Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

ΚΟΒΟΥΝ ΤΑ ΚΑΡΤΟΤΗΛΕΦΩΝΑ ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΟΒΟΥΝ ΤΑ ΚΑΡΤΟΤΗΛΕΦΩΝΑ ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

 Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, για την επικείμενη κατάργηση των καρτοτηλεφώνων του ΟΤΕ σε ιστορικά χωριά της Άρτας, με ιδιαίτερη κίνηση και στον φυσιολατρικό και στον θρησκευτικό-ιστορικό τουρισμο.

 Η Ερώτηση βασίζεται σε επιστολή, προς τους αρμόδιους, της «Αδελφότητας Πηγιωτών Άρτας», ιστορική έδρα του Δήμου Γ.Καραϊσκάκη και την οποία κοινοποίησε στον ΑΝΕΛ Βουλευτή, ο Πολιτευτής Άρτας του Κινήματος Αντώνης Βασιλείου.

 Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:


ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΜΙΧΑΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ
ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΡΤΟΤΗΛΕΦΩΝΩΝ ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ

κ.Υπουργέ,

Σας παραθέτω χωρίς πρόλογο, επιστολή της «Αδελφότητας Πηγιωτών Άρτας», η οποία μου κοινοποιήθηκε από τον Πολιτευτή Άρτας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Αντώνη Βασιλείου. Αφορά την επικείμενη κατάργηση των καρτοτηλεφώνων του ΟΤΕ σε ιστορικές κοινότητες της Άρτας.


 «ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΗΓΙΩΤΩΝ ΑΡΤΑΣ
Αριθμ. Πρωτ.  6/2014                                            
                                                                                                                                                                                                               
Προς :    Τον Ο.Τ.Ε   ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ- Ο.Τ.Ε ΑΡΤΑΣ
Κοιν.  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ/ ΓΡΑΦ.
κ.ΥΠΟΥΡΓΟΥ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ο.Τ.Ε                                                                                  
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ – ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΡΤΑΣ - ΔΗΜΟΣ Γ.ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ
          Στην Τοπική κοινότητα Πηγών Άρτας, Ιστορική έδρα του δήμου Γ. Καραϊσκάκη και συγκεκριμένα σε κεντρικούς Χώρους  τριών συνοικισμών Πηγών –Μηλέας (Γρέβιας) και Αγίου Νικολάου  λειτουργούν από  15ετίας και πλέον  τρεις  ανοιχτοί  θάλαμοι  –καρτοτηλέφωνα για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και επισκεπτών.
Η αναγκαιότητα ύπαρξης  αυτών είναι  αυτονόητα επιβεβλημένη αφού καλύπτει βασικές ανάγκες επικοινωνίας  συγχωριανών μας όχι μόνον των μονίμων κατοίκων του χωριού αλλά και συγχωριανών που διαμένουν περιστασιακά για αρκετό διάστημα στο χωριό μας και δεν διαθέτουν σταθερό τηλέφωνο.
Επίσης εξυπηρετούν  κατοίκους που παρουσιάζονται  βλάβες στα  σταθερά τους  τηλέφωνα,  και λόγω του απομακρυσμένου  της περιοχής μας από την Άρτα (72 χιλιομ.) καθυστερεί πολλές φορές η αποκατάσταση της βλάβης, καθώς  και των επισκεπτών μας που έχουν πρόβλημα με την κινητή τηλεφωνίας ελλείψει επαρκούς κάλυψης με ισχυρό σήμα από ορισμένες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. 
Μία άλλη παράμετρος είναι η μη εξοικείωση πολλών ειδικά ηλικιωμένων, συμπολιτών μα την κινητή τηλεφωνία με ότι αυτό συνεπάγεται ,  οικονομική αδυναμία ,καθώς και η επείγουσα   επικοινωνία συνανθρώπων μας  σε ένα χωριό με λιγοστούς κατοίκους σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης, κινδύνου, καιρικών συνθηκών, βλαβών και ιατρικής βοήθεια.
Το γεγονός ότι  δεν έχει παρατηρηθεί  σημαντική τηλεφωνική δραστηριότητα έως τώρα δεν σημαίνει  ότι δεν θα υφίσταται και στο μέλλον. Κι αυτό διότι π.χ στο χωριό μας, μετά και την ύπαρξη  ορισμένων προϋποθέσων και υποδομών και την ανάδειξη των ιστορικών μνημείων της Ιεράς  Μονής Σέλτσου και της ιστορικής γέφυρας Κοράκου, έχει γίνει θρησκευτικός και ιστορικός τουριστικός   προορισμός, ενώ ιδιαίτερα του καλοκαιρινούς μήνες δέχεται και πλήθος επισκεπτών για αναψυχή.
Η λειτουργία  των καρτοτηλεφώνων είναι συνυφασμένη και στενά συνδεδεμένη  με την καθημερινότητα των κατοίκων του χωριού μας ,αλλά και των υπολοίπων ορεινών χωριών του δήμου  μας ,ο οποίος εκ του νόμου είναι χαρακτηρισμένος ως Ορεινός Δήμος . Εξυπακούεται ότι ο πληθυσμός των χωριών μας είναι κατά πολύ ελλατωμένος ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες ,εν αντιθέσει με τους καλοκαιρινούς μήνες. Αυτό όμως δεν μπορεί να είναι  μετρήσιμο   μέγεθος για την λειτουργία των. 
Είναι  πεποίθηση όλων μας ότι  ο  Ο.Τ.Ε ως εκ της αποστολής του, ως Οργανισμός Κοινής  Ωφέλειας, παρέχει υπηρεσίες προς τους πολίτες  που δεν αποτιμώνται πάντα  σε χρήμα  αλλά και  σε κοινωνική προσφορά. Έτσι τα κριτήρια αποδοτικότητας των καρτοτηλεφώνων αυτών δεν πρέπει να είναι  μόνο οι δυνατότητες απόδοσης κερδών,  αλλά και  η αναγκαιότητα ύπαρξης αυτών.
Πληροφορηθήκαμε, όμως, πρόσφατα, από ανακοινώσεις των  τεχνικών υπηρεσιών σας που επικολλήθηκαν πάνω στα καρτοτηλέφωνα της περιοχής μας και πιθανότατα με το  αιτιολογικό του κόστους συντήρησης και οικονομικής απόδοσης αυτών, ή άλλων  παραμέτρων που εμείς  δεν γνωρίζουμε, ότι προτίθεστε εντός μηνός να αποξηλώσετε τα παραπάνω  καρτοτηλέφωνα ,αν και είχε ανακοινωθεί  από τον Ο.Τ.Ε παλαιότερα ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα.
Με την αποξήλωση των όμως, καθίσταται αδύνατη η επικοινωνία  με τηλεκάρτες παρά  μόνο  με την κινητή και την σταθερή επικοινωνία, κάτι που δεν διαθέτουν όλοι και μάλιστα σε περίοδο  οικονομικής κρίσης.
Μετά τα παραπάνω και επειδή ως πολιτιστικός σύλλογος δεχθήκαμε πολλά παράπονα από συγχωριανούς μας για την δυσμενή αυτή εξέλιξη ενός θέματος που τους απασχολεί, απευθυνόμαστε σε  εσάς και παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε την απόφαση σας για την αποξήλωση των καρτοτηλεφώνων στους τρεις συνοικισμούς του χωριού μας, αλλά (γιατί όχι;) και γενικότερα σε άγονες και ορεινές - απομακρυσμένες περιοχές  για κοινωνικούς λόγους.
Σταθμίζοντας και το  ελάχιστο  όφελος - κατά την γνώμη μας - του Οργανισμού από την ενέργεια αυτή, επιβάλλεται να παραμείνουν σε λειτουργία για την εξυπηρέτηση των  συμπολιτών μας, επιβεβαιώνοντας έτσι και  τον κοινωφελή χαρακτήρα του Ο.Τ.Ε
Οι αποδέκτες της παρούσης παρακαλούνται  για την ενημέρωση τους και την εκδήλωση ενεργειών - παρεμβάσεων
Παρακαλούμε για την ενημέρωσή μας  σχετικά με την εξέλιξη του θέματος που σας θέσαμε.
Μετά τιμής                   
Χρήστος Β. Καπερώνης
Πρόεδρος της Αδελφότητας Πηγιωτών  Άρτας»


Σας ερωτώ κ.Υπουργέ:

Θα λάβετε υπ'όψη την επιστολή που σας κοινοποιώ, ώστε να παρέμβετε ως εκπρόσωπος του ελληνικού κράτους στον ΟΤΕ, ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΌΜΕΝΟΣ το έννομο συμφέρον Ελλήνων πολιτών, προκειμένου να μην καταργηθούν τα αναγραφόμενα καρτοκινητά, που είναι ζωτικής σημασίας, για τις συγκεκριμένες ιστορικές κοινότητες;

Ελπίζω, κ.Υπουργέ, να μην μου απαντήσετε ότι δεν μπορείτε να παρέμβετε σε Ιδιωτική επιχείρηση, όπως ο ΟΤΕ, τα αρχικά του οποίου σημαίνουν Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών ΕΛΛΑΔΟΣ. Επαναλαμβάνω : ΕΛΛΑΔΟΣ.

Ο ερωτών Βουλευτής

Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ                                                            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου