Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΤΟ ΧΩΝΙ»

Ακούω τον πρόεδρο της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, να λέει ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα μπουν στη Βουλή, στις ερχόμενες εκλογές. Μάλλον είναι ο μεγάλος του «νταλκάς». Τι σκέφτεστε εσείς όταν τον ακούτε;

Με την απόφαση του ελληνικού λαού να δώσει «μέσω δημοψηφίσματος»τέλος στη μεταπολίτευση, όπως και στην εποχή Σαμαρά και στη συνέχεια με τις πρώτες δηλώσεις Μεϊμαράκη περί μεσαίου χώρου, θεώρησα ότι κάτι αλλάζει. Ότι η Νέα Δημοκρατία θα απέβαλε τα ακραία στοιχεία που την είχαν μετατρέψει σε μια κακή συνιστώσα του ΛΑΟΣ. Δυστυχώς, η τελευταία συνέντευξη του κ. Μεϊμαράκη απέδειξε ότι αντί ο νέος (μεταβατικός) πρόεδρος να πάρει στα χέρια του τη ΝΔ και να την επαναφέρει σε σωστές βάσεις, τελικά επικράτησε η λογική του Βορίδη, του Γεωργιάδη, του Πλεύρη. 

Είναι αλήθεια ότι, έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, μόνο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κάλεσαν τα κινήματα και όσους αντιστάθηκαν - από την πρώτη στιγμή - στα μνημόνια. Εμείς φωνάξαμε πρώτοι «φωτιά»
 όταν η χώρα καιγόταν και επισημάναμε στον ελληνικό λαό το τι επέρχεται. Την ίδια στιγμή, όλοι εκείνοι εκτελούσαν εντολές των ξένων δανειστών. Τώρα που η πατρίδα μας κάηκε και η «φωτιά» έφτασε στη θάλασσα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να φωνάζουμε «φωτιά». Τώρα πρέπει να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα. Με μια νέα πολιτική, που θα φέρει την ανάπτυξη και θα αντιμετωπίσει την ανεργία. Μία πολιτική διαφορετική από την πολιτική της λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης. 

Πρέπει να καταλάβουν οι Έλληνες ότι ο Τσίπρας κι εγώ παλέψαμε πολύ σκληρά, δοκιμάζοντας τα πάντα, προκειμένου να ανατρέψουμε την πολιτική των μνημονίων. Μείναμε στο τραπέζι, σηκωθήκαμε από το τραπέζι, αποχωρήσαμε από το τραπέζι, προσφύγαμε στον ελληνικό λαό και ξαναπήγαμε πιο ισχυροί. Φτάσαμε, όμως, σε ένα σημείο όπου ανακαλύψαμε ότι ο σχεδιασμός ήταν η έξοδος της χώρας από την Ευρώπη. Εκείνοι οι φίλοι που μας έκλειναν το μάτι, όταν ζητήσαμε οικονομική βοήθεια, την αρνήθηκαν. Η Ελλάδα, λοιπόν, βρισκόταν εκείνη τη νύχτα όχι υπό έναν εκβιασμό αλλά προ της καταστροφής, η οποία ήταν συμφωνημένη. Και δεν μου βγάζει κανείς από το μυαλό ότι, δυστυχώς, και κάποιοι άλλοι Έλληνες πολιτικοί είχαν συμφωνήσει. Αυτό σταματήσαμε με τον Τσίπρα τη νύχτα εκείνη, όταν αποφασίσαμε να κάνουμε την ελληνική πρόταση, η οποία και έγινε αποδεκτή. Δεν πρόκειται για ένα μνημόνιο, πρόκειται για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια. Το ένα είναι το αγγλικό δίκαιο, που δεν υπάρχει πια. Το δεύτερο είναι η ανάπτυξη. Το τρίτο είναι το ότι υπήρξε, ουσιαστικά, μια μικρή διαγραφή του χρέους, αλλά και παράλληλα η δέσμευση για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους τους επόμενους μήνες. Τώρα πια δεν μιλάνε για το αν θα διαγράψουν το χρέος ή όχι, αλλά για το αν η διαγραφή θα γίνει μέσω «κουρέματος» ή επιμήκυνσης - για πολλά χρόνια - με πολύ χαμηλά επιτόκια, άρα ουσιαστικά διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του χρέους. Και, βεβαίως, για ένα πακέτο αναπτυξιακό, το οποίο φέρνει ζεστό χρήμα στην αγορά. 

Κάποιοι λένε να δημιουργηθεί μια κυβερνητική «Εθνική Ελλάδος» με όλους αυτούς... 

Νομίζω ότι η απάντηση του πρωθυπουργού σε πρόσφατη συνέντευξη, όπου είπε ότι «αυτοί είναι η Εθνική της διαπλοκής», απεικονίζει την αλήθεια. Η συνεργασία του Αλέξη Τσίπρα με εμένα, του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, ήταν μια επιτυχής συνεργασία, μια έντιμη συμφωνία. Δεν διαπραγματευτήκαμε ούτε θέσεις, ούτε κουκιά, ούτε εξουσία. Παλέψαμε για την πατρίδα μας. Άνθρωποιαπό διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, με κοινά ιδανικά. 

Και, βεβαίως, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αποδείξαμε ότι παραμείναμε συμπαγείς μέχρι το τέλος. Την κυβέρνηση την έριξε ο Λαφαζάνης. Ο ίδιος άνθρωπος που καθόταν εξ αριστερών μου στο υπουργικό συμβούλιο και ήξερε ότι δεν υπάρχει άλλη λύση. 

Συμφωνείτε με την άποψη ότι η πρόταση Λαφαζάνη είναι «μνημόνιο σε δραχμή», ενώ πριν από τις 25 Ιανουαρίου - μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, από τους ίδιους που σήμερα είναι η «Λαϊκή Ενότητα» -δεν ακουγόταν η λέξη «δραχμή»;

Αν υπήρχαν 25 δισεκατομμύρια συναλλαγματικών εγγυήσεων, έστω και σε ρούβλια, για να βγει δραχμή, θα μπορούσαμε να μιλάμε για εθνικό νόμισμα. Ξέρετε τι θα γινόταν εκείνο το βράδυ, αν κάναμε μια τέτοια επιλογή Το σενάριο είναι εφιαλτικό, αλλά θα το περιγράψω σήμερα στο ΧΩΝΙ γιατί θα πρέπει να ξέρουν οι Έλληνες την αλήθεια. Εάν εκείνο το βράδυ στις Βρυξέλλες, που ήμασταν οι δυο μας με τον Αλέξη τον Τσίπρα, αποφασίζαμε να εισπράξουμε πολιτικά και να πάρουμε τις δάφνες της λαϊκής στήριξης, κάνοντας τους επαναστάτες, την άλλη μέρα το πρωί η τουρκική Finansbank θα προχωρούσε σε δήμευση της Εθνικής Τράπεζας, σε κατάσχεση των καταθέσεων των Ελλήνων, καθώς και των σπιτιών όσων έχουν δανειστεί από την τράπεζα. Την ίδια στιγμή, οι βαλκανικές χώρες θα έκαναν κατάσχεση των υποκαταστημάτων των ελληνικών τραπεζών που βρίσκονται στα εδάφη τους, όπως έγινε με τα κυπριακά υποκαταστήματα στην Ελλάδα. Θα μας έδιωχναν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα είχαμε 3 εκατομμύρια μετανάστες και θα βάζαμε 4 εκατομμύρια Έλληνες, που θα απολύονταν από τις δουλειές τους γιατί θα έκλειναν οι επιχειρήσεις, να πάρουν τα όπλα εναντίον των 6 εκατομμυρίων συνανθρώπων τους. Αυτόν τον εφιάλτη δεν μπορούσε να τον υπογράψει κανένας. Παλέψαμε όρθιοι και διαπραγματευτήκαμε σκληρά. Θα αποδείξει η Ιστορία αν κάποιοι είχαν την ίδια άποψη με τον Σόιμπλε, ακόμα και μέσα στην κυβέρνηση. 

Θέλω να σταθούμε στα μέτρα, γιατί ακούμε αυτήν την καραμέλα πως η κυβέρνηση έφερε «το σκληρότερο μνημόνιο». Όταν τα έβαλα κάτω, είδα ότι το μνημόνιο Παπανδρέου ήταν 40 δισ. ευρώ, το δεύτερο 25 δισ. ευρώ και εδώ μιλάμε στην ουσία για 8 δισ. ευρώ μέτρα, τα οποία σου φέρνουν 86 δισ. χρηματοδότηση...

Για να λέμε την αλήθεια. Αποφύγαμε πολλά. Το ΦΠΑ στα νησιά, με εξαίρεση τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, ήταν μια επιτυχία διαπραγμάτευσης. Η μη μείωση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων σημαίνει καμία απόλυση και ιδιαίτερα στους υπαξιωματικούς και τους ΕΠΟΠ. Η μη μείωση του προϋπολογισμού των Ενόπλων Δυνάμεων, παρά μόνο κατά 100 εκατομμύρια του χρόνου και κατά 200 εκατομμύρια μετά από 2 χρόνια από τα εξοπλιστικά, σημαίνει διατήρηση του υψηλού επιπέδου των Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι αλήθεια, όμως, ότι αποτελεί μεγάλο πλήγμα η διατήρηση του φόρου για την ακίνητη περιουσία χωρίς να υπάρχει εισόδημα. Αυτό δεν μπορούσαμε να το αποφύγουμε. Το παλέψαμε πάρα πολύ. Για τη διατήρηση των μισθών και των συντάξεων, από την άλλη, δώσαμε μάχη και την κερδίσαμε. Δεν θέλω να πω ότι από αύριο θα είναι παράδεισος. Θέλει σκληρή δουλειά, αλλά μέσα σε ένα χρόνο, ξεκινώντας την πρωτογενή μας παραγωγή και παίρνοντας η αγορά μια ανάσα από τα χρήματα που θα μπουν, θα μπορέσουμε να σταθούμε στα πόδια μας.

Είμαι περήφανος που οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είχαν μια υπουργό Τουρισμού, την Έλενα Κουντουρά, η οποία έφερε 26 εκατομμύρια τουρίστες στην Ελλάδα, υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Είμαι περήφανος που ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Παναγιώτης Σγουρίδης, βοήθησε να υπάρξει μία άμυνα στα μέτρα που ζητούσαν νια τους αγρότες. Αυτοί που έπαιρναν τις επιδοτήσεις και έπαιζαν μπαρμπούτι στα καφενεία, πίνοντας τσίπουρα και χωρίς να καλλιεργούν τίποτα, είναι αυτοί που θα πρέπει να φοβούνται, όχι οι πραγματικοί αγρότες. Είμαι περήφανος για την πολιτική που άσκησαν στα εθνικά θέματα η Μαρία Κόλλια στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης και ο Γιάννης Γιαννέλης στο υπουργείο Αιγαίου ως γενικός γραμματέας. Εδώ, στο υπουργείο Άμυνας ενισχύσαμε τις φρουρές στην Ηπειρο, στη Μακεδονία. Καταργήθηκε το ρουσφέτι και τα παιδιά του ελληνικού λαού υπηρετούν στον Έβρο και τα νησιά, δίκαια. Έγιναν Κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις και ο υπουργός - για πρώτη φορά - ενδιαφέρθηκε μόνο για την επιλογή των αρχηγών, ενώ οι τελευταίοι προχώρησαν όλες τις υπόλοιπες διαδικασίες και αξιολογήσεις. Συμμαζέψαμε τα πράγματα σης Ένοπλες Δυνάμεις, κάνοντας ένα νέο σχεδιασμό, ο οποίος θα ξεδιπλωθεί σιγά σιγά.

Προστατεύσαμε και αντισταθήκαμε σε ιδέες σχετικά με την ιθαγένεια. Καταψηφίσαμε, αν και καταφέραμε να αλλάξουμε πολλά στο νομοσχέδιο. Όσον αφορά το θέμα της μετανάστευσης, για εμάς είναι πολύ σοβαρό. Προτείναμε να μπαίνουν οι μετανάστες σε καράβια και να μεταφέρονται σε ένα ή δύο έρημα νησιά, τα οποία θα μετατρέπονταν σε καμπ, ενώ κατά το ταξίδι θα γινόταν η καταγραφή τους. Και στη συνέχεια θα παίρνουν το «μαγικό χαρτί» και θα φεύγουν για την Ευρώπη. Πάνω από 130.000 πήραν το χαρτίκαι έφυγαν ήδη για την Ευρώπη.

Παρά ταύτα, κάποιοι θέλουν να χρεώσουν στην κυβέρνηση όλη την ευθύνη για την κατάσταση αυτή...

Ακούω διάφορα περί αποτροπής στα σύνορα. Να διατάξω, δηλαδή, εγώ ως υπουργός Αμυνας το δικό σου παιδί ή το παιδί του αναγνώστη που διαβάζει το ΧΩΝΙ να δολοφονήσει ένα δίχρονο μωρό που βρίσκεται στη θάλασσα. Δεν θα το έκανα ποτέ αυτό! Κανένας Έλληνας δεν θα σήκωνε το όπλο απέναντι σε ένα μωρό ή σε μια έγκυο γυναίκα που κινδυνεύει! Γιατί δεν τους αποτρέπουμε την είσοδο; Είναι απλό... Γιατί έτσι θα αμφισβητούσαν την εθνική μας κυριαρχία. Όταν το καράβι έρχεται από τα τουρκικά χωρικά ύδατα και βρίσκει μπροστά του το λιμενικό ή ένα πολεμικό πλοίο, αυτό που κάνουν είναι να σκίζουν το φουσκωτό και να πηδάνε στη θάλασσα, κολυμπώντας στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Εκεί, λοιπόν, ή θα προχωρήσουμε σε διάσωση εμείς ή οι Τούρκοι. Αν το κάνουν οι γείτονες θα ακολουθήσει αμφισβήτηση της δυνατότητας έρευνας και διάσωσης εκ μέρους των ελληνικών αρχών στα ελληνικά χωρικά ύδατα! Τι θέλουν, δηλαδή, οι κύριοι της Χρυσής Αυγής; Να δολοφονήσουμε δίχρονα παιδιά ή να δώσουμε στους Τούρκους την έρευνα και τη διάσωση στο Αιγαίο; Οι βαριές κουβέντες και τα λαϊκολεβέντικα να λείπουν. Ναι, η Ευρώπη πρέπει να πιεστεί και να πιέσει. Είναι θέμα δικό τους πλέον. Όταν, μιλώντας προεκλογικά στο ΧΩΝΙ, έκανα λόγο για ανάγκη άρσης της συνθήκης του «Δουβλίνο II», οι κύριοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ γέλαγαν. Τώρα που έρχεται η Μέρκελ και κάνει άρση της ίδιας συνθήκης για τους Σύριους τι έχουν να πουν;

Τώρα που ξεκινά η προεκλογική περίοδος, με τι υπόσχεση και όραμα κατεβαίνει ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΛ στην εκλογική μάχη Τι θα κάνετε μετά τις 20 Σεπτεμβρίου;

Στις 21 Σεπτεμβρίου, με το που θα ορκιστεί η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, μια κυβέρνηση εθνικής ανασυγκρότησης, ξεκινά ο σχεδιασμός για να ξαναχτίσουμε την πατρίδα μας, ξεκινά η ανάπτυξη. Εδώ θα είμαστε για να ελέγξουμε τα χρήματα που μπαίνουν στη χώρα. Για να μην τα πάρουν οι διαπλεκόμενοι, που τα βγάζουν στο εξωτερικό, αλλά για να πέσουν στην αγορά και να ξανακερδίσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να ξανανοίξουν δουλειές. Από την 21η Σεπτεμβρίου αρχίζει μια νέα περίοδος, που θα ξαναφέρει το χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων. Και, φυσικά, με άλλη δύναμη θα ξεκινήσουμε στις 21 του μηνός, με μια κυβέρνηση, η οποία θα έχει ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και με άλλη όταν θα εξαρτόμαστε από την ψήφο διαπλεκόμενων κομμάτων.

Κάποιοι επιμένουν ότι το κίνημά σας δεν θα καταφέρει να μπει στη Βουλή. Θυμάμαι, μάλιστα, με αφορμή αυτό, εκείνες τις δημοσκοπήσεις που βγήκαν δύο βδομάδες πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου, οι οποίες έδιναν στους ΑΝΕΛ 1,7%. Τελικά πήραν 5%...

Είναι καταπληκτικό πόσο θρασείς είναι αυτοί οι τύποι των εταιρειών δημοσκοπήσεων. Η θρασύτητά τους είναι απύθμενη. Οι ίδιοι άνθρωποι που στο δημοψήφισμα έβγαζαν ότι είναι μπροστά το «ναι» ή ότι η διαφορά θα είναι 2% ή 3%, οι ίδιοι τύποι - αφού φάγανε το 20% της διαφοράς - έρχονται τώρα και μας λένε τα ίδια Αν μετά από πολλά χρόνια τα παιδιά μας διαβάζουν εφημερίδες του παρελθόντος θα δουν ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν υπήρξαν ποτέ για τους διαπλεκόμενους, τα κανάλια και τις εταιρείες μετρήσεων. Για όλους αυτούς, που δεν τους πληρώσαμε ούτε θα τους πληρώσουμε ποτέ. Δυστυχώς για αυτούς, υπάρχει ο ελληνικός λαός κι εμείς μετριόμαστε μόνο στην κρίση του. Αν ο λαός νομίζει ότι δεν θα πρέπει να είμαστε στη Βουλή και θέλει να τον κυβερνήσει ο Σαμαράς, ο Μεϊμαράκης, ο Γεωργιάδης, ο Βορίδης, ο Βενιζέλος και ο Λοβέρδος μπορεί να τους ψηφίσει. Αν θέλει τον κ Λαφαζάνη, θέλει να κλείσει η Εθνική Τράπεζα και πιστεύει ότιμπορεί να ζήσει αγκαλιά με 3 εκατομμύρια μετανάστες, ας το κάνει. 0 ελληνικός λαός αποφασίζει. Αν θέλει ο Αλέξης Τσίπρας και εγώ, ο ΣΥΡΙΖΑ - απελευθερωμένος από συγκεκριμένες δυνάμεις - και οι Ανεξάρτητοι Έλληνεςμαζί, να προχωρήσουμε στη συμφωνία που υπογράψαμε, τότε θα μας ψηφίσει και θα μας δώσει τη λαϊκή εντολή. 

Ποια είναι η πρόβλεψη του Πάνου Κομμένου για το αποτέλεσμα των εκλογών; Θα είναι αυτοδύναμος ο ΣΥΡΙΖΑ; Πώς θα διαμορφωθεί το πολιτικό τοπίο την επόμενη μέρα;

Δεν μου αρέσουν τα προγνωστικά στην πολιτική. Πιστεύω πως ο ελληνικός λαός είναι ώριμος, δεν περνάνε ούτε οι κουτσαβακισμοί του Μεϊμαράκη ούτε οι άνευ περιεχομένου υποσχέσεις του Λαφαζάνη. Ο ελληνικός λαός είδε ότι η μεταπολίτευση πέθανε. Ψήφος στα κόμματα του χτες είναι χαμένη ψήφος. Και απευθύνομαι στους παλιούς Νεοδημοκράτες. Ξέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μπροστά με διαφορά. Αν ψηφίσουν ΝΔ, αυτή θα παραμείνει ένα κόμμα με προσωρινό πρόεδρο, όπου οι δελφίνοι προσπαθούν να ανατρέψουν τον πρόεδρο που εκείνοι διόρισαν. Αν ψηφίσουν Ανεξάρτητους Έλληνες θα ξέρουν ότι οι αρχές και οι αξίες της παραδοσιακής, λαϊκής, πατριωτικής δημοκρατικής και ριζοσπαστικής κεντροδεξιάς, τις οποίες κι εγώ πρεσβεύω, δεν θα υποστούν φθορά - αναφέρομαι κυρίως στα εθνικά θέματα ή τα θέματα της θρησκείας και της ελεύθερης οικονομίας - σε μια κυβέρνηση που θα συμμετέχουμε εμείς. 

Θα υπάρξει κάποιο όνομα - έκπληξη στα ψηφοδέλτια του κόμματος;

Στις περιφέρειες, όπου υπάρχουν βουλευτές εκλεγμένοι, αυτοί θα παραμείνουν στην πρώτη θέση της κάθε περιοχής. Εκεί που το ποσοστό μας ήταν καλύτερο από το μέσο όρο θα παραμείνουν οι πρώτοι στην επιλογή του ελληνικού λαού. Σε όλες, όμως, τις περιοχές θα υπάρχουν καινούριοι υποψήφιοι, νέο αίμα, αλλά και άνθρωποι που διασφαλίζουν τη σοβαρή πορεία του τόπου, τη σταθερότητα και την εγγύηση των θέσεών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου