Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Ναρκοπέδιο για τον Κυριάκο... το 2017

 Γράφει ο Ανεξάρτητος Έλληνας πολίτης

Η Φώφη τον «πούλησε» και ο αποδυναµωµένος Σταύρος δεν του φτάνει πια...
Εκτός αυτού, φέτος σκάει (δικαστικά) και το σκάνδαλο Siemens!
Αφήστε που το 2017, η χώρα θα έχει ανάπτυξη, δεδοµένο που θα στείλει στα πολιτικά τσακίδια τους καταστροφολόγους! ∆ύσκολη η νέα χρονιά για τον Κυριάκο, αναµφισβήτητα….
Το 2016, ο Κυριάκος –ως νέος αρχηγός της αξιωµατικής αντιπολίτευσης- είχε τη χρυσή ευκαιρία µπροστά του. Ηξερε ότι η κυβέρνηση είχε να υλοποιήσει ένα εµπροσθοβαρές δηµοσιονοµικό πρόγραµµα (άρα να πάρει όλα τα µέτρα την πρώτη χρονιά) και είχε και όλα τα µίντια µαζί του, τα οποία ήλπιζαν –στα σοβαρά- ότι θα µπορούσαν να ρίξουν την κυβέρνηση Τσίπρα–Καµµένου (κάτι που εξυπηρετούσε αδιανόητα και τα δικά τους συµφέροντα) και να ξανα–ανεβάσουν στην εξουσία το δικό τους άνθρωπο!
Είχε τους καλύτερους συµµάχους (τους καναλάρχες) και είχε και έτοιµη εναλλακτική κυβερνητική πρόταση (ΠΑΣΟΚ και Ποτάµι). Αρα, το 2016, ο Κυριάκος

είχε όλες τις συγκυρίες ευνοϊκές, υπέρ του.
Το 2017 πάλι, όχι! Γιατί οι πάντες αντιλαµβάνονται ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει (άσχετα από τις επιθυµίες του Σόιµπλε και των Σοϊµπλοκινούµενων) και πως η χώρα θα ενταχθεί εγκαίρως στο πρόγραµµα ποσοτικής χαλάρωσης. Και αυτό θα σηµάνει επί της ουσίας το τέλος µιας εποχής. Της εποχής της µιζέριας του Αδωνι και του Κυριάκου!
Μέσα στο 2017... καταστρέφεται η καταστροφολογία
Μέσα στο 2017 θα το καταλάβουν όλοι. Η οικονοµία πάει καλύτερα. Η ανεργία µειώνεται (τέσσερις µονάδες κάτω επί ΣΥΡΙΖΑ). Η απασχόληση αυξάνεται (ρεκόρ 16ετίας έκανε το 2016 η αύξηση της µισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τοµέα). Οι µισθοί αυξάνονται (9,3% πάνω οι µεικτές µηνιαίες αποδοχές µέσα στο 2016). Το ότι τα κανάλια και τα συστηµικά µίντια επιµένουν να λένε στον κόσµο ότι όλα γύρω µας πάνε χειρότερα, αποδεικνύει απλά το µέγεθος της εγκληµατικής τους µίζερης και αντεθνικής προπαγάνδας. Αυτό.
Φανταστείτε, λοιπόν, αν τώρα -επί Τσίπρα- είχαµε τα συσσίτια που είχαµε επί Σαµαρά, τα λουκέτα που είχαµε επί Σαµαρά, τις αυτοκτονίες που είχαµε επί Σαµαρά, την έκρηξη της ανεργίας που είχαµε επί Σαµαρά, τις απολύσεις που είχαµε επί Σαµαρά, τα κρυοπαγήµατα που είχαµε το χειµώνα επί Σαµαρά, την καταστροφή του ΑΕΠ που είχαµε επί Σαµαρά και στην οικονοµία υπήρχε ένα τεράστιο δηµοσιονοµικό κενό, σαν αυτό που άφησε ο Σαµαράς το 2014… τι θα λέγανε!!!
Πάλι καλά, που τώρα στην οικονοµία καταγράφεται πρωτογενές πλεόνασµα πάνω από το στόχο, µε την κοινωνία όρθια και την οικονοµία σε ανάπτυξη (σ’ όλα τα επίσηµα νούµερα!!!) και λένε µονάχα αυτά. Ετσι είναι καλό να σκεφτόµαστε, µάλλον, για τους καναλάρχες µας. Και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, φυσικά.
Εν πάση περιπτώσει, εφόσον κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση (που θα κλείσει, και αυτό το γνωρίζουν καλά οι επικοινωνιολόγοι της Ν∆) οι ελληνικές τράπεζες θα ενταχθούν στο πρόγραµµα ποσοτικής χαλάρωσης, και αυτό θα τονώσει τη ρευστότητα στην αγορά. Κάτι που σε συνδυασµό µε την αποπληρωµή των ληξιπρόθεσµων οφειλών του δηµοσίου, βάσει του ήδη υλοποιούµενου χρονοδιαγράµµατος αποπληρωµών, µέχρι το καλοκαίρι του 2017, θα αλλάξει την εικόνα, ακόµη και για τους πολλούς, που πιστεύουν τα κανάλια αντί των οφθαλµών τους!
Τότε, ακόµη και αυτοί οι τηλε-πεπλανηµένοι θα το αντιληφθούν! Οτι τελικά δεν καταστρεφόµαστε αλλά ότι πάµε καλύτερα! Και τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τι θα λέει; Απορία το έχουµε. Οτι τα νούµερα της EΛΣΤΑΤ και της Eurostat είναι πλαστά ή ότι οι δηµοσκοπήσεις του είναι πιο έγκυρες; Ικανός είναι και για τα δύο.
Το νέο αφήγηµα–ξενέρωµα του Κυριάκου
Σε κάθε περίπτωση, µέσα στο 2017 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνειδητοποιήσει απολύτως ότι το αρχικό του αφήγηµα της καταστροφολογίας γκρεµοτσακίστηκε και ότι τώρα θα πρέπει να βρει ένα άλλο, δευτερεύον. Που αφενός θα εξηγεί το γιατί δεν καταστραφήκαµε ακόµη, αφετέρου θα µεταθέτει την καταστροφή –µε κάποια διατύπωση τύπου… «έτσι όπως πάµε»- για το απώτερο µέλλον. Σε ορίζοντα προφανώς µετά τις εκλογές του 2019, έτσι ώστε να διατηρήσει την ελπίδα στους ψηφοφόρους του.
Οτι «εντάξει, υπάρχει µία τελευταία ελπίδα για τη χώρα, ακόµα. Να κερδίσουµε το 2019. Και τότε ακόµη, θα προλαβαίνουµε», θα τους πει περίπου, προσπαθώντας να κρυφτεί πίσω από το ένα δάχτυλό του! (Και όµως, αυτό θα προσπαθήσει να κάνει, γιατί στην πραγµατικότητα δεν έχει και κάτι άλλο….).
Εκεί που είχε, λοιπόν, όλους τους φανατικούς οπαδούς του, ένα χρόνο τώρα, σε κατάσταση µάχης και εκλογικής αναµονής, τελικά µέσα στο 2017 θα τους αφήσει… µε την αναµονή και µόνο! Και αυτό ασφαλώς αποτελεί σοβαρό ξενέρωµα για τους ακραίους δεξιούς υποστηρικτές του, τους οµοϊδεάτες του Αδωνι, που το είχαν πιστέψει ότι θα ξανανέβουν σύντοµα στην εξουσία. Τώρα που θα το ξε-πιστέψουν, µπορούν να αυτό-βαυκαλιστούν µε τα γνωστά κλισέ, τύπου… «δεν χάθηκε ο πόλεµος αλλά µια µάχη». (Στους εαυτούς τους θα πιάσει…).
Με απλά λόγια, σε επίπεδο στρατηγικού πολιτικού σχεδιασµού, εντός του 2017 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζήσει τη µεγαλύτερη διάψευσή του, επιβεβαιώνοντας απολύτως µε τη στάση του τη γνωστή λαϊκή παροιµία «ο κλέφτης και ο ψεύτης, τον πρώτο χρόνο χαίρονται». Και για τον Μητσοτάκη, το 2017 είναι ο δεύτερος χρόνος.
Αποδυναµωµένος πολιτικά ο Κυριάκος τη νέα χρονιά
Ποιο ήταν το σαφές µήνυµα του Κυριάκου Μητσοτάκη µέχρι τώρα στην κοινωνία; Οτι η ψήφος σ' εκείνον µπορεί να βγάλει κυβέρνηση, µιας και έχει δεδοµένους κυβερνητικούς εταίρους (ωσάν ουρά) τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και το Ποτάµι. Αυτό άφηνε να εννοηθεί όλο το 2016, που είναι πρόεδρος της Ν∆. Και έτσι είχε µια εναλλακτική κυβερνητική πρόταση, προκειµένου να µπορεί βάσιµα να ζητά εκλογές εδώ και τώρα.
Η αλήθεια είναι ότι για καιρό, τόσο η Φώφη Γεννηµατά όσο και ο Σταύρος Θεοδωράκης -για διαφορετικούς ρόλους ο καθένας- ακολουθούσαν αυτό το γαλάζιο µονοπάτι. Οµως, όχι πια. Και αυτό είναι εµφανές σ' όποιον παρακολουθεί στοιχειωδώς τις πολιτικές εξελίξεις. Από τη µια, το ΠΑΣΟΚ έχει δοµικά αλλάξει πλέον την πολιτική του µατιά, προς µια ανεξάρτητη πορεία επανίδρυσης του παλιού καλού λαϊκού κόµµατος, τονίζοντας πλέον συνεχώς τα όσα το διαφοροποιούν από τη Ν∆, ενώ ο Σταύρος Θεοδωράκης από την άλλη, αντί να δυναµώνει (όπως θα συνέφερε τον Κυριάκο, µιας και αποτελούσε το δικό του δούρειο ίππο σ' αυτό το χώρο) φυλλοροεί!
Και έτσι, εκεί που ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπολόγιζε ότι θα αθροίσει στο δικό του αποτέλεσµα άλλα δύο εκλογικά νούµερα (του ΠΑΣΟΚ και του Ποταµιού), ξαφνικά βλέπει µπροστά του να ενισχύεται το –καταστροφικό για αυτόν- σενάριο, να µην µπορεί να αθροίσει κανένα!
Γιατί από τη µια, το ΠΑΣΟΚ –µε την ενσωµάτωση του Γιώργου Παπανδρέου- ουσιαστικά έκοψε κάθε πιθανότητα συνεργασίας µε τη Ν∆ του Αδωνι και του Βορίδη, και γιατί από την άλλη το Ποτάµι κάθε µέρα αποδυναµώνεται και περισσότερο, και το πιθανότερο είναι να µην µπει καν στη Βουλή!
Τον «τσαλακώνουν» οι απολυµένοι των ΝΟ∆Ε
Πέραν των ανωτέρω, µέσα στο 2017 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κληθεί να αντιµετωπίσει σκληρές δοκιµασίες, που –λόγω της ιδιαιτερότητάς τους- απειλούν βάσιµα να τσαλακώσουν το προσωπικό του προφίλ στην κοινωνία. Τέτοια περίπτωση ακριβώς είναι η δικαστική του διαµάχη µε τους πρώην εργαζόµενους των ΝΟ∆Ε, µε τους δικούς τους ανθρώπους, δηλαδή! Αυτούς που εργάζονταν για το κόµµα, κάτω από αντίξοες συνθήκες, και που τώρα βλέπουν το νέο ηγέτη τους να τους απαντά ότι λένε ψέµατα και ότι ποτέ δεν δούλευαν στο κόµµα! Αυτό ακριβώς έλεγε η Ν∆ στις προτάσεις της, που κατέθεσε στο σχετικό δικαστήριο. Οτι οι εργαζόµενοι καλούνται να αποδείξουν ότι δουλεύανε στη Ν∆ και πως το κόµµα δεν τους αναγνωρίζει. Και µιλάµε για ανθρώπους που δούλευαν στα τοπικά γραφεία της Ν∆ 4 και 5 χρόνια!!!
Σ’ αυτήν την περίπτωση, λοιπόν, όποια και αν είναι η απόφαση του δικαστηρίου, κατά την προσωπική µας ανάλυση, ο Κυριάκος είναι ο µεγάλος χαµένος επικοινωνιακά. Γιατί η συµπεριφορά του σ’ αυτούς τους ανθρώπους, τους πρώην δικούς του, που απλά δεν χρειάζεται πια, είναι απάνθρωπη. Σαν να είναι ξένοι. Και το λέει σε ποιούς; Σ’ αυτούς που τον υποδέχονταν, όταν εκείνος επισκεπτόταν τις τοπικές ΝΟ∆Ε ως υποψήφιος αρχηγός του κόµµατος. Γυρνάει την πλάτη στους δικούς του. Πουλάει τους ανθρώπους του. Αυτό περνάει στην κοινωνία, άσχετα από τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης. Αφήστε που υπενθυµίζει µε το χειρότερο τρόπο το ποιες είναι οι σχέσεις της λέξης «Μητσοτάκης» µε τη λέξη «εργαζόµενος». Ο υπουργός των απολύσεων, τώρα και… αρχηγός των απολύσεων, και µάλιστα χωρίς καµία αποζηµίωση. Λογικό!
Του ξεσκίζει το προφίλ η υπόθεση Siemens
Οµως, η ανωτέρω υπόθεση ασφαλώς δεν είναι τίποτα –αναφορικά µε τη ζηµιά που µπορεί να προκληθεί στο προσωπικό προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη- µπροστά στην άλλη, µεγάλη και ιδιαίτερης πολιτικής υπερ-αξίας δίκη, αυτή της Siemens, που έρχεται την άνοιξη. Μιλάµε για την εταιρεία, που σύµφωνα µε τα όσα λέει σε δικόγραφό της η αναπληρώτρια Γραµµατέα Στρατηγικού Σχεδιασµού της Ν∆, Μαίη Ζαννή, έχει αναλάβει τη χρηµατοδότηση της οικογένειας Μητσοτάκη.
Είναι δεδοµένο ότι κατά τη συζήτηση της υπόθεσης θα υπάρξουν πάρα πολλές αφορµές ώστε να παίξει το όνοµα «Μητσοτάκης» στην επικαιρότητα. Οι αλλεπάλληλες επαφές και ιδιαίτερα στενές σχέσεις των µελών της οικογένειας Μητσοτάκη µε τον ισχυρό άνδρα της Siemens, Χριστοφοράκο ασφαλώς θα απασχολήσουν κεντρικά (ή στο παραπολιτικό του πράγµατος) την επικαιρότητα, µε σαφή πρόκληση ζηµιάς στο προφίλ του Κυριάκου.
Αλλωστε, µόνο και µόνο η υπενθύµιση εκείνης της παλιάς ιστορίας του τηλεφωνικού κέντρου, αρκεί για να καρφιτσώσει τη φωτογραφία του νυν προέδρου της Ν∆ σε κάθε σχετικό δηµοσίευµα, αναφορικά µε το κοµµάτι της πολιτικής διαπλοκής, στο περιθώριο των διαδικτυακών συζητήσεων.
Και συκοφάντης µε τη βούλα ο Κυριάκος… το 2017
Τέλος, δεν θα πρέπει να ξεχνάµε ότι εντός του 2017 αναµένεται να εκδοθεί και η απόφαση αναφορικά µε την αγωγή που έχει καταθέσει Το ΧΩΝΙ εναντίον τόσο του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και κατά του φίλου του, Σταύρου Θεοδωράκη. Πρόκειται ίσως για την πιο οδυνηρή υπόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη, µιας και σε περίπτωση που λάµψει η αλήθεια και το δικαστήριο τιµωρήσει τους ενόχους, ο ίδιος θα κληθεί να πληρώσει χρήµατα από την τσέπη του!
Και φυσικά, όταν υπάρχει χρηµατική καταβολή, πάντα πονάει περισσότερο. Γι' αυτό και η συγκεκριµένη δίκη –θεωρούµε ότι- απασχολεί ιδιαίτερα τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Γιατί γνωρίζει πολύ καλά δύο πράγµατα: Αφενός ότι έχει άδικο και αυτό αποδεικνύεται απολύτως, αφετέρου ότι ξεπέρασε κάθε όριο και πλέον δεν τον καλύπτει κανένα βουλευτικό ακαταδίωκτο, όπως ίσως θεωρούσε. Σε κάθε περίπτωση, να του υπενθυµίσουµε ότι είναι απλά θέµα χρόνου η απόφαση. Σύντοµου χρόνου, εντός του 2017!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου