Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Όλοι οι δείκτες το φωνάζουν και δείχνουν την πρόοδο: Η Ελλάδα στον τομέα της οικονομίας γύρισε σελίδα οριστικά

Η οικονοµία πάει καλά. Πλέον, το παραδέχεται και ο Αδωνις! Η χώρα είναι έτοιµη για εκτόξευση. Το επόµενο τρίµηνο θα έχουµε ανάπτυξη 2,5% - 3%!!!
Η παραποίηση της πραγµατικότητας από τα συστηµικά µίντια της χώρας, δεν φαίνεται να έχει τελειωµό. Ωστόσο, όσοι από εσάς, παρακολουθείτε αντικειμενικά και ανεπηρέαστα τα νούµερα, το ξέρετε καλά!
Τα ελληνικά κανάλια λένε ψέµατα στον κόσµο. Φθηνά και χυδαία ψέµατα. Διότι η αλήθεια είναι, ότι αυτή τη στιγµή ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ της ελληνικής οικονοµίας πάνε καλά. Η οικονοµία έχει πάρει µπρος! Και αυτό είναι κάτι που δεν µπορεί να το κρύψει πλέον η ΝΔ, όσο αγαστή συνεργασία και αν έχει µε τους καναλάρχες.
Για αυτό άλλωστε έσπευσε και ο Αντι-πρόεδρος του κόµµατος, Άδωνις Γεωργιάδης -άρτι αφιχθείς από τις διακοπές του µε τον Πρετεντέρη στη Μύκονο- να

αλλάξει το γαλάζιο αφήγηµα, το βράδυ της Πέµπτης (µόλις λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση των αποτελεσµάτων από την ΕΛΣΤΑΤ για το ΑΕΠ του δευτέρου τριµήνου).
Για να προσπαθήσει να δικαιολογήσει στους οπαδούς του αυτά που θα άκουγαν την επόµενη µέρα το πρωί, και θα έµεναν µε το στόµα ανοικτό.
Ανάπτυξη +0,8% το β' τρίµηνο του 2017
Το νούµερο που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ το πρωί της Παρασκευής αναφορικά µε τη µεταβολή του ΑΕΠ (δηλαδή το αν έχουµε ανάπτυξη, ή όχι, στην οικονοµία) υπήρξε αποστοµωτικό για τη γαλάζια ρητορική.
Διότι το αποτέλεσµα που βγαίνει από τον επίσηµο στατιστικό φορέα, λέει ότι στην Ελλάδα έχουµε ανάπτυξη, σταθερή, βιώσιµη και κλιµακούµενα αυξανόµενη!
Το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή, από αυτό που έλεγαν τα γαλάζια στελέχη και οι τηλε-καταστροφολόγοι, µέχρι και χθες!
Συγκεκριµένα, βάσει των εποχικών διορθωµένων στοιχείων, το ΑΕΠ παρουσίασε αύξηση 0,5%σε σχέση µε το προηγούµενο τρίµηνο του έτους (που επίσης είχαµε αύξηση 0,5%, σε σχέση µε το προ-προηγούµενο). Αν το συγκρίνουµε µε το αντίστοιχο β' τρίµηνο του 2016, η αύξηση του ΑΕΠ φτάνει στο 0,8%.

Να θυµίσω, ότι το πρώτο τρίµηνο του 2017 είχε βγει ανάπτυξη +0,4%, σε σχέση µε το πρώτο τρίµηνο του 2016. Δηλαδή, στο σχετικό πίνακα, που συγκρίνει το κάθε τρίµηνο µε το αντίστοιχο περσινό, το 0,4% του πρώτου τριµήνου έγινε 0,8% στο δεύτερο.
Το µέγεθος αυξάνεται. Η ανάπτυξη «εµπεδώνεται» στην ελληνική οικονοµία. Και αυτή τη φορά δεν είναι παροδική. Έχει εµφανή τα χαρακτηριστικά της µονιµότητας και της βιωσιµότητας.
Αυτό άλλωστε φωνάζουν όλα τα επικαιροποιηµένα στοιχεία της οικονοµίας, που έρχονται στο φως και περιγράφουν µε αισιοδοξία το µέλλον.
 Τον Ιούνιο του 2017, ο τζίρος στο λιανεµπόριο παρουσίασε αύξηση 3,2%, σε σύγκριση µε τον Ιούνιο του 2016. Σε σχέση µε τον προηγούµενο µήνα (Μάιος 2017) η αύξηση έφτασε το 8,1%.
✓ Ο Ιούνιος του 2017 ήταν ο 8ος διαδοχικός µήνας, που ο τζίρος της βιοµηχανίας κατέγραψε αύξηση (8,1% σε σχέση µε τον Ιούνιο του 2016). Αν κανείς συγκρίνει δε το τελευταίο 12µηνο (Ιουλίου 2016 – Ιουνίου 2017), µε το προηγούµενο αντίστοιχο, αντιλαµβάνεται ότι η αύξηση φτάνει στο 10,3% σε ετήσια βάση!
✓ Ο Ιούλιος ήταν ο τρίτος συνεχόµενος µήνας, που καταγράφεται αύξηση των καταθέσεων των νοικοκυριών στις τράπεζες (µε ρυθµό αύξησης 3,4%).
 Στο πρώτο 7µηνο του 2017, έχουµε 5πλασιασµό των άµεσων ξένων επενδύσεων! Πέρυσι, είχαµε ξένες επενδύσεις 200 εκατοµµυρίων και φέτος –την ίδια χρονική περίοδο- οι άµεσες ξένες επενδύσεις ξεπερνούν το 1 δισ.! Μάλιστα, από το πακέτο Γιούνκερ (που κέρδισε η κυβέρνηση κατά τη διαπραγµάτευση του 2015), το προσεχές διάστηµα αναµένονται να πέσουν στην αγορά άλλα 5,6 δισ. (αναπτυξιακά), ευρώ…
Την ίδια ώρα, η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας αναβαθµίζεται από όλους τους διεθνείς οίκους.
Πού µας οδηγούν όλα αυτά; Μα, στο πλέον λογικό συµπέρασµα, άσχετα που δεν θέλουν µε τίποτα να το καταλάβουν οι µιντιάρχες: Ότι το επόµενο τρίµηνο –συνυπολογίζοντας και τον αντίκτυπο του ρεκόρ στον τουρισµό- το αποτέλεσµα µπορεί να δείξει ανάπτυξη ακόµη και πάνω από 2,5%! Ισως να φτάσει και στο 3%!
Και αυτό βάσει των προβλέψεων και των εκτιµήσεων, που και πάλι έπεσαν έξω… υπέρ της κυβέρνησης! Διότι µετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, οι εκτιµήσεις επικαιροποιήθηκαν και προέβλεπαν ότι το δεύτερο τρίµηνο του 2017 θα έχουµε ανάπτυξη +0,2% σε σχέση µε πέρυσι. Οµως, τελικά το αποτέλεσµα είναι 4 φορές πάνω, µιας και έφτασε το +0,8%!
Συµπέρασµα: Οχι µόνο έχουµε ανάπτυξη, όχι µόνο αυτή είναι βιώσιµη και µόνιµη, αλλά είναι και µεγαλύτερη του αναµενοµένου, διαψεύδοντας τις προβλέψεις προς το καλύτερο για την ελληνική κυβέρνηση. Και αυτό συµβαίνει κάθε φορά, καθότι κάθε τριµηνιαίο αποτέλεσµα της ΕΛΣΤΑΤ, είναι καλύτερο των εκτιµήσεων και των προβλέψεων.
Μ’ αυτά τα δεδοµένα, η αλλαγή του γαλάζιου αφηγήµατος περί καταστροφής ήταν απλά θέµα χρόνου.
Το γαλάζιο αφήγηµα αλλάζει και η αλλαγή είναι µονόδροµος!
Αναµφισβήτητα, όταν η ηγεσία της ΝΔ διάβασε την απόφαση του eurogroup του Ιουνίου (στην οποία υπάρχει η έγγραφη δέσµευση των δανειστών για οριστική έξοδο της χώρας στις αγορές το καλοκαίρι του 2018), αντιλήφθηκε ότι το αφήγηµα της καταστροφής θα πρέπει γρήγορα να αλλάξει.
Η πετυχηµένη δε δοκιµαστική έξοδος της χώρας στις αγορές τον Ιούλιο, µε επιτόκιο δανεισµού χαµηλότερο από αυτό του 2014, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη λήψη των αποφάσεων. Μέχρι πότε θα µπορούσε η ΝΔ να λέει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα «βυθίζει τη χώρα στην ύφεση και καταστρέφει την οικονοµία», ενώ όλα τα στοιχεία δείχνουν το αντίθετο και επίκειται την επόµενη περίοδο βοµβαρδισµός διεθνών συγχαρητηρίων από φορείς και αξιωµατούχους για την πορεία της οικονοµίας;
Επρεπε λοιπόν, γρήγορα και άµεσα να αλλάξει το τροπάρι της.
Χρειαζόταν δηλαδή µια µεγαλειώδης κωλοτούµπα. Και ορίστε που έγινε!
Την αποπειράθηκε ο Άδωνις (ποιος άλλος;) µε ένα βίντεο που έτρεξε να κάνει, λίγες ώρες πριν ανακοινωθούν επίσημα τα αποτελέσµατα της ΕΛΣΤΑΤ.
Σοκ από τον Άδωνι: η οικονομία πάει καλά
Αν κανείς δει το πρώτο λεπτό από το βίντεο που έδωσε χθες ο Άδωνις στη δηµοσιότητα, θα νοµίζει ότι είναι κάποιος σωσίας του, που βγήκε να τον ξεφτιλίσει, λέγοντας τα ακριβώς αντίθετα, από αυτά που έλεγαν όλοι οι Νεοδηµοκράτες µέχρι και χθες!
Και όµως! Είναι ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο αυθεντικός. Απολαύστε τον:
Αδωνις Γεωργιάδης«Το θέµα που επέλεξα είναι: "γυρίζει όντως η οικονοµία;" Δηλαδή, υπάρχει πράγµατι ένα, ας το πούµε, success story της κυβερνήσεως Τσίπρα, όπως προσπαθεί να µας πείσει ο κ. Τσίπρας και όπως, προφανώς θα κάνουν οι κυβερνώντες, ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης µε όλη τους την προπαγάνδα;
Πάµε να πάρουµε τα πράγµατα µε τη σειρά: 
Πρώτον, πάνε τα πράγµατα καλύτερα στην οικονοµία, απ’ ότι πήγαιναν πέρσι και πρόπερσι; Απάντηση; Ναι. Το τονίζω. Ναι. Οι καταθέσεις αρχίζουν σιγά σιγά να αυξάνονται. Παραµένουν (µε Ιούλιο 2016 - Ιούλιο 2017) 1 δισ. ευρώ κάτω αλλά η πτωτική τάση σταµάτησε και αρχίζουν να αυξάνονται. Άρα, σε ένα διάστηµα χρόνου θα έχουν φτάσει εκεί που ήταν και θα αρχίσουν να ανεβαίνουν. Δεύτερον, η ύφεση, η οποία µας ακολουθούσε το τελευταίο τρίµηνο του 2016, έχει περάσει σε µία ελαφριά ανάπτυξη και µπορεί ιδιαίτερα λόγω και της πολύ καλής πορείας του τουρισµού, να έχουµε µία ανάπτυξη της τάξης του 1% για το 2017. Άρα, είναι ένα βήµα µπρος»!!!
Στη συνέχεια του βίντεο, ο Άδωνις Γεωργιάδης δίνει τη δική του εξήγηση, για το λόγο που συµβαίνει αυτό. Λέει λοιπόν, ότι την ανάπτυξη που έχουµε στη χώρα, πρέπει να την πιστωθεί η ΝΔ και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ!!!
Λέει και άλλες τέτοιες ανοησίες… Όµως, άσχετα από τις εξηγήσεις που δίνει, καλό είναι, για µια στιγµή, να σταθούµε και να συνειδητοποιήσουµε, τί παραδέχθηκε δηµόσια ο Αντι-πρόεδρος της ΝΔ! Εκεί είναι η σημαντική ουσία, που διαφοροποιεί πολλά…
Όχι στις εξηγήσεις του µυαλού του, αλλά στην αντικειµενική παραδοχή της πραγµατικότητας, που επιχειρεί στην αρχή της δήλωσής του. Και εκεί –για πρώτη φορά- παραδέχεται, ότι αυτό που συµβαίνει στην ελληνική οικονοµία, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ, είναι… ανάπτυξη!!!
Άρα, το γαλάζιο αφήγηµα της ΝΔ, µόλις άλλαξε. Πλέον δεν θα λένε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ καταστρέφει τη χώρα και βυθίζει την οικονοµία στην ύφεση» αλλά ότι «έχουµε ανάπτυξη και τα πράγµατα πάνε καλά, απλώς µε τη ΝΔ θα πήγαιναν καλύτερα»…
Με απλά λόγια, πάει η καταστροφολογία, ως γαλάζιο επιχείρηµα, πέθανε και πήρε µαζί της και το μόνιμο αίτηµα της ΝΔ, για πρόωρες εκλογές.
Μιλάµε για µια συντριπτική ήττα του στρατηγικού σχεδιασµού της ΝΔ, που είχε επενδύσει στην καταστροφή και την αποτυχία.
Πραγματική συντριπτική ήττα…

Ανεξάρτητος Έλληνας πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου