Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΤΑΣ



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΤΑΣ
ΑΡΤΑ 4-8-2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην απεργία-αποχή που κήρυξαν  ΑΔΕΔΥ-ΠΟΕΔΗΝ-Σύλλογος εργαζομένων στο νοσοκομείο και τα ΚΥ Άρτας για την κατάργηση του νόμου 4250/14 περί δήθεν «αξιολόγησης» οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου και των ΚΥ με καθολική ανυπακοή και σε ποσοστό  97,3 % παρέδωσαν τα φύλλα αξιολόγησης στο σύλλογο εργαζομένων.
Αντιδρώντας έτσι στο νόμο «σφαγείο» που θα αποτελέσει εργαλείο για περεταίρω περικοπές στους μισθούς, για τη σύνδεση μισθών με την «παραγωγικότητα» ,για την αύξηση της πηγής των «διαθέσιμων-απολύμενων» ,για τη κινητικότητα, για συνολική αλλαγή των εργασιακών σχέσεων.
Αντιδρώντας στον νόμο που σε πλήρη συνέργεια με την εφαρμοζόμενη πολιτική, ειδικά στον χώρο της υγείας, σκοπό έχει να στηρίξει την περαιτέρω ανάπτυξη ενός συστήματος υγείας που θα χρηματοδοτείται όλο και λιγότερο από το κρατικό προϋπολογισμό, θα στηρίζεται όλο και περισσότερο στην αφαίμαξη των ασθενών και θα ενισχύει την επιχειρηματική δράση, μετατρέποντας την υγεία σε εμπόρευμα.
Οι εργαζόμενοι έκλεισαν τα αυτιά τους σ΄αυτούς που λειτούργησαν σαν «Δούρειοι Ίπποι» της κυβέρνησης και της πολιτικής της, και με δήθεν κείμενα αντισυνταγματικότητας κατέθεσαν τα φύλλα αξιολόγησης στα τμήμα προσωπικού. Για μια ακόμη φορά Ομοσπονδίες-Σφραγίδες  όπως η ΠΑΣΥΝΟ και Ομοσπονδία Τεχνολόγων ακτινολόγων, αλλά και κλαδικές επαγγελματικές ενώσεις όπως η ΕΝΕ, έπαιξαν το ρόλο του μακριού χεριού της κυβέρνησης στα νοσοκομεία και προσπάθησαν κινδυνολογώντας να κάμψουν το ηθικό των υπαλλήλων κάτι τέτοιο όμως, δεν συνέβη.
Τη πρώτη μάχη τη κέρδισαν οι εργαζόμενοι, τα φύλλα αυτοαξιολογησης δεν παραδόθηκαν ο νόμος ξηλώνεται μέρα με τη μέρα. Έτσι καταργούνται οι αντιδραστικοί νόμοι στην πράξη.
Συνεχίζουμε δυναμικά- ενωμένοι μέχρι το τέλος .
Το συνδικαλιστικό κίνημα και ο κόσμος της δουλειάς, θα νικήσουν!


ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου