Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΎ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝ.ΕΛ. ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΠΑΛΛΑ-ΜΠΟΤΣΑΡΗ



                                                                                  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 
                                ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΎ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝ.ΕΛ.
                                                    ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΠΑΛΛΑ-ΜΠΟΤΣΑΡΗ 
Συνέντευξη τύπου της υποψήφιας Βουλευτού Θεσπρωτίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Ειρήνης Μπάλλα - Μπότσαρη στο ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ και το δημοσιογράφο Τρύφωνα Τιπούρτη.

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα η υποψήφια βουλευτής Θεσπρωτίας των ΑΝ.ΕΛ. κυρία Ειρήνη Μπάλλα-Μπότσαρη, στο δημοσιογράφο του Ήπειρος Ελλάς, κ. Τρύφωνα Τιπούρτη, στα πλαίσια της προεκλογικής της εκστρατείας και αναφέρθηκε στα προβλήματα και στις λύσεις, για την πλέον αδικημένη και ξεχασμένη από τους κυβερνώντες, περιοχής της Θεσπρωτίας και κατ' επέκταση της Ηπείρου.

Η συνέντευξη της κας Μπάλλα-Μπότσαρη έχει ως ακολούθως:


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
: Κυρία Μπάλλα καλημέρα και καλή σας επιτυχία.
Για την οικονομία του χρόνου, θα ήθελα η συνέντευξή μας να έχει δύο σκέλη.
Την εντόπιση των τοπικών προβλημάτων του νομού Θεσπρωτίας, γενικότερα και τις λύσεις που προτείνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Επομένως, το θέμα μας είναι, κατά την προεκλογική σας περιοδεία στο νομό Θεσπρωτίας, τί εντοπίσατε και τί εικόνα αντικρύσατε, συναντώντας και συζητώντας με τους πολίτες του νομού και τί τους προτείνατε εσείς σαν λύσεις στα προβλήματά τους.

ΕΙΡΗΝΗ ΜΠΑΛΛΑ-ΜΠΟΤΣΑΡΗ: Κύριε Τιπούρτη καλημέρα και σας ευχαριστώ για τη φιλοξενεία.
Απαντώντας λοιπόν στο πρώτο σκέλος της ερώτησής σας, σας λέω ότι η εικόνα που ήξερα και αντίκρυσα ξανά, ακόμη και στους ποιό απομακρυσμένους οικισμούς του νομού, είναι η ίδια, όπως και στην υπόλοιπη χώρα, δηλαδή η γνωστή εικόνα της εγκαταλελειμμένης και κατεστραμμένης Ελλάδας, από τις πολιτικές των Μνημονίων και των φρικτών οικονομικών αποτελεσμάτων τους.

Στη Θεσπρωτία, που συμβαίνει να είναι το πλέον εγκαταλελειμμένο τμήμα της Ελλάδας, αντίκρυσα σωρεία από καταστήματα και επιχειρήσεις κλειστές, ιδίως στους κεντρικούς δρόμους της Ηγουμενίτσας, της Παραμυθιάς, των Φιλιατών, καθώς και των υποτιθέμενων τουριστικών περιοχών του νομού, στα Σύβοτα, Πλαταριά και Πέρδικα, όπου οι μαγαζάτορες μάταια περιμένουν κάποιον περαστικό, ή και ντόπιο πελάτη. Η κρίση, μου είπαν, τους έχει τσακίσει κυριολεκτικά και βρίσκονται σε απόγνωση.

Η πλειοψηφία των πολιτών είναι κατηφείς, προβληματισμένοι, απογοητευμένοι και σε απελπιστική οικονομική κατάσταση. Οι δημόσιες υπηρεσίες αποδιοργανωμένες και με το φόβο των απολύσεων. Οι ψαράδες του συνεταιρισμού της Σαγιάδας, απειλούμενοι από το Κράτος για επίτευξη ετήσιων τζίρων 30.000 ευρώ και άνω, προκειμένου να διατηρήσουν τις άδειες λειτουργίας τους και να μην δοθεί ο συνεταιρισμός σε στρατηγικό επενδυτή, που θα φέρει φθηνό αλβανικό εργατικό δυναμικό.
Το νοσοκομείο των Φιλιατών με πολλές ελλείψεις ιατρικού και βοηθητικού προσωπικού και υλικών.
Η Πυροσβεστική υπηρεσία με αρκετές ελλείψεις σε προσωπικό, υλικά και οχήματα μετακίνησης.
Η ανεργία στο κατακόρυφο.
Το πεδινό και κυρίως το ορεινό οδικό δίκτυο, μόνο σε τριτοκοσμικά και υπυνάπτικτα κράτη, μπορείς τυχόν να συναντήσεις. και όλοι ζουν με την προσμονή της πολιτικής απαλλαγής, από αυτούς που έχουν την ευθύνη για την υπάρχουσα κατάσταση και κυρίως της λογοδοσίας και της τιμωρίας τους.

Ερχόμενη τώρα στο σκέλος των λύσεων που προτείνουμε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, θέλω αρχικά να σας επισημάνω, ότι εμείς δημιουργηθήκαμε από αρκετές χιλιάδες αδικημένων και αγανακτισμένων πολιτών, κάθε πολιτικής απόχρωσης, οι οποίοι εναντιωθήκαμε σθεναρά στις πολιτικές των Μνημονίων και των Εφαρμοστικών νόμων που επακολούθησαν και εφάρμοσαν οι συγκυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, στερώντας από τη χώρα και τους πολίτες της, κάθε οικονομική, εργασιακή, κοινωνική, εκπαιδευτική και αναπτυξιακή προοπτική, οδήγώντας την Ελλάδα στη οικονομική υποδούλωση για πολλές δεκαετίες.

Και αυτό το επισημαίνω, διότι ο απόλυτα απαραίτητος όρος επίλυσης των προβλημάτων που μαστίζουν τη χώρα, είναι η ΑΜΕΣΗ απομάκρυνση αυτών, που με την υπογραφή τους εγγυήθηκαν και υποσχέθηκαν να εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα οικονομικής εξόντωσης του ελληνικού λαού, παραχωρώντας και την εθνική μας κυριαρχία στους ξένους χρηματοπιστωτικούς οίκους, με αποτέλεσμα την εγκατάσταση σε κάθε υπουργείο ξένων επιτρόπων, που εποπτεύουν και κατευθύνουν όλα τα νομοσχέδια, με απόλυτο κριτήριο το οικονομικό στράγγισμα των Ελλήνων πολιτών.
Κύρια θύματα αυτής της πολιτικής είναι η εξαφάνιση της μεσαίας τάξης, και η απόγνωση στους χαμηλόμισθους και οικονομικά ασθενέστερους πολίτες.

Για να μην μακρηγορήσω, επιτρέψτε μου να αναφερθώ σε τρία μεγάλα και εφαρμόσιμα βήματα που έχουμε σκοπό να προχωρήσουμε, ώστε να επαναφέρουμε άμεσα τη χώρα μας σε δρόμους οικονομικής, εργασιακής και κοινωνικής ανάκαμψης, όπως της εθνικής μας κυριαρχίας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ
- Διεθνή λογιστικό έλεγχο του δημόσιου χρέους της χώρας μας

- Διαγραφή του επαχθούς και επονείδιστου χρέους, που προέκυψε από υπέρογκους τόκους δανεισμού

- Καταγγελία των Μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και κατάργηση όλων των νόμων που θεσπίστηκαν προς εκτέλεση αυτών των δανειακών συμβάσεων και των Μνημονίων.

- Διεκδίκηση των πολεμικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου από την Γερμανία

- Κρατικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος

- Ανακήρυξη Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών (ΑΟΖ) και τιτλοποίηση των μελλοντικών εσόδων από την εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου (πετρελαίου και φυσικού αερίου)

- Αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας

- Παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕ ΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
-Κατάργηση των χαρατσιών και των ληστρικών φοροεπιδρομών στα ακίνητα

-Σταθερό φορολογικό σύστημα για μια δεκαετία

-Δραστική μείωση της σημερινής φορολογικής επιβάρυνσης των μισθωτών και των συνταξιούχων, μέσα από φοροελαφρύνσεις, αφαίρεση δαπανών από φόρους κ.λ.π.

-Μείωση του ΦΠΑ στο 5% στα είδη ευρείας λαϊκής κατανάλωσης και στο εγχώριο τουριστικό πακέτο και στην κρουαζιέρα και 10% στην εστίαση

-Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης και αφορολόγητο πετρέλαιο για τους αγρότες

-Μείωση Φορολογίας Εισοδήματος Νομικών προσώπων, ώστε να καταστεί η χώρα μας φορολογικά ανταγωνιστική, σε σχέση με τις γειτονικές χώρες

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ «ΕΘΝΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ»
-Μεταφορά, κατόπιν αιτήσεως του επιχειρηματία, του συνόλου των χρεών του στον Εθνικό Λογαριασμό

-Αυτόματη αναστολή όλων των ποινικών διώξεων και διοικητικών κυρώσεων

-Ρύθμιση του συνόλου των χρεών, χωρίς προκαταβολή, σε 100 έως 240 δόσεις, αναλόγως του μεγέθους του οφειλόμενου ποσού

-Εφόσον οι συγκεκριμένοι οφειλέτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχουν λάβει επιχειρηματικά δάνεια, αυτά θα κουρεύονται στο 50% του υπόλοιπου προς εξόφληση ποσού, ενώ ταυτόχρονα θα αναστέλλεται και η πληρωμή των δόσεων των δανείων για δύο έτη

-Εξασφαλίζεται η πλήρης αναγνώριση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων και των ενσήμων των εργαζομένων στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις και παραμένει σε πλήρη ισχύ η ασφάλισή τους

-Κατάργηση της Τειρεσίας Α.Ε. και μέχρι της πραγματοποίησης του μέτρου, αναστολή εγγραφής στο σύστημα κάθε υπερχρεωμένης επιχείρησης, καθ' όλο το διάστημα εξυπηρέτησης του χρέους.

-Εξασφαλίζεται η άμεση έκδοση ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας της επιχείρησης και των φορέων αυτής


Όπως βλέπετε κύριε Τιπούρτη, οι προοπτικές των ΑΝ.ΕΛ. είναι αυτές που θα δώσουν τις λύσεις, προχωρώντας με Εθνικό Σχέδιο, για να σωθεί η χώρα και ο ελληνικός λαός και να διαφυλλάξουμε το μέλλον του τόπου και των παιδιών μας.

Σας ευχαριστώ και εύχομαι στους Έλληνες πολίτες, ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΨΗΦΟ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σας ευχαριστώ και εγώ και σας εύχομαι καλή επιτυχία.

T.T.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου