Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

ΠΟΙO ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΗΓΕΜΩΝ;



ΠΟΙO ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΗΓΕΜΩΝ;



Κυβέρνηση Ράιχενμπαχ...
Με αυτόν τον κεντρικό τίτλο κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews, η οποία αποκαλύπτει τι προβλέπει το "Σχέδιο Ηγεμών".

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "μετά το  κούρεμα παραδίδονται τα "κλειδιά" της χώρας στον Γερμανό επίτροπο και τους σκιώδεις υπουργούς του".
Στο αποκλειστικό ρεπορτάζ της, η Realnews επισημαίνει ότι "ο Ραιχενμπαχ και οι "υπουργοί" του θα αναλάβουν τον έλεγχο υπουργείων, εφοριών, ασφαλιστικών ταμείων και Δικαιοσύνης". "
Οι επίτροποι θα έχουν δικαίωμα απολύσεων και προσλήψεων στις δημόσιες υπηρεσίες, ενώ η επιτροπεία από τους ισχυρούς της ευρωζώνης θα προβλέπεται στη  νέ α   δανειακή  σύμβ αση που θα υπογράψει η Ελλάδα".
  

Σχέδιο Ηγεμών (Μακιαβελικό σενάριο)


Το σχέδιο "Ηγεμών" βρίσκεται προ των πυλών.
 
Αν νομίζετε ότι η ονομασία του "νέου προγράμματος διάσωσης", που σκοπό έχει τη διακυβέρνησή μας από ξενόφερτα στοιχεία, είναι τυχαία, πλανάστε πλάνην οικτράν.


Τα διεστραμμένα μυαλά της παγκόσμιας χρηματοοικονομικοπολιτικής ελίτ εμπνεύστηκαν από το γνωστό έργο του Μακιαβέλι (ΝΑΙ, ΠΑΛΙ) "ο Ηγεμόνας" αφού το συγ κεκριμέ νο έργο του 1513 επηρέασε την πολιτική σκέψη πολλών πολιτικών και στοχαστών και..... άσκησε σημαντική  επίδραση σε πολιτικές εξελίξεις της εποχής του και μεταγενέστερων περιόδων.


Ως γνωστόν, πολλοί θεωρούν τον Μακιαβέλι σαν τον πατέρα της σύγχρονης πολιτικής επιστήμης ενώ άλλοι τον έχουν χαρακτηρίσει σαν ένα κυνικό κτήνος, ταυτίζοντας το όνομά του με τη διαφθορά και τον αυταρχισμό.


Στον Ηγεμόνα υποδεικνύεται ο ουσιώδης δεσμός ανάμεσα στην κακία και την ελευθερία. Το πρώτο μέλημα είναι να ελεγχθεί η τύχη του λαού / συστήματος και από εκεί και πέρα να παραχθεί έργο. Ο ηγεμόνας υπό αυτή την έννοια συγκεντρώνει την αυθεντία επί παντός επιστητού και τη βούληση να εφαρμόζει στους άλλους ότι αποφασίζει.

Αυτό το Μακιαβελικό έργο, έμελε τους επόμενους αιώνες να καταστεί το εγκόλπιο αμέτρητων πολιτικών ανδρών αλλά και στοχαστών και να ασκήσει βαθιά επίδραση στις πολιτικές εξελίξεις όλων των εποχών.


Και να που η "λαοπρόβλητος" Ελληνική κυβέρνηση επιστράτευσε τον Μακιαβέλι για μια ακόμα φορά για τη περαιτέρω καθυπόταξη του λαού και του Έθνους


Τι προβλέπει το σχέδιο «Ηγεμών» για το χρέος


τη διαπίστωση ότι η δημόσια διοίκηση δεν είναι σε θέση να εφαρμόσει το οικονομικό πρόγραμμα, έχουν καταλήξει τα στελέχη της τρόικας.

Γι΄αυτό και οι συζητήσεις για τη μείωση του ελληνικού χρέους, βρίσκονται σε απόλυτη συνάρτηση με την εξασφάλιση της αποπληρωμής των δανείων προς την....


αφού οι δανειστές δεν έχουν καμία πρόθεση να χαρίσουν τα χρήματα των

φορολογουμένων τους στο ελληνικό δημόσιο.

Σύμφωνα με πηγή Συμβουλίου που επικαλείται η Real news,
«τα χρήματα αυτά δεν πρέπει να περιέχουν επενδυτικό ρίσκο»

Η λ ύση που προτάθηκε ήδη από τον περασμένο Απρίλιο, όταν επήλθε η πρώτη ρήξη ανάμεσα στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και στον γενικό διευθυντή Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν Σ. Ντερόουζε, είναι η σύνδεση του επόμενου δανείου με την εισαγωγή τεχνογνωσίας μέσω ενός προγράμματος αυξημένου ελέγχου επιτροπείας της ελληνικής οικονομίας και δημόσιας διοίκησης από τους ισχυρούς της ευρωζώνης.

Την ιδέα αυτή, γνωστή και ως σχέδιο «Ηγεμών», την είχαν υποβάλει πολύ νωρίτερα, στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης DG Budget και του εσωτερικού ελέγχου στους άμεσους προϊσταμένους τους και λίγο αργότερα υιοθετήθηκε από την κορυφή της Κομισιόν και του Συμβουλίου.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στέλεχος της Κομισιόν: «Βάλτε παντού εσωτερικούς ελεγκτές με πραγματικές εξουσίες και τα υπόλοιπα θα έρθουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου