν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις.

Ανεξάρτητοι Έλληνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου