Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Είναι δυνατόν 2 χρόνια με συνεχείς κοινοβουλευτικές σφαλιάρες; Πού θα πάει αυτή η ιστορία Κυρια-κούλη Μητσοτάκη;

Τσίπρας: Σκύψε βρε Κυριάκο, να σου δώσω άλλη μια σφαλιαρίτσα…

Εντάξει, κοινοβουλευτικές σφαλιάρες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Αλέξη Τσίπρα, έχει φάει πάρα πολλές.
Σαν και αυτή, όμως, που έφαγε στη Βουλή στις 9-12-2017, κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2018, δεν ήταν καμία.
Βέβαια, αυτό είναι κάτι που θα ισχύει μέχρι την επόμενη φορά, που ο Αλέξης πάλι θα συναντήσει τον Κυριάκο στη Βουλή και τούτο διότι δεν γνωρίζουμε ακόμη το μέγεθος της νέας σφαλιάρας που σίγουρα θα ξαναφάει...
Δεν ήταν ότι ο Τσίπρας ρεζίλεψε κυριολεκτικά τον Πρόεδρο της ΝΔ, για τη fake φράση του Αϊνστάιν, που χρησιμοποίησε στο λόγο του, ενώ ο Αϊνστάιν δεν την έχει πει ποτέ και ήταν μια συγκλονιστική στιγμή, από αυτές που θα θυμούνται όλοι οι κοινοβουλευτικοί, για χρόνια, όταν ο Τσίπρας επικοινωνιακά, εξουδετέρωσε πλήρως τον πολιτικό αντίπαλό του μέσα σε 5 δευτερόλεπτα, από τη στιγμή που ανέβηκε στο βήμα, κάνοντας κάθε Έλληνα που παρακολουθούσε, να αναφωνήσει:
«Μα, όντως,  έκανε ο Κυριάκος τέτοια ...βλακεία; 

Αυτό συνέβη εκείνη την αποφράδα ημέρα, όταν ο Τσίπρας ξεφτίλισε με στυλ και μέσα σε ελάχιστο χρόνο, τον Κυριάκο και αμέσως μετά τον αποτελείωσε με τα στοιχεία και την ουσία, αφού προηγουμένως, είχε χαρίσει στους παρόντες βουλευτές, κάποιες στιγμές άφθονου γέλιου, προς τη μια πλευρά της αιθούσης και αδιανόητης αμηχανίας, προς την άλλη… 
Όμως, δεν ήταν αυτό που έκανε αυτή την κοινοβουλευτική βραδιά ξεχωριστή.
Ούτε το ότι ο Κυριάκος εμφανίστηκε να λέει ψεύτικα νούμερα, για τα ποσοστά της ελαστικής, έναντι της πλήρους απασχόλησης, που με βάσει τα επίσημα στοιχεία, που μόλις την ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ, είχαν δημοσιευθεί και διέλυαν για τα καλά το γαλάζιο του  αφήγημά του, ο Κυριάκος επέλεξε να τα αγνοήσει και να πει τα δικά του, για να μη χαλάσει τον ήδη, από άλλους προγεγραμμένο λόγο του. Εδώ, μιλάμε για τον ορισμό των fake news! Τον απόλυτο ορισμό!!!
Ούτε ήταν το σημείο, όπου ο Κυριάκος αναφέρθηκε στα όσα είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, εναντίον του Τσίπρα (που στο παρελθόν ήταν στο ίδιο κόμμα, αλλά τώρα πολιτικοί αντίπαλοι) και αμέσως μετά ο Τσίπρας του ανταπάντησε, με τα όσα έλεγε στο παρελθόν για αυτόν, ο νυν Αντιπρόεδρός του, Άδωνις Γεωργιάδης, που χαρακτήριζε τον Κυριάκο ένα πλουσιόπαιδο, που δεν ξέρει τί πάει να πει δουλειά και αρκετά άλλα ανομολόγητα.
Το μέγα και βασικό σημείο που έκανε τη βραδιά πραγματικά ξεχωριστή, ήταν τότε, που ο Αλ. Τσίπρας, απολύτως συνειδητά,  τόλμησε μια πλάγια λεκτική αναφορά, στο θέμα του κατώτατου μισθού, θέλοντας να πει, ότι οι προηγούμενοι ήταν αυτοί, που είχαν μειώσει στα τάρταρα τους μισθούς και μάλιστα με νόμο! 
Η αλήθεια όμως είναι, ότι προφανώς ο Τσίπρας δεν ήθελε να πει μόνον αυτό. Αντιθέτως, ήθελε να προκαλέσει την προφανή αντίδραση της ΝΔ, που θα του απαντούσε, όπως και έγινε, «και εσύ που υποσχόσουν ότι θα τον αυξήσεις στα 751 ευρώ;», για να βρει την ευκαιρία να τους απαντήσει κατάλληλα και να τους αποστομώσει.
Και είπε «Υπομονή κύριοι της ΝΔ, μετά το 2018, που θα βγούμε από τα μνημόνια, θα αυξηθεί και ο κατώτατος μισθός»!!
Και τότε ήταν που κόπηκαν τα γόνατα του Κυριάκου, γιατί αν όντως η χώρα ρυθμίσει το χρέος της και βγει από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 και όντως ο Αλέξης Τσίπρας αυξήσει τους μισθούς, μέσα στο προεκλογικό έτος 2019, τότε αναμφισβήτητα ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται αυτομάτως το ακλόνητο φαβορί, που θα κερδίσει άνετα τις επερχόμενες εκλογές!!!
Ήδη, μόνον από την αλλαγή σελίδας στην οικονομία, την τελευταία χρονιά (που έχουμε θετικό αναπτυξιακό πρόσημο για τρία συνεχόμενα τρίμηνα), η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ –ακόμη και στις δικές τους δημοσκοπήσεις, τύπου ΠΑΜΑΚ-  βαίνει ραγδαία μειούμενη! Ειδικά του ΠΑΜΑΚ, που έχει και τη μεγαλύτερη τάση υπεράσπισης και ανάδειξης της γαλάζιας  υπεροχής, καταγράφει μείωση της διαφοράς με τον ΣΥΡΙΖΑ κατά 6 μονάδες, σε διάστημα λίγων μηνών!


Δηλαδή, όπως φαίνεται και από το παραπάνω γράφημα μετά και την τελευταία μέτρηση της εταιρείας ALCO, η συνολική εικόνα δείχνει ότι καταγράφεται μείωση της ψαλίδας κατά σχεδόν 2 (1,9 για την ακρίβεια) μονάδες, σε διάστημα μόνον 11 μηνών!!!
Συγκεκριμένα, αναφορικά με τις μετρήσεις της Alco, η εικόνα λέει τα εξής:

√ Στις 21 Ιανουαρίου μετρούσε τη διαφορά στις 7,5 μονάδες
√ Στις 6 Σεπτεμβρίου μετρούσε τη διαφορά στις 7 μονάδες
√ Στις 4 Οκτωβρίου μετρούσε τη διαφορά στις 6,4 μονάδες
√ Στις 20 Νοεμβρίου μετρούσε τη διαφορά στις 6 μονάδες
√ Σήμερα μετρά τη διαφορά στις 5,6 μονάδες.
Όπως άλλωστε, το ίδιο καταγράφουν και όλες οι άλλες, μεγάλες δημοσκοπικές εταιρείες, για να μην εκτεθούν ξανά...
Σε αυτή λοιπόν, τη ραγδαία μείωση της διαφοράς, εκτός φυσικά από τις θετικές εξελίξεις στην οικονομία της χώρας, συνετέλεσαν και οι αμέτρητες κοινοβουλευτικές ήττες του αρχηγού της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, από τον κοινοβουλευτικό του αντίπαλο και πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Κι’ όμως δεν λέει να βάλει μυαλό…
                                      
                                                      ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Ανεξάρτητος Έλληνας πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου