Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ Η ΒΑΡΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ TOY ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ κ. ΙΩΑΝΝΗ ΔΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ;;;

«Καθημερινά, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο πακέτο πλαστών ειδήσεων (fake news) Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τον πανικό που έχει καταλάβει ορισμένους, που βλέπουν ότι η χώρα πετυχαίνει στόχους που αναγνωρίζονται διεθνώς. Που βλέπουν ότι η χώρα δεν είναι το «μαύρο πρόβατο...
...Πότε διαβάζουμε για κατάρρευση των εσόδων, πότε ότι θα μας μαλώσουν, για το πώς θα μοιράσουμε το υπερπλεόνασμα, πότε ότι υπάρχει πρόβλημα με την υποδόση των 800 εκατ. ευρώ, πότε ότι η Γ! αξιολόγηση τινάζεται στον αέρα... Συνήθως διαψεύδονται μια ημέρα μετά... Η χώρα βρίσκεται σε πολύ καλύτερο σημείο από κάθε άλλη φορά…».
Αυτά είναι πρόσφατα λόγια του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από την Ηπειρο, όπου μίλησε για διάφορα έργα στην περιοχή κ.λ.π.
Μήπως είναι λόγια του αέρα, όπως θα έλεγε ο Αδωνις αυτά;
Ας δούμε μερικά…
Μέχρι τις 25 Γενάρη του 2015 που πήρε την εξουσία ο κ. Τσίπρας πόσες περικοπές συντάξεων και μισθών έγιναν από τη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου;
Η απάντηση είναι ότι έγιναν 12. Μια ανώτατη σύνταξη των 2.800 ευρώ που αφορούσε υψηλόμισθους και κρίσιμες κατηγορίες, όπως δικαστικούς, αξιωματικούς, καθηγητές, είδαν την σύνταξή τους να κατεβαίνει στα 1300-1400 ευρώ.

Αυτό που περνούν τα συστημικά ΜΜΕ είναι ότι οι συντάξεις αυτές είναι τώρα στα 1250-1350 ευρώ από 2.800, επειδή ο Τσίπρας τις περιέκοψε.
Η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου

έκανε το παν για να πάρει τη λίστα Λαγκάρντ και να αποκαλυφθούν οι λίαν επώνυμοι των ΜΜΕ, (Μπόμπολας, Κοντομηνάς κλπ) και της πολιτικής και επιχειρηματικής και κρατικής μηχανής, που αναφέρονται και "κάθε κατεργάρης θα πάει στη θέση του" μας είπαν.
Όλοι πάντως παραδέχθηκαν, ότι η λίστα Λαγκάρντ και οι άλλες λίστες (Μπόργιανς, Λουξεμβούργου, Λιχτενστάϊν, Παναμά, ακινήτων εξωτερικού κλπ) είναι ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ δημοσίου χρήματος, μέσα από τα μεγάλα σκάνδαλα, δηλαδή του Χρηματιστηρίου, των εξοπλιστικών, των δημοσίων έργων, των δασικών αρπαγών κλπ.
Αποδείχθηκε ότι στις λίστες αυτές κυρίαρχη θέση έχουν πολιτικοί, επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι, άρα εκείνοι, που από τα λεγόμενα συστημικά ΜΜΕ διαμορφώνουν την ειδησεογραφία.
Αυτή την δημοσιογραφία που καταγγέλλει, ως προβάλλουσα ψευδείς ή ασήμαντες ειδήσεις, ο πρωθυπουργός κ.Τσίπρας.
Για να έχει άδικο ο κ.Τσίπρας, πρέπει να έχουν φωτιστεί όλα αυτά, ή τουλάχιστον να έχει καταβληθεί κάθε προσπάθεια και έτσι να φτάνουμε στην αποκάλυψη.
Αν έχει δίκιο ο κ.Τσίπρας, προφανώς θα έχει καταβληθεί κάθε προσπάθεια, ώστε να μην αποκαλυφθούν οι πρωταγωνιστές της λεηλασίας και να συνεχίσουν να έχουν κυρίαρχο ρόλο στα ΜΜΕ, με προφανή προσπάθεια να στρέψουν αλλού την προσοχή και όχι σε αυτά που ΟΛΟΙ παραδέχθηκαν ως τα πιο σοβαρά.
Ας ρίξουμε μια πρόχειρη ματιά, με αφορμή τη δήλωση του πρωθυπουργού και μια καταδίκη την οποία αναφέρουν "σκέτη", χωρίς να εξηγούν τι κρύβεται πίσω της:
Ακόμα λοιπόν περιμένουμε να μάθουμε, ποιός είναι ο Αντώνης Σαμαράς που αναφέρεται στη λίστα Λαγκάρντ, ανάμεσα σε θηριώδη ονόματα της πολιτικής, επιχειρηματικής και δημοσιογραφικής ελίτ.
Ο πρώην μπασκετμπολίστας και πολιτευτής, που αναγράφεται στη λίστα, μας διαβεβαίωσε ότι δεν έχει καμία σχέση. Ποιός είναι λοιπόν ο συνώνυμος του πρώην πρωθυπουργού;
Γιατί καθυστερεί τόσο η δικαστική διαδικασία, που άνοιξε η Μαργαρίτα Παπανδρέου, για να διαψεύσει τον ισχυρισμό του δημιουργού της λίστας, ότι κρύβεται και εκείνη στον θηριώδη λογαριασμό του μισού δις δολαρίων;
Ποιά άκρη βρέθηκε με τον Σάμπυ Μιονί και την κα Παντελή, τα δυο ονόματα που φέρονται μπροστινά στο λογαριασμό αυτό;
Δεν θα έπρεπε κάθε λίγο η οικογένεια Παπανδρέου, να μας λέει πως πάει η δικαστική διαδικασία με τον Φαλτσιανί;
Ο Γιάννος Παπαντωνίου τιμωρήθηκε με ποινή χάδι, για το τεράστιο ποσό που βρέθηκε αδικαιολόγητο στην οικογένειά του, η οποία δια της συζύγου κοσμεί την λίστα Λαγκάρντ.
"Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έκανε ό,τι έπρεπε να ανοίξει η λίστα Λαγκάρντ", φωνάζει ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μαζί με 5-6 ακόμα στοχεύουν (όχι και τόσο ανεξήγητα) επίμονα τον Υπουργό Αμυνας Πάνο
Καμμένο.
Τα φιλικά ΜΜΕ ποτέ δεν κατήγγειλαν την ποινή χάδι, με την οποία τιμωρήθηκε και ο χειριστής της λίστας Λαγκάρντ και υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Τιμωρήθηκε, γιατί στην ουσία έθαψε τη λίστα, δεν αποκαλύφθηκαν εκείνοι που έχουν τα τεράστια ποσά και κυρίως η προέλευση των ποσών.
Για χειρισμούς, με τους οποίους θάφτηκε η λίστα Λαγκάρντ, κατηγορήθηκε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ως χειριστής από πλευράς κυβέρνησης και ο πρώην εισαγγελέας Ιωάννης Διώτης, από πλευράς Δικαιοσύνης.
Πριν 20 ημέρες η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να αθωωθεί ο κ. Ιωάννης Διώτης, διότι "δεν ήταν ο μόνος που είχε τη λίστα και ας έβρισκαν άκρη και οι άλλοι στην κυβέρνηση, αν ήθελαν, με τα αντίγραφα της λίστας που είχαν".
Ενώ όλοι περιμέναμε αθώωσή του, το δικαστήριο καταδίκασε τον κ. Ιωάννη Διώτη στην ιδιαίτερα βαριά ποινή των 10 ετών κάθειρξης, μόλις προχθές.
Γιατί τα συστημικά ΜΜΕ δεν ρίχνουν φως στο παρασκήνιο αυτής της καταδίκης;
Τόσο απλό είναι ένας εισαγγελέας να καταδικάζεται για τόσο ατιμωτικό λόγο;
Τόσο απλό είναι και ο ίδιος σιωπά, αντί να δώσει συνέντευξη τύπου και να μιλήσει για όλους και για όλα;
Είναι δυνατόν ένας εισαγγελέας, που είχε τιμηθεί με θέσεις στην αντιτρομοκρατική και αλλού, να έκανε κάτι τόσο ατιμωτικό μόνος του, αν και δεν αναφέρεται ούτε το δικό του, ούτε άλλων δικαστικών το όνομα;
Γιατί δεν μιλάει λοιπόν για τα ονόματα των πολιτικών, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων;
Μήπως είναι η άμυνά τους, όλων αυτών, η κατασκευή ειδήσεων του στυλ που ανέφερε ο πρωθυπουργός, για να πάρουν τα φώτα από τις υποθέσεις διαφθοράς, για τις οποίες ΕΠΕΣΕ με πάταγο η συγκυβέρνηση εκείνη;
Μήπως είναι η άμυνά τους, η προσπάθεια να πέσει η κυβέρνηση άμεσα και στη συνέχεια να ακυρώσουν και την καταδίκη του κ. Διώτη και να μην φωτισθεί καμία λίστα απο αυτές;
Και γιατί οι ξένες κυβερνήσεις που κόπτονται τόσο για καταδίκες, όπως αυτή του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, δεν δείχνουν ενδιαφέρον για την καταδίκη του χειριστή της λίστας Λαγκάρντ, αν και τόσο βαριά;
Μήπως τη θεωρούν ελαφριά και πάντως κερδίζουν χρόνο ως το δεύτερο βαθμό, μήπως και προλάβουν να τον αθωώσουν κι αυτόν και άρα κανείς να μην μιλήσει;
Δεξί χέρι του Ψυχάρη και αρκετά χρόνια στο συγκρότημα, ήταν ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος.
Γιατί συνεχίζει την πολεμική εναντίον Καμμένου με τόση επιμονή, όση δείχνουν οι καταδίκες του και η δέσμευση των λογαριασμών και δεν ζητά συγνώμη (αφού καταδικάστηκε πια) από τον κ.Καμμένο, ώστε να μην έχει τόσο σοβαρές συνέπειες;
Η μήπως δεν είναι σοβαρή συνέπεια η δέσμευση των λογαριασμών;
Και αν δεν είναι και γι αυτό επιμένει, ας μας απαντήσει, πως ζει την οικογένειά του;
Με εθελοντές βοηθούς και ποιοί είναι αυτοί;
Είναι ο ίδιος δημοσιογράφος, που έπαιρνε το καφεδάκι σε κότερο, καταγγέλλοντας εκείνους που ανεβαίνουν στα κότερα...
Την άνοιξη του 2015 τα είχαν δώσει όλα κάποιοι, για να καταφέρει ο Σόϊμπλε να ρίξει την κυβέρνηση...Είχε γραφεί τότε, από τον έντιμο Τύπο, ότι πρώτα θα φύγει ο Σόϊμπλε από το Υπουργείο Οικονομικών και μετά η Ελλάδα από την ευρωζώνη.
Προχθές ο Αλέξης, "διευθυντής του Αλαφούζου", Παπαχελάς, ξέθαψε τον Σόϊμπλε και του πήρε μια συνέντευξη, για να ξαναθάψει τον...Τσίπρα!
Προηγουμένως είχε αποτύχει η προσπάθεια, του να πέσει η κυβέρνηση, με δήθεν μικρόβιο ...χολέρας, σε υπόγειο νοσοκομείου…
Κι ύστερα αναρωτιούνται, γιατί τα συστημικά ΜΜΕ έλεγαν ΟΛΑ "ΝAI" στο δημοψήφισμα και ο ελληνικός λαός ψήφισε ΟΧΙ...
Ανεξάρτητος Έλληνας πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου