Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ:Τα συστημικά MME έπνιξαν την αποκάλυψη των paradise papers, λόγω Μαρέβας!!

Καλέ, μην σας ξεγελάει η φωτογραφία, είμαστε σε…διάσταση!!!
«Μια εικόνα, αξίζει όσο χίλιες λέξεις», φέρεται να είπε κάποτε ο Κομφούκιος και πράγματι. Προσέξτε όλους όσους πήρε ο φακός, στην άνω  φωτογραφία και θα διαπιστώσετε ότι δεν γελάει κανένας, μόνο κάποιοι μειδιούν (εξ ανάγκης...).
Μόνον η Μαρέβα φαίνεται να γελάει κι’ αυτή συγκρατημένα, ενώ δίπλα της, ο σύζυγός της ξεσκίζεται στα γέλια, πράγμα που σημαίνει, ή ότι ακούει τον Άδωνι να αγορεύει, ή ακόμη χειρότερα, «γελά δ' ο μωρός καν τι μη γελοίον εί…».
Η αποκάλυψη των paradise papers από τη διεθνή ομάδα ερευνητών δημοσιογράφων, έκανε πάταγο σ΄όλο τον κόσμο.
Το θέμα της φοροδιαφυγής, μέσω φορολογικών παραδείσων, που έγινε θέμα σ’ όλο τον πλανήτη, απασχόλησε ήδη τα θεσμικά όργανα, αλλά και τα έντυπα μέσα της Ευρώπης, όπως άλλωστε ταυτόχρονα απασχολεί και τις εισαγγελίες πολλών κρατών.

Την συγκεκριμένη Παρασκευή το βράδυ, που κυκλοφόρησε η είδηση, δόθηκαν ταυτόχρονα στη δημοσιότητα και τα 235 ελληνικά ονόματα της λίστας , όπου μέσα σ’ αυτή εμφανίζονται κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα του εγχώριου Jet set. Επιχειρηματίες, εφοπλιστές, μεγαλοσχήμονες, έμποροι, καναλάρχες (όπως ο Γιάννης Αλαφούζος, καλή ώρα) και μεταξύ όλων αυτών… η νυν και μη εν διαστάσει, σύζυγος του προέδρου της ΝΔ, Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη!!!

«ΜΕΓΑ ΘΕΜΑ!!!» θα φώναζε ο οποιοσδήποτε απλός, λογικός και αντικειμενικός  δημοσιογράφος αυτής της χώρας. (Για την ακρίβεια, κι ο οποιοσδήποτε απλός φοιτητής δημοσιογραφίας, που δεν έχει ακόμη κάποιο αφεντικό πάνω από το κεφάλι του…).
«ΧΑΜΟΣ», φώναξαν οι όποιες ελάχιστες έντιμες εφημερίδες υπάρχουν ακόμη και δημοσιοποίησαν όλα τα ονόματα, κάνοντας τις απαραίτητες διευκρινίσεις, ότι δηλαδή, κάθε συμμετοχή σ’ αυτή τη λίστα δεν είναι κατ’ ανάγκην ποινικά κολάσιμη, καθότι ο οιοσδήποτε μπορεί και επιτρέπεται να βγάλει τα χρήματά του, όπου αυτός επιθυμεί, αρκεί να δηλώνει το πού και πώς τα βρήκε και να έχουν φορολογηθεί αναλόγως.
Όμως, παρ' όλες τις διευκρινίσεις, δεν μπορούσαν να παραμερίσουν και να μην προωθήσουν ιδιαίτερα αυτό το θέμα.
Δεν γίνεται να έχεις μια λίστα ονομάτων των εκπροσώπων της ντόπιας ολιγαρχίας, που στήνουν offshore σε φορολογικούς παραδείσους, για να αποφύγουν τα φορολογικά βάρη που τους αναλογούν στη χώρα τους και να μην την έχεις κάνει πρωτοσέλιδο, με τους ανάλογους σχολιασμούς και τις κοινωνικές προεκτάσεις και εντυπώσεις που αφήνουν.
Δεν γίνεται κοντολογίς, να είσαι έμπειρος έντιμος (υπάρχει σήμερα τέτοιος, πλην ελαχίστων;) δημοσιογράφος και να θεωρείς ότι αυτό δεν είναι κύριο και σοβαρότατο θέμα, εκτός βέβαια και έχεις πάρει τέτοια εντολή ΑΝΩΘΕΝ
Ακόμη και ένας απλός πολίτης που διαβάζει αυτό το άρθρο που σας γράφω, τί νομίζετε ότι μπορεί να πιστεύει;
Απαντήστε σε αυτό το ερώτημα και μετά αναζητήστε την αυτή την είδηση, ψάχνοντας σε όλα τα μεγάλα ΜΜΕ και στα «έγκυρα» sites της χώρας,και θα δείτε ότι η είδηση αυτή δεν υπάρχει πουθενά, κοινώς «θάφτηκε»!!!
Την Κυριακή, ξεφυλλίσαμε σχεδόν όλες τις εφημερίδες και επίσης δεν διαβάσαμε πουθενά κάτι, για το συγκεκριμένο θέμα .
Αλήθεια, αυτό τί είναι και πώς λέγεται; Δημοσιογραφία; Είναι όλοι αυτοί έγκυροι και έντιμοι δημοσιογράφοι;
Μάλλον πρόκειται για πλιατσικολόγους και νοσταλγούς ενός προηγούμενου σάπιου καθεστώτος, όπου εξαργύρωναν την πέννα τους, γράφοντας ύμνους για τα Μνημόνια και εξασφαλίζοντας για τα αφεντικά τους τεράστια τραπεζικά δάνεια, με εγγύηση "αέρα..," Άρα είναι απλοί και μάλιστα φθηνοί, ιδιωτικοί υπάλληλοι, που διατελούν σε διατεταγμένη υπηρεσία.
Αυτό ήταν, αυτό είναι, και έτσι θα παραμείνουν. Είναι μεγάλη ντροπή και κρίμα για την κατάντια τους…
Όμως, ταυτόχρονα τίθεται και το βασικό και μεγάλο ερώτημα: Γιατί άραγε δεν έπαιξε και θάφτηκε αυτή η σημαντική είδηση;
Θα μου πείτε, ως προς αυτό, δεν χρειάζεται και πολλή μεγάλη σκέψη, διότι όταν μέσα στη συγκεκριμένη αμαρτωλή λίστα, συμπεριλαμβάνεται και η νυν σύζυγος του προέδρου της ΝΔ, Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, που θα ψάξει πάλι να βρει, πότε ήταν μαζί με τον Κυριάκο και πότε εν διαστάσει, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, τα σχόλια περιττεύουν.
Όπως και το όνομα του αφεντικού του γνωστού τηλεοπτικού καναλιού και υποστηρικτού της Ν.Δ., Γιάννη Αλαφούζου…
Γι’ αυτό και έθαψαν την είδηση και δεν τολμούν να γράψουν λέξη, οι υποτακτικοί… 
Ανεξάρτητος Έλληνας πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου