Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Σε πανικό του Κυριάκου οφείλονται τα εξώδικα της Μαρέβας

Σε φιάσκο εξελίχθηκε η υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας, για την ΝΔ και τον Κυριάκο, Μητσοτάκη, που πήγε στη Βουλή ως καταγγέλλων και τελικά βρέθηκε απολογούμενος, γιατί αυτή τη στιγμή ο Παπαδόπουλος από το Κιλκίς (που έγινε και η προσπάθεια να συνδεθεί με τον Π. Καμμένο), έχει αντικατασταθεί στο κάδρο του κατηγορούμενου, από τον Σφακιανάκη (για τον οποίο γίνεται προσπάθεια από την Νέα Δημοκρατία και τους συμβούλους της, να αποσυνδεθεί από τη Μαρέβα).
Δεν είναι τυχαίο ότι η Μαρέβα Μητσοτάκη έστειλε εξώδικα σε υπουργούς, αλλά και σε δημοσιογράφους, που είπαν και έγραψαν, ότι η σύζυγος του Προέδρου της ΝΔ και ο Σφακιανάκης, συνυπάρχουν στον ίδιο παγκόσμιο οργανισμό, την Endeavor, ενώ αυτό είναι αλήθεια.
Τί δείχνει όμως μια τέτοια κίνηση; Το προφανές, δηλαδή ότι η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη θέλει πάση θυσία να σταματήσει ΑΜΕΣΑ η συζήτηση συσχετισμού για το άτομό της, με τον «ενδιάμεσο» Κρητικό, John Σφακιανάκη.
Άλλωστε όλες οι υποθέσεις, που «στήθηκαν» από τα επιτελεία «εγκεφάλων» της ΝΔ, τόσο η άδεια Σαββατοκύριακου που δόθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα, όσο και η υπόθεση πώλησης πολεμικού υλικού προς την Σαουδική Αραβία, είχαν σαν αποκλειστικό στόχο, στο να ξεχαστεί η αποκάλυψη,
σχετικά με τη συμμετοχή της Μαρέβας ως μέτοχο κατά 50%, στην offshore εταιρεία Eternia Capital Management, με έδρα τα Νησιά Κέϊμαν στην Καραϊβική, καθώς και ότι η Μαρέβα Μητσοτάκη συμβαίνει να είναι αντιπρόεδρος της Endeavor Greece και ταυτόχρονα ο «άγνωστος» ,  John Σφακιανάκης, να είναι «εντελώς τυχαία», ένα μέλος της Endeavor της Σαουδικής Αραβίας!!! 
 
Άρα για αυτό στέλνει τα εξώδικα σε υπουργούς και δημοσιογράφους, για να τους πει να μην ξαναγράψουν σχετικά με τα παραπάνω και να σταματήσει ΤΩΡΑ, η κάθε συζήτηση, για να προλάβει την επερχόμενη καταστροφή...

Υπάρχει και μια δεύτερη εξήγηση, ενταγμένη σε πιο στενή μιντιακή λογική, ότι εφόσον αποκαλύφθηκε ότι η «πηγή» του πρέσβη μας στο Ριάντ, που δημιούργησε όλο αυτό το πρόβλημα, ήταν ένας Κρητικός, αυτός ο John Σφακιανάκης, που συνυπάρχει στον ίδιο Οργανισμό με τη Μαρέβα, τα υποστηρικτικά προς τον Κυριάκο, ΜΜΕ, είχαν έρθει σε απίστευτα δύσκολη θέση, μη γνωρίζοντας τί να πουν και τί να γράψουν, σχετικά με αυτό...
Για αυτό και η αρχική αντίδραση(αν το παρακολουθήσατε στην TV)ήταν η αμηχανία του Κυριάκου και των βουλευτών του!
Έπρεπε, λοιπόν, να δοθεί μια απάντηση από τη Μαρέβα (;), προκειμένου να δοθεί μια «γραμμή» στο μιντιακό αυτό στρατό, για το πώς να τοποθετηθούν στο συγκεκριμένο θέμα. Άλλωστε, επιστολή είχε στείλει και την προηγούμενη φορά, όταν αποκαλύφθηκε ότι το όνομά της βρίσκεται στη λίστα των paradise papers και επομένως αυτή τη φορά αποφάσισε να αλλάξει, αλλά και να κλιμακώσει με εξώδικα. Με ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια, που λένε… 
Έτσι ώστε και τα μίντια να είναι χορτάτα και το μήνυμα να έχει σταλεί στον αντίπαλο!!!


Ωραία όλα αυτά και κατανοητά. Όμως, υπάρχει και μια πτυχή ακόμη σ’ αυτή την ιστορία, με ενδιαφέρον. Προσέξτε τη λεπτομέρεια: Η Μαρέβα στο εξώδικό της, δεν λέει ότι τα δημοσιεύματα και οι υπουργοί είπαν ψέματα, όταν ανέφεραν ότι εκείνη και ο Σφακιανάκης συνυπάρχουν στην Endeavor… Σαφώς και συνυπάρχουν!!!
Απλώς, ξεκαθάρισε ότι παρότι συνυπάρχουν, δεν τον γνωρίζει ούτε κατ’ όψη και ότι δεν έχει γνωριστεί και δεν έχει ποτέ συνεργαστεί μαζί του, γιατί όπως και η ίδια λέει, «δεν είναι ανθρωπίνως δυνατό, να γνωρίζω όλα τα φυσικά πρόσωπα, που συμμετέχουν σε αυτή τη διεθνή κοινότητα...».
Όμως, για να μην τρελαθούμε κιόλας, δεν είναι και ανθρωπίνως αδύνατον να γνωρίζει έναν άλλον Έλληνα, μέσα στην ίδια διεθνή κοινότητα, έτσι δεν είναι; Επομένως, για το αν τον ξέρει, ή αν τον γνωρίζει, ήταν ένα πολύ λογικό ερώτημα.

Δεν λέχθηκαν ούτε ψέματα ούτε συκοφαντίες. Η Μαρέβα δεν είχε να απαντήσει σε κάτι ψευδές που γράφηκε για αυτήν. Ήθελε απλώς να ξεκαθαρίσει τη θέση της, με κάθε τρόπο, ότι δεν γνωρίζει τον Σφακιανάκη, παρότι έτυχε να συνυπάρχουν στον ίδιο Οργανισμό. Να δώσει δηλαδή ουσιαστικά απάντηση στα ερωτήματα που είχαν τεθεί, για το ποια είναι η σχέση τους και αυτό έκανε! Και απάντησε στις ερωτήσεις, αλλά με εξώδικο.
 Όμως, γιατί με εξώδικο; Γιατί νευρίασε τόσο, χωρίς να έχει γραφτεί κάτι ψευδές για αυτήν; Τι λάθος κίνηση ήταν πάλι αυτή, από τους «εγκέφαλους» του Κυριάκου, που πρόδωσαν την ταραχή και τον πανικό του «μεγάλου αρχηγού»;
Διότι η αδιανόητη ενέργεια της Μαρέβας Μητσοτάκη, να στείλει εξώδικα σε υπουργούς και δημοσιογράφους, επειδή ανέφεραν κάτι το αληθές και που ζητούσε απαντήσεις, μπορεί να εξηγηθεί μόνον με έναν τρόπο. Ότι έγινε κάτω από έναν υπερβολικό πανικό, ο οποίος έφερε στη συνέχεια και τα ανάλογα κακά και μη αναστρέψιμα αποτελέσματα.
Οι απαντήσεις που δόθηκαν από τον υπουργό Άμυνας, αρχικά και από τον πρωθυπουργό, αργότερα στη Βουλή, όχι μόνο διέλυσαν κάθε σάπιο γαλάζιο αφήγημα, αλλά εξέθεσαν προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, και μάλιστα για πολλοστή φορά. Η στιγμή που ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε στο βήμα να κρατά τα απόρρητα τηλεγραφήματα του πρέσβη (του ίδιου που επικαλείτο και ο Κυριάκος!) και με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, με διάθεση να αποκαλύψει το περιεχόμενό τους, για να λάμψει η αλήθεια, αναμφίβολα θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη του Κυριάκου για πολλά χρόνια.
Εκείνη τη στιγμή αντιλαμβανόταν –έτσι ήσυχος, όπως καθόταν και άκουγε- ότι ποτέ στο παρελθόν Πρόεδρος της ΝΔ δεν είχε γευτεί παρόμοιας έκτασης κοινοβουλευτική ήττα και ξευτίλα! Κανείς, ποτέ...
Και τότε σαν λύση, αποφάσισε με μιας τα εξώδικα…
Δηλαδή, εκεί που ήταν στην επίθεση (εναντίον του Π. Καμμένου), έφαγε την αντεπίθεση (από τον Τσίπρα), και τώρα προσπαθεί να πλαγιοκοπήσει ξανά (κινούμενος εναντίον του Παππά και του Τζανακόπουλου). Γιατί το έχει αντιληφθεί πλέον καλά, ότι στη Βουλή έπαθε πάλι μεγάλη πανωλεθρία και ότι ο λαός γελάει ακόμα, με το νέο γαλάζιο φιάσκο...
Γι’ αυτό και στον εκνευρισμό του ο Κυριάκος σκέφθηκε: Έτσι είστε εσείς, εξώδικα κι’ εγώ! (ή μάλλον η Μαρέβα...)
Στο ίδιο μοτίβο, βέβαια, φαίνεται ότι κινήθηκε και ο Άδωνις, μιας και έτσι εξηγείται και η κίνηση του φίλου του, του Γιώργου Πατεράκη, να καταθέσει μήνυση στον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, αμέσως μετά τη συζήτηση στη Βουλή, αν και είναι χαμένος από χέρι, ο τύπος..
Τσίτα τα νεύρα, λοιπόν και μπόλικο ξύδι, γιατί σε λίγο έρχονται και άλλα χειρότερα…

Ανεξάρτητος Έλληνας πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου