Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

ΠΟΙΟΙ ΤΥΦΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΦΙΜΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ


Καταγγελίες του πρώην εισαγγελέα Σ. Μουζακίτη για το σάπιο πολιτικό σύστημα της χώρας.
Με θάρρος και ειλικρίνεια, όπως αρμόζει σε έναν έντιμο υπηρέτη της δικαιοσύνης, ο Σπύρος Μουζακίτης, δεκαπέντε μήνες μετά την παραίτησή του, προχώρησε σε φοβερές καταγγελίες, για ωμές παρεμβάσεις στο έργο του ιδίου και του κ. Γρηγόρη Πεπόνη, ως οικονομικών εισαγγελέων, ξεσκεπάζοντας την «συμμορία» του Γ. Παπανδρέου και τον συνεργάτη τους, Αντώνη Ρουπακιώτη.
 
Με προσωπική του συνέντευξή, που θα δημοσιευθεί σε κυριακάτικη εφημερίδα είπε: 



«Μας είπαν κάτω τα μολύβια στη λίστα Λαγκάρντ και μας κατάργησαν, μόλις ζητήσαμε τον φάκελο για τις δανειοδοτήσεις των κομμάτων».
 Ακόμη, ο κ. Μουζακίτης αποκαλύπτει πως η ρύθμιση, τον Ιανουάριο του 2013, του τότε υπουργού Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, με την οποία θεσπίστηκε ο θεσμός του Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς, ήταν μήνυμα προς τον ίδιο και τον συνάδελφό του κ. Γρηγόρη Πεπόνη, που τους έλεγε ωμά «κύριοι, κάτω τα μολύβια, είστε αναρμόδιοι, δεν μπορείτε να συνεχίσετε.».
 Και αυτό, όπως σημειώνει, ενώ είχαν «ανοικτές υποθέσεις» και σε εκκρεμότητα κλήσεις για απολογίες και πολιτικών προσώπων. Προσθέτει δε, ότι οι δικογραφίες που χειρίζονταν επέστρεψαν πάλι στους νέους οικονομικούς εισαγγελείς, όταν μετά από δύο μήνες και αφού είχαν παραιτηθεί οι ίδιοι, θεσπίστηκε η μεταβατική διάταξη. 
 Αποκαλύπτει ότι, με σχέδιο νόμου, που προωθούσε ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ως υπουργός Δικαιοσύνης, επιχειρούσε την κατάργησή τους, λόγω συγκεκριμένων ποινικών προκαταρκτικών δικογραφιών που είχαν ανοίξει.
 Επίσης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου όχι μόνο προσπάθησε να διακόψει τις έρευνες για υποθέσεις διαφθοράς, αλλά επιχείρησε να μας καταστρέψει» και συμπληρώνει «όσοι δουλεύαμε το θέμα της λίστας Λαγκάρντ ήμασταν υπό καθεστώς πειθαρχικής δίωξης».
Μάλιστα αποκαλύπτει ότι συνεπεία αυτών δεν τους παρασχέθηκε υλική και οργανωτική βοήθεια. Εκτιμά ότι, η δικογραφία που ενόχλησε περισσότερο, ήταν εκείνη με τα δάνεια των κομμάτων, «μιας και είχαν χορηγηθεί χρήματα από τις τράπεζες, χωρίς εμπράγματες ασφάλειες» και «μόλις ανοίξαμε την υπόθεση μας κατάργησαν.». 
Και σε αυτούς τους «πράσινους απατεώνες» είπε ο Βενιζέλος ότι πρέπει να πάρουν βραβείο για όσα έκαναν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, τα τελευταία πέντε μνημονιακά χρόνια.

Σωστά. ένα εισιτήριο για τον Κορυδαλλό και δήμευση της περιουσίας τους!!!

Ανεξάρτητος Έλληνας πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου